24rodopi.com/Криминале

Най-ниска е престъпността на територията на полицейската дирекция в Кърджали, сочи актуалният анализ на Министерството на вътрешните работи.

През септември 2023 г. са регистрирани общо 5636 престъпления, това става ясно от актуалния месечен бюлетин на МВР.

Разкрити са 1739 престъпления или 30,9 % от регистрираните. Други 1401 престъпления от минали периоди също са разрешени. Установени са общо 3088 лица, извършители на престъпления. Най-висока е разкриваемостта на територията на областите Русе, Пазарджик, Габрово, Благоевград и Пловдив. Най-ниска е в Кърджали, Силистра, Видин, Враца и Варна. Коефициентът на престъпност за страната или брой престъпления на 100 хил. души е 87,2.

От всички престъпления най-много са кражбите - 23,5 %. На второ място са престъпленията с наркотици – 8 %, а на трето тези, които включват управление на моторно превозно средство в нетрезво състояние – 5,1 %. Престъпленията, характеризирани като домашно насилие, са 3,3 %.

За сравнение през септември 2022 г. регистрираните престъпения са 6417, а разкритите – 2042. Престъпленията с наркотици са 8,4 %, докато домашното насилие – 1,2 %, показват данните на МВР.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/10/23 20:39

    След този вечер няма да е така,на всяка улица в центъра дребно хулиганство, яйца хвърчат навсякъде.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/10/23 21:07

    Nemoy taka bre.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.