24rodopi.com/Регион

Общинският съвет в Крумовград прие бюджета на общината за настоящата година. Приоритет в него са ремонти на пътища, водоснабдяване и сгради за по-добра среда за образование.

След като се завършиха през 2022 г. рехабилитациите на общинските пътища за Луличка, Гулийка, Рогач, Сливарка и улици в Крумовград, предложените за бюджет 2023 г. по-големи инвестиции са: рехабилитация на пътя за Аврен-Девесилово-Егрек за 2 млн.лева; рехабилитация на пътя за Чернооки за 633 000 лева; рехабилитация на пътя за Горна Кула-Долна Кула – ІІ етап – за 794 000 лв.;  преасфалтиране на пътищата за селата Бараци, Красино, Горни Юруци, Кандилка,Морянци, Черничево, Малък Девесил за около 1 млн. и 200 хил. лв; водоснабдяване на с.Чал за 780 000 лв. и довършване на водоснабдяване Багрилци за 1 млн. и 120 хил. лв.

Продължават да се изграждат улици в Крумовград и ще бъдат довършени две за около 560 000 лв., за които  са заложени средства за частично финансиране на ІІ етап на улицата край река Крумовица. Заложени са 1 млн. и 367 хил. лв. за изцяло обновяване на улиците в с.Странджево.

Предстои довършване на ЦДГ в с.Подрумче за над 2 млн. лева; ремонт на покрив и топлоизолация на сграда на ОУ с. Луличка – 160 хил.лева; благоустрояване на дворно пространство и вертикална планировка на ЦДГ „Юрий Гагарин“ Крумовград на стойност 414 000 лв.; изграждане на обществен басейн с летен бар и обслужваща сграда – 1 млн.и 480 хил. лв.; надстрояване на сграда на спортен център – 224 000 лв.; основен ремонт  и реставрация на градския музей – над 100 000 лв.;

Общинските съветници от Крумовград изцяло подкрепиха кмета на общината и единодушно одобриха предложения бюджет.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/9/23 17:00

    ехх да бяхте гласували и 400 -500 хил за преасвалитиране на 4 кръстовища в Кърджали, определено имаме нужда

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/9/23 21:16

    То по добре да жевееш в Крумовград отколкото в Кьрджали. В града край арда не се прави нищо

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.