24rodopi.com/Коментари/Политика

ДПС категорично излиза от локалната си значимост и доста смело и със самочувствие се позиционира върху фундамента „втора политическа сила в България“. Това, разбира се, не е рахатлийско инерционно движение или подарък, а голям тест.

Защото всичко, което ще се случи в Движението през 2024 година, е по логиката на големите неща, които става по света и у нас. ДПС отдавна не е "6-7 депесарски района и "какво казват от Анкара", и на евроизборите през пролетта ще се опита да го докаже.

Движението е с геополитическа визия. Мотивирано партията е приобщена към евроатлантическата логика. Геополитиката диктува, а когато Брюксел и Вашингтон тропат на вратата, сараите – било в София, било край Босфора, нямат значение. Независимо дали в единия (сарай) се кефят на ходовете си или пък в другия са в положение „цугцванг“ (всички възможни ходове са неизгодни). Тишината и на двете места е здравословна.

ДПС определено вече е като плавателен съд сред вълните на геополитиката.

 

Това е прочитът на знаците от „Тюркян чешма“ на 26 декември 2023 година. Знаците и на присъствали и говорили пред  3 000 души; и на слушалите посланията; и на тези, които много искаха, но не дойдоха на това свято за етническите турци място; и на тези, които бяха пред гроба и паметника извън официалната церемония.

 

Другото – за 10-те години, в които партията е изгубила връзката с избирателите, тепърва ще има новини. Коя от коя по-интересни! И много важни особи в ДПС скоро ще станат „бивши“. И ако по някакъв начин останат с пороците си в Движението - я в ръководството, я в парламентарната група, а утре-вдругиден в изпълнителната власт, то няма как плавателният съд да не бъде изненадан от перфектната буря на избирателите.

В едноименния филм морските вълци Джордж Клуни и Марк Уолбърг не успяха в бушуващия океан. ДПС с Делян Пеевски трябва да внимава с лобистите, наведените и гледащите с пламък в очите новия лидер типажи, които носят вина за онези 10 години.

 

Между другото, много хора се снимаха с Делян Пеевски край Тюркян чешма, но най-сърдечни бяха политзатворниците. Интересно е и си заслужава анализа защо най-пострадалите от "Възродителния процес" най-много се радваха на Пеевски.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/12/23 09:05

    Знаците : в Кърджалийските общини (освен Азис) имаме най точните кметове - добри администратори (дават всякакви бележки), толкова много разкрити работни места ((назначават учителките), и никой не емигрира, напротив от цяла Европа и Азия идват дьа рьаботьять тука. Да живее пеевски

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/12/23 09:09

    много турци понастоящем сами си избраха в последствие възродителния процес като не си смениха българските имена и остана с тях.отговорете защо. отговорът е много елементарен и го оставям на публиката за ктоментари.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.