24rodopi.com/Общество

Майка води детето си на ясла, след час и половина си го взема със счупен крак, а никой не знае какво се е случило. Детенцето прекарва обездвижено след операциите в продължение на 60 дни…

Историята на Бирджан Емин от Кърджали, която иска истината. И която е била помолена от персонала да разкаже същата версия, каквато и служителките при проверката от институциите.

Всичко започва през април тази година.

„Оставих детето си, което тогава бе на две годинки и половина в 8,30 часа сутринта. В 10 ми се обадиха, че момчето ми плаче, боли го крака и трябва да дойда. Три медицински сестри бяха на смяна в групата този ден. Децата около 15-20. Детето ми плачеше от силна болка и показваше бедрото си. Помолих ги да извикат линейка, но отказаха. Тогава го закарах до Спешното. След преглед се оказа, че бедрената кост е счупена на две места и разместена“, разказа пред 24rodopi.com Бирджан Емин. 

Тръгват с детето към Пловдив, където следва първа операция. След 60 дни пълно обездвижване и втора за изваждане на поставена плака. Отново на легло и после отново прохождане.

„Беше пълен кошмар в рамките на няколко месеца. Попитах персонала какво се е случило, но те не знаят. Едната жена била до гардероба, другата с дете до тоалетната, трета мерила температура. След това пък казаха, че тази до тоалетната била с термометъра, пък другата до тоалетната. Детето ми показваше с ръце удари по крачето си. Едва сега подадох сигнал до Общината и прокуратурата. По време на лечението на детето не ми бе до такива неща. Оказа се обаче, че сигнал до Общината е бил подаден и по-рано, но не от мен. Сестрите обещаха да ми пратят на вайбър какво са написали като обяснение, да съм знаела версията и да кажа същото, което е още по-съмнително. Сега аз искам да знам истината. Какво се е случило и защо никой не е видял. Не искам обезщетение, искам истината, искам и всеки родител, който си остави детето, да бъде спокоен за него“, посочва Бирджан.

Момченцето й трябва да тръгне отново на градина, но отказва. Тя самата иска да го премести в друго заведение в Кърджали.

„Трябва да има камери в детските градини. Вместо да ни събират пари за какво ли не, нека да дадем за видеонаблюдение. Аз самата съм готова да осигуря средства за камери“, посочва кърджалийката.

Случаят в яслената група на детска градина "Максим Горки" в Кърджали е предаден на компетентните органи.

ВИДЕО: Вълните, за които цяла България говори, и как шамандура удари момиченце - тук



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

40 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/8/23 10:11

    В тази градина все никой нищо не е видял, госпожите отричат всичко, в коридорите не можеш да чуеш детски глъч независимо по кое време си отишъл-гробна тишина.В една детска градина трябва да има смях, песни и танци.След сън са пред екраните и гледат детски, за да им е спокойно на госпожите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/23 22:09

      И в къщи на телефоните, за да ни е мирна главата.

      Изтриване
  2. Анонимен19/8/23 10:19

    Как така не Ви се дава обяснение? Къде е директорката, която носи отговорност за всички деца и която трябва да Ви обясни как се е случил инцидентът? Или това не е добър РR за нея?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/8/23 11:04

    Оставка на директорката

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/8/23 11:27

    Къде се скрила директорката

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/8/23 11:41

    Бедрената кост е най-здравата кост в тялото ни и не се чупи на две места от нищото! Ясно е, че са деца, ще играят, ще падат, ще се удрят, но все някой трябва да е видял нещо! Все като се случи нещо, те ни чули, ни видяли! И това, че са отказали да викнат линейка, да не видят хората... направо не е за коментиране !!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/8/23 16:10

    В коя кърджалиска градина са носели отговорност вечво играят
    " трите маймуна - нечувал невиждал незнаел" мн жалко за детето голяма травма е за него
    Трябва да има закон който зодължава детските градини, ясли да слагат видео наблюдение на всяка стая

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/8/23 16:19

    Трябва да овълнят всички сестри и учителката дисциплинарно
    Пикли !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/8/23 16:28

    Отговорна за това е директорката, ние сме имали деца в тази градина преди да я сложат нея, не сме имали проблеми.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/8/23 17:37

    Преди години синът ми беше в тази детска градина и му остана белег на лицето за цял живот. Беше ударено или блъснато от Г-ж Тодорова.Детцата от групата бяха свидетели как Г-жата удря сина ми и той си удря главата на ръба на шкафа.Разбирасе Г-жа Тодорова не си призна вината ,какво се е случило и не искаше това да се разчуе.Виждам,че няма никакъв напредък в детската градина мъките на децата продължава.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/8/23 18:50

    Госпожи, майки, хайде малко по-отговорно! Всяка от вас няма търпение да остави детето си в градината. Хайде сега, ако обичате, всички всезнайки да кажат как персонал от 5 човека да се сррави с 25 дечица? Това в най-добрият вариант? За една приятелка питам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/23 20:44

      Питай за себе си мършо,ако не могат да се справят отиват в Теклас.Да не би насила да ги държат там.

