24rodopi.com/Общество

Бил е счетоводител, инструктор в комсомола, работил е в кооперация, но от 40 години е… кмет. И го чака още един мандат.

Това е Сали Мюмюн. Управникът на ардинското село Китница. Начело на местното кметство от 1983-та, когато е бил на 24 години.

Не брои мандатите, забравил е вече сметката. „Така и така цял живот съм в Китница, поне да помагам на селото“, споделя за 24rodopi.com Сали Мюмюн.

За 4 десетилетия е имал само двама опоненти на избори. След това повече мераклии няма.

„Никой не щеше да е временно изпълняващ по време на кампанията. Едно младо момче, на 32 години, се съгласи, ама и той с половин уста“, казва кметът.

55 души живеят постоянно в Китница. Но много хора работят в Пловдив и София, като в края на всяка седмица си идват. На хартия населението е 270 души.

Повечето са пенсионери. Няма земеделци. Гледа се продукция в градинките, по 1-2 крави на къща.

„Много трудности сме минали. Път нямаше до къщите. Сега навсякъде е асфалтирано. Водоснабдяването също бе зле, упяхме и този проблем да решим“, казва кметът.

Ведър, любезен, готов за новите предизвикателства на поредния мандат.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/10/23 21:02

    Браво Сали! Честито и успех другарю!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/10/23 22:03

    На тази възраст зощо не даде път на младите , толкова грамотни са и избирателите му

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/11/23 13:28

    55 души реално живеещи, сигурно 54 ма пенсионери.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.