24rodopi.com/Образование

Национална награда за принос в образованието и науката на името на акад. Благовест Сендов получи директорът на Средно училище “Петко Рачов Славейков” Милко Багдасаров.

Голямото отличие му бе връчено в Деня на будителите на тържествена церемония в Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” в София, организирана от УниБИТ.

Наградата в категория “Учител” тази година е за Милко Багдасаров, в категория “Университетски преподавател” - за проф. Сергей Игнатов, почетното звание “Доктор хонорис кауза” - за Карен Алексинян, а специалната награда за цялостен принос - за Янка Такева.

Милко Багдасаров бе представен пред присъстващата аудитория със своята многопластова професионална биография и постиженията през просветителския му път като учител, заместник директор и директор вече 33 години на най-голямото училище в Южна България - СУ “П. Р. Славейков”

Учредяването на националната награда “Благовест Сендов” цели да наложи нов модел за възприемане на достиженията на университетските преподаватели, учените и общопризнатите обществени фигури на България, а именно, приживе те да получат заслужено признание и уважение за труда и таланта си!

Номинациите за това престижно отличие се правят от специално Селекционни комисии с национално представителство, включващи изтъкнати университетски преподаватели, учени, синдикални дейци, експерти в сферата на образованието и науката и видни общественици.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/11/23 17:08

    Жалко, че навремето по политически причини не беше назначен за областен управител на гр.Кърджали . Заслужава да бъде награден и от кмета на града за почетен гражданин . Толкова много е допринесъл за издигане на образованието сред младите поколения . Браво .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/11/23 23:12

      Този кмет надали разбира от такива работи

      Изтриване
  2. Анонимен1/11/23 18:46

    Наистина браво! Съвсем заслужена награда.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/11/23 20:44

    Bravo,zaslujeno

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/11/23 21:54

    Не заслужена награда ,наградата трябва да бъде за кадърните местни учители.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/11/23 06:54

    Имах удоволствието и честа да съм сред първите ,на които е преподавал г-н Багдасаров и мога с чиста съвест да кажа,че е прекрасен учител.С него комуникацията беше лека, ръководството и преподаването- приятно ,разбираемо ...
    Напълно заслужена награда.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/11/23 07:58

    Многократно заслужена награда. Поздравления! Няма друг,в наше време,да е допринесъл толкова много за Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/11/23 10:16

    Да да ЗАСЛУЖЕНА ПЕНСИЯ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/11/23 10:28

    Награди за четири скици!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/11/23 11:00

    Учител, директор, организатор и човек от класа!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/11/23 11:15

    Къде видя кадърни местни учители най слаби оценки в област Кърджали

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.