      Изтриване
    2. Анонимен19/8/23 21:27

      Ама вие сериозно!? Оправдавате случилото се? Това им е работата, затова получават заплати... Тука не става въпрос за обикновено падане или блъскане с други деца. Ако беше вашето дете така ли бихте разсъждавали. Да не говорим, че рядко всички деца в групата са. Там

      Изтриване
  11. Анонимен19/8/23 19:38

    Един човек, за да стане учител учи 4 години, и след тези 4 години не спира да се обучава. Незнам вие на какво вярвате, но аз невярвам хората, които са полагали толкова усилия, за да се придобият с тази диплома умишлено да причиняват нещо лошо на нашите деца. Днес говорите срещу учителите, но утре нашите деца пак ще са при тях. Уважавам труда на учителите! Ние вкъщи едвам се справяме с едно дете, а те в градините са с по 30-35 деца. Господ да им дава сили и търпение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/23 23:15

      Хайде, хайде учили 4 години, каточели не знаем как учат... Всички мои съученици-двойкаджии завършиха учителския, хайде да не коментираме много, рядкост са вече тези учители, които се образоват цял живот..преди са се обучавали цял живот

      Изтриване
    2. Анонимен20/8/23 09:49

      Учете и вие, кой ви пречи да се образовате? Но от коментара ви се разбира много добре, че не притежавате такъв капацитет. Злобата и завистта убиват човека!

      Изтриване
    3. Анонимен20/8/23 10:53

      В детската ясла, не работят учители ,а медицински сестри,уточнявам ,да се знае !

      Изтриване
  12. Анонимен19/8/23 20:53

    Щом немогат да се справят с децата да отиват на работа в Теклас или чистотата.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/8/23 21:15

    Чета коментарите и не мога да повярвам, тези госпожи са ви гледали децата ви като гледачки и са ги възпитавали, давали са им знания, а вие ги плюете. Моето дете също беше при г-жа Тодорова и г-жа Д, но не мога да кажа нищо лошо за тях. Да, на моменти бяха много мили, на моменти строги, но не може пък в крайна сметка моето или пък друго дете да се лишават, а госпожице да не се карат или да не им направят забележка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/8/23 00:38

      Сигурно са ви роднини

      Изтриване
    2. Анонимен20/8/23 01:15

      Отношението на учителите в тази градина е отвратително. Преди години и аз съжалявам, че детето ми посещаваше тази градина. Беше подложено на психически тормоз и унижение, защото е по-дебело. Със страх и рев посещаваше тази градина. Порасна, минаха много години, но все още си спомня лошите учители, които са го наказвали злобно. Не записвайте децата си там, ако ви разказват нещо лошо, знайте че казват истината. Ако отиват без желание и рев, знайте, че се случва нещо нередно с вашето дете. Когато прочетох статията, не се учудих въобще и доста ми стана мъчно.

      Изтриване
    3. Анонимен20/8/23 01:21

      Учителите в детската градина трябва да се проверяват редовно за психическа издръжливост, в противен случай развалят психиката на невинните ни деца. Наказват ги по злобен начин, за тях е важно детето да заспи и да има тишина.

      Изтриване
    4. Анонимен20/8/23 01:25

      Учителите нямат право да им се карат по никакъв начин, недейте да го приемате за нормално това. Могат да се обадят на родителя за до си го прибере ако не слуша. Става въпрос за малки деца, караниците влияят много лошо на подрастващото дете. Ние живеем в чужбина, не е възможно тук упите да се скара на дете в градината. На момента ще е уволнен.

