Михаела Илиева/24rodopi.com/Общество

2 седмици след умъртвяването на 18 животни в разразилото се огнище на бруцелоза край Бенковски, вземането на проби от близки стопанства продължава.

Експерти са били и във фермата на Фикри Али, който също отглежда едри говеда в Бенковски. Проби са взети от 3 бивола. Една от тях се оказва съмнителна, затова тя е изпратена до лаборатории в Благоевград и в София. След получени официални документи, фермерите разбират, че едно от животните е заразено с бруцелоза. При обстойно преглеждане на документите, Фикри и Айше Али се натъкват на грешка и разминаване в номерата на обектите. След разговор с адвокат, те подават възражение за умъртвяването на животното. От Областната дирекция по безопасност на храните ги уверяват, че е възможно грешката да е техническа, а не да има подмяна на резултатите.


„След като се оказа, че имаме заразено животно, веднага ни беше наложена забрана за влизане в обекта. По случайност забелязахме, че номерът на обекта от документа-5080B-171, не съвпада с този на нашия обект-68650159. Ако наистина животното е заразено с бруцелоза, нека то да бъде умъртвено, за да не се разпространи заразата и по другите животни. Но ако резултатите са от друга ферма, не сме съгласни, заради техническа грешка да бъдат убити невинните животни. Ако трябва ще водим и съдебни дела, но искаме нещата да се случват открито и да бъдат законно доказани“, споделиха стопаните пред 24rodopi.com.

В понеделник предстои вземането на проби от всички животни във фермата на Фикри Али.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/11/23 16:50

    Съмнителни проби..., грешни номера... объркана работа...
    къде отива тази държава.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.