24rodopi.com/Общество

Започна процедура по премахване на незаконни гаражи и превозни средства, снети от движение, в Кърджали, обявиха от Общинската администрация.

Дейностите са част от Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали, касаеща ограждането на паркоместа и монтиране на гаражни клетки и приспособления за паркиране на МПС по улици, тротоари, зелени площи и междублокови пространства.

Всички притежатели на посочените в наредбата гаражни клетки и други приспособления се приканват да ги премахнат доброволно или веднага след получаване на покана за преместване. При неспазване на посочения срок на собственика ще бъде наложена глоба в размер от 50 до 200 лв. Поканите се поставят на всички конструкции, които са извън дворове на къщи или