24rodopi.com/Избори 2023

Митко Синабов е завършил Висш институт на МВР. Магистър е и по „Право”. Има преквалификация по специалност „Бизнес и държавна администрация” от Университета за национално и световно стопанство.

Работил е като ръководен служител в системата на МВР. Бил е заместник кмет на община Кърджали, както и общински съветник.

Той е кандидат за кмет на коалиция „Заедно за силна община“.

 

-Г-н Синабов, имате много опит в администрирането на една община, какъв е обаче в момента Кърджали през вашия поглед?

-Градът и изобщо общината, не се управляват добре. С годишен бюджет от 106 000 000 лева резултатът е дупки по пътищата, разнебитени тротоари и занемарени зелени площи, зле поддържани междублокови пространства и непочистени паркове - не се разходва средства по предназначение. Това доведе до много проблеми на населението по отношение на инфраструктура и екология.

-Поемате управлението и се случва…

-Ще се стремим да бъдат разходвани средствата от бюджета по предназначение, а не да се усвояват и да няма видими резултати за общината ни. Основният приоритет, залегнал в предизборната ни програма, е подобряване и изграждане на инфраструктурата не само в града, но и в общината. Необходимо е да се изгради Околовръстният път на Кърджали, защото вече 12 години закъснява неговото реализиране. Предвидили сме и изграждането на мостово съоръжение, което да свърже централната градска част и кв. „Възрожденци“, чрез него ще бъде облекчен голяма част от трафика в града. Основни проблеми, за съжаление, в последните години не са били приоритет за резрешаване, не са отпускани средства. Най-належащо е да бъде направен нов транспортно-комуникационен план и нова организация на движението. Такъв план не е правен от социализма и затова се получават тези задръствания.

-Трябват средства, предвиждате ли увеличение на местните налози?

-Над 90% е събираемостта на местните данъци и такси, а общината продължава да трупа задължения от милиони левове към фирмата, отговаряща за сметосъбирането и сметоизвозването на територията на Кърджали. Общината не представя качествена услуга затова, а именно чистота на  територията на града и общината, а в същото време продължава да вдига такса смет. Получава се един порочен кръг. В тази връзка ние от коалиция „Заедно за силна община“ сме предвидили намаляване и оптимизиране на данъците и подобряване на качеството на услуга за жителите на Кърджали.

-Градът е изключително мръсен…

-Липсата на контрол доведе до това. В това число влизат непочистените паркове, междублокови пространства и централната градска част. Кърджали винаги е бил зелен град, това сега изобщо не е така. Тази промяна искат да видят хората, а ние сме длъжни да работим в тази насока. И то без да се товарят гражданите с още налози. Повече контрол. Кърджали плаща, но и трябва да изисква.

-Няколко думи за вашия екип.

-В листата с кандидати за общински съветници на „Заедно за силна община“, които са с номер 13 в интегралната бюлетина, влизат специалисти от различни сфери, а именно сигурността, устройство на територията и държавната власт.

Тези хора са изключителни професионалисти, които имат визия за Кърджали, знаят правилната посока за развитие на града и общината. Хората ги познават, знаят как работят.

Затова призовавам кърджалийци да направят най-добрия избор на 29 октомври с номер 13 и да подкрепят мен като кандидат за кмет, както и листата с общински съветници. Ще работим, за да удовлетворим всички желания на кърджалийци! Без компромис за време и усилия!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.