24rodopi.com/Политика

Местният оперативен екип на „Продължаваме промяната“, който на последните избори постигна в Кърджали 5 074 гласа, няма да се включи в предстоящата кампания за парламентарните избори на 2 април.

ПП отстъпва мястото на водач в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район на „Демократична България“ (ДБ).

ДБ искат да сюрпризират, вписвайки за кандидат с №1 лице с турско име. Идеята е на един от шефовете на ДБ – Христо Иванов, но коалицията изпитвала остър глад за читав представител на етноса.

Това са новините от новата предизборна коалиция ПП-ДБ по темата „Кърджали“, разкрити от партийни източници.

Бившият депутат Георги Чепишев, който бе втори в листата на ПП на последните избори, потвърди пред 24rodopi.com, че няма да работи за коалицията.

„От централата очакват в Кърджали да минем 8-те хиляди гласа, минимум. Екипът, с който Никола Минчев работел на миналите избори, вече не работи за ПП. Христо Иванов иска водачът да е с турско име, но реално такъв кандидат, който да надгражда и в двете формации няма. Освен това, тази стратегия с турчин начело, е правена в София и не отговаря на реалностите по отношение на нагласи на избирателите на ПП и ДБ в Кърджали“, споделя пред 24rodopi.com кърджалийски активист на коалицията.

На предишни избори ДБ включи в листата си дисидента Шукри Топчу, но го записа на задни позиции, не му помогна за по-активна кампания, и очакваната мощна подкрепа от етнически турци не се случи. Топчу вече е покойник, а хората от неговия кръг в последните месеци провеждат разговори с Кирил Петков и други лидери на ПП. Техни представители ще бъдат включени в листата, но е възможен конфликт, защото засега фаворит на Христо Иванов се очертава „лице, което е оцапано по време на Възродителния процес“, споделя източникът.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/23 10:26

    Bastır parayı bulacaksın Kircho. Baya asaletli ve okumuş bulacaksınız, ama vermiyorsunuz para.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/23 12:09

    Намерете млад енергичен турчин да разбие мутрата на ГЕРБ, БСП и ДПС в Кърджали

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/2/23 09:16

      Аз съм за, и много турци като мен са за. В обединението и демокрацията е силата.

      Изтриване
  3. Анонимен18/2/23 12:11

    Намерете хора от турския етнос в селата и пара само така ще победите защото ДПС така правят с пари

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/23 13:06

    Ако ми дадат 100 хил съм съгласен. Веднага ставам депутат от променящите се партии.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/2/23 02:38

      От теб и дюдюкчия не става

      Изтриване
    2. Анонимен20/2/23 09:18

      От подкупни като теб файда няма, един печели - всички страдат.

      Изтриване
  5. Анонимен18/2/23 15:52

    Супер. Така подаряват мандата на Цвета и Бойко. ПП-ДБ макс 3500 гласа.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/2/23 19:21

    Не си давайте парите на вятъра. Продажните турци даже и родата не ги подкрепя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/2/23 02:37

      Точно вие ли говорите за продажба дето продадохте турския народ за пари и власт ,това което вижда турския народ от вас не е виждал от комунистите но ще дойде ден като фетоджиите ще търсите дупка за да се криете продажни ачкопеци

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.