24rodopi.com/Политика

Кемал Кълъчдароглу изпреварва Реджеп Тайип Ердоган с 4,5%, расте подкрепата за приятеля на Кърджали Мухаррем Индже, Турция ще избере президент на втория тур.

Това са акцентите от усреднените стойности на 9 проучвания на общественото мнение в южната съседка, проведени през март.

48,3 на сто е подкрепата за кандидата на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу, който е председател на опозиционната Републиканска народна партия, издигнатият от Народния алианс Ердоган получава 43,8 на сто от гласовете.

Председателят на Партията на родината Мухаррем Индже, който на предишните избори загуби от Ердоган, и който е посещавал няколко пъти Кърджали и региона, а по времето на партия ДОСТ дори на митинг в Могиляне призова управляващата партия в Турция да не се опитва да унищожи ДПС, е с растяща подкрепа и вече печели 5,5%. Четвърти в подреждането е Синан Оган от Алианс Ата.

Ако Турция не успее да избере президент на първия тур, гласувайки с повече от 50 процента за един от четиримата кандидати, балотажът между Кълъчдароглу и Ердоган ще се проведе на 28 май.

Лидерът на момчилградчани Хасан Йозтюрк е водач на кандидатска листа за Меджлиса в "столицата на изселниците" - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/4/23 12:58

    Само Ердоган

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/4/23 13:06

    С гласовете на ПКК и бизимкилер може ! Но турският народ е ачък гьозлю ! Няма да позволи управление на ПКК и потник !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/4/23 15:17

    Uydurmi.... Tazi masha na Amerika, ako stane prezident, nishto dobro ne ochakva Türkiye i regiona.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/23 17:46

    Това са резултатите на вестници близки до СНР Моята прогноза е 51% за Ердо и 38% за Кълъч 11% за Индже

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/4/23 19:16

    VIV PARLAMENTA OT 600-TE DEPUTATA SAMO EDİN SIS RODEN VIV BILGARİYA HASAN ÖZTÜRK CHP

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.