24rodopi.com/Общество

Бизнесменът от Кърджалийско, който причини катастрофа, при която загинаха двама души край Пловдив, ще лежи в затвора 8 години. Присъдата всъщност е 12 години зад решетките, но заради съкратената процедура и признаването на вина тя се редуцира с една трета и реално става 8 години, а също и 11 години лишаване от правото да управлява МПС.

Това е новината от Съдебната палата в Пловдив, където се води процесът срещу Аднан Ю.

Той има регистрирани 53 нарушения на закона за движение по пътищата - 30 акта и 23 фиша. Глобите са за превишена скорост, навлизане в насрещното, неизпълняване на полицейско разпореждане, неправилно преминаване на прелез.

Ю. е привлечен като обвиняем за това, че на 12 декември 2022 г. в района край Садово, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил БМВ, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Сурай Расим, на 31 г., и 33-годишният Салиф Тефик.

Както 24rodopi.com вече писа, двамата загинали са от Кърджали. Те пътували в таксиметров автомобил. Водачът отишъл на поръчка от Кърджали до летище „София“, за да посрещне завръщащ се гурбетчия. Край Садово автомобилът им е ударен от този на Аднан Ю.

„Съжалявам, срамувам се, извинявам се на близките“, обяви днес в съда Аднан Ю. Той обясни, че има огромна вина и че бързал да покаже мостри в Пловдив и закъснявал, което по думите му е причина, но не го оправдава.

В хода на делото стана ясно, че на два пъти му е била отнета книжката, като два месеца преди фаталния удар му е била възстановена. Преди да удари таксито, блъска със 156 км/ч друга кола - отново на пътя Пловдив – Първомай, при разрешени 90.

По чудо баща с малко дете оцеляват без сериозни наранявания. Но малко след това се забива челно в таксито със 135 километра в час.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/1/24 15:54

    И сега кво? Условна присъда?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/1/24 21:54

      Има пари човека ! А правосъдието присъжда на този, който постави повече и по тежко на кантара му.

      Изтриване
    2. Анонимен19/1/24 09:04

      Ти можеш ли да четеш?

      Изтриване
  2. Анонимен18/1/24 16:25

    Късно е чадо,мандалото хлопна.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/1/24 17:09

    Много момчешко обяснение бързането

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/1/24 17:41

    Млад е още ! Има да храни адвокати и съдии и след като си излежи няколко години. Пак ще блъска, пак ще убива ! И пак ще го осъждат минимално и с редукции... пак ще се облажат тогите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/1/24 17:49

    При такава шофьорска биография, отдавна трябваше да е в затвора, за да не загиват хора ...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/1/24 17:57

    Hapis olsa ne yazar ki. Giden geri gelmiyor. Allah rahmet eylesin mekânları cennet olsun gençlerin.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/1/24 18:32

    Не разбирам защо криете името на причинителят на катастрофата Аднан Юсеинов?! Освен това Аднан Юсеинов има 30 акта и 23 фиша като шофьор, книжката му е взимана 2 пъти! Или това е маловажно?! И е от Ардино!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/1/24 19:19

    дано не се връща затвора

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/1/24 21:26

    Добро поведение ще работи 7 години и старата песен на нов глас

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/1/24 21:53

    Кога ще се търси и отговорност от служебните лица, които са му върнали книжката (рушвет имаше ли?), които не са наказали сурово 53те провинения? Родопи24, това е и Ваша задача да повдигнете този въпрос пред РУ Ардино, ОД МВР Кърджали и МВР в София. Службите никаква вина ли нямат? Само се занимавате с глупости и се правите на големите моралисти.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.