      Изтриване
  14. Анонимен19/8/23 22:05

    Само не ми е ясно, защо се коментират учителите, като инцидента е в яслата, а не в градинска група. За тези, които не правят разлика: в яслата децата се обгрижват от медицински сестри, а не от учители.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/8/23 22:20

    Добрия педагог трябва да бъде строг и справедлив, но не и немърлив при изпълнение на служебните си задължения., в производството всеки допуснал брак се санкционира.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/8/23 22:51

    Нека да поговори и госпожа директора с големия престиж...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/8/23 23:03

    Майката на Бирджан знае най добре

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/8/23 01:13

    Отношението на учителите в тази градина е отвратително. Преди години и аз съжалявам, че детето ми посещаваше тази градина. Беше подложено на психически тормоз и унижение, защото е по-дебело. Със страх и рев посещаваше тази градина. Порасна, минаха много години, но все още си спомня лошите учители, които са го наказвали злобно. Не записвайте децата си там, ако ви разказват нещо лошо, знайте че казват истината. Ако отиват без желание и рев, знайте, че се случва нещо нередно с вашето дете. Когато прочетох статията, не се учудих въобще и доста ми стана мъчно. Трябва да ама камери, сега детото ми е голямо и все още си спомня с страх и омраза за госпожите в градината. Беше малък, мислех че не иска да посещава градина и затова сутрин плаче и ме моли да не отива, но много съжалявам,че съм го записала там и не съм му повярвала.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/8/23 01:30

    Госпожа Тодорова е доста строга, тя е само мила с родителите, но не с децата.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен20/8/23 04:18

    Родителите развалят децата, битието определя житието.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен20/8/23 12:01

    Начална учителка съм с 15 годишен стаж и мога да кажа само едно: Деца се възпитават с обич и уважение към тяхната личност.Те са бъдещето!
    Недопустимо е да осакатим психически Бъдещето и след това да очакваме по-добър живот.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен20/8/23 12:14

    На никой учител или мед.сестра не и избират професията родителите...Травмата от ДГ си остава за цял живот !Нека да не се оправдават ,че не са видели или нищо не знаят по случая ! Сами си избират професията и за това им се плаща ...А родителите трябва да обяснят на децата си кое е правилно и кое не !

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен20/8/23 20:18

    След посещаване на ясла и градина ходихме с детето 4 г. На логопед от отношението на госпожите на тази градина. Травмата остана и за детето и за нас. А това беше елитна градина едно време, но след това не се оправи и не се оправи тази градина. Като не им харесва работата наистина да отидат да работят друго, но не и да тероризират децата. Аз я нарекох Туин Пийкс тази градина.Няма оправия🥲

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен20/8/23 20:24

    Събрахме се 110 човека ще излизаме на протест пред общината

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен21/8/23 07:48

    Администратора, не се ли срамувате от цензурата, която наложихте под тази статия?!?! Целенасочено и избирателно публикувате единствено негативни коментари само за учителите!!! Медията Ви се ръководи от хора, които имат влияние върху Вас!! Публикувате посредствени и неграмотни коментари, за да сте удобни на Ваши близки! Знам, че коментара ми няма да бъде публикуван, но да си го знаете, че всички нормални хора са наясно с това!!!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен21/8/23 10:47

    Ей, голяма работа сте това учители и сесетри по детските заведения. Изобличат ви в нещо и веднага медиите са ви виновни, че вие не си гледате работата или я гледате през пръсти. Стегнете се, бе, получавате заплати, хората са ви поверили децата си, това е яслена група, повечето не могат да кажат и думичка. Нямате ли сърца, вие не сте ли майки?

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен21/8/23 13:52

    Щом като майката е стигнала до там, че да сезира и прокуратурата, значи директорката, която отговаря за дейността и устройството на детската ясла не си е свършила работата. А РЗИ, къде са? Мисля,че вече знаят за инцидента, нека се самосезират, защото не всеки родител знае към коя институция да се обърне.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен23/8/23 09:34

    Ние сме 10 майки искаме да се включим към протест или мирно шествие или най-малкото можем да съставим Искане-петиция към Общината да слагат камери по детски градини и ясли, докато седим нищо не можем да променим, вижте какво се случи със случая Дебора, веднага се сезира прокуратурата, но чак след като излезнаха хората на протести... А това са най-милите и незащитни същества, моля някой да направи група в фейсбук и да се включим всички...

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен24/8/23 09:04

    Стига сте плюли учителите.Децата в яслата се обгрижват от медицински сестри.Директорката носи отговорност за живота и здравето на децата.Като не става за директор -да бъде отстранена,заедно с виновните за инцидента.И защо не пишете името на директорката?Да знаят хората кой е отговорен.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен27/8/23 21:27

    Случайно да не се окаже, че е паднал от Ел. Мотор, който му купи и го разкарвахте до късно вечерта преди инцидента...питай майка си знае ли нещо

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.