24rodopi.com/Спорт

Най-важният европейски клубен футболен турнир е към своя завършек. Останаха само осем отбора и един от тях ще спечели трофея на клубно ниво в Европа през сезон 2022/23.

Шампионската лига е елитното клубно състезание на УЕФА с топ клубове от Европа, които играят за правото да бъдат короновани за европейски шампиони.

Турнирът първоначално е наричан Европейска купа и стартира през 1955/56 г. с участието на 16 страни. Тя се промени на Шампионска лига през 1992/93 и се разшири през годините с общо 78 клуба, влизащи през 2022/23.

Как функционира Шампионска лига?

Квалификациите на Шампионска Лига започват през лятото с три кръга и след това плейоф, преди 32 отбора да започнат груповата фаза, започваща през септември.

Тя включва осем групи от по четири отбора, като всеки клуб играе срещу всички останали в тази група у дома и навън. Първите две страни във всяка група продължават към осминафиналите и началото на фазата на елиминациите, докато класираният на трето място отбор пада в Лига Европа на УЕФА.

Осминафиналите, четвъртфиналите и полуфиналите се играят в два мача, у дома и като гост, докато финалът е домакин на стадион, който е избран почти две години предварително.

Има три победителя във Висшата лига, откакто е създадена, Манчестър Юнайтед (два пъти, през 1998/99 и 2007/08), Ливърпул (два пъти, 2004/05 и 2018/19) и Челси (два пъти, 2011 г. /12 и 2020/21).

Към днешна дата очакваме скоро новия победител. След редица обрати, победи и загуби, европейските отбори ще се борят до край за трофея. 

Как да залагаме за нея в Инбет?

След като сте се регистрирали и сте влезли успешно в платформата им, можете денонощно да правите своите залози. Ставките на Инбет са високи (~93.11% премач и ~87.88% live). Можете да бъдете сигурни, че са едни от най-добрите на българския пазар.

Възползвайте се и от функцията създай залог от Инбет. С този бет билдър ще е възможно да комбинирате няколко футболни пазара от един и същи мач.

Освен това може да правите залози на живо, както и такива през мобилното си устройство. Чрез приложението им ще успеете да прогнозирате любимите си мачове в движение и то на същите коефициенти.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.