24rodopi.com/Общество

18-годишният ученик, който се опита да превози 57 мигранти, ще остане в ареста. Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение на С.С.-„задържане под стража“, научи 24rodopi.com.

Момчето е родено в Турция, но живее в Кърджали, научи 24rodopi.com.

Магистратите са приели, че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление. Настоящото деяние се отличава с изключително висока степен на обществена опасност – превозвани са 57 мъже по опасен за живота им начин.

Както вече писахме, С.С. бе задържан на автомагистрала „Тракия“, в землището на Стара Загора.

Ученикът имал нужда от финансови средства, посочват от държавното обвинение. Трябвали му пари за предстоящия абитуриетски бал, но семейството му изнемогвало.

С него се свързало лице, което му предложило да превози мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, срещу което щял да получи 10 000 лв. С.С. се съгласил и за целта на 26 февруари двамата се срещнали. На ученика бил предоставен товарен автомобил, марка „Ивеко“, собственост на друго лице.

Афганистанските граждани се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България с крайна точка границата със Сърбия срещу около 3000 евро/3500 долара на човек. Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието с помощта на сгъваеми стълби и придружавани от каналджии преминали на територията на България. Вървели пеша около 3-4 дни и на 27 февруари достигнали до с.Крумово градище, Карнобат, където към тях се присъединили и други мигранти, така че достигнали 57 човека.

На 28 февруари около 2 ч. С.С. ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия. Около 8 ч. на км 196 на автомагистрала „Тракия“ автомобилът бил спрян от служители на „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора. На шофьорското място бил С.С. Той е неосъждан.

На снимката: Бусът, с който мигрантите са превозвани от С.С.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/3/23 17:01

    Поредният бушон

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/3/23 17:04

    Утре, празник ли е ,не сте писали Синята зона безплатна ли ще е

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/3/23 10:10

    Значи е от Васалската класа момчето !!!
    Иначе щеше да е вън !! 😂😂😂
    Ерджан …

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/3/23 18:38

    Най малко 15 години за боклука

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/3/23 22:59

    Kolko li e vzel

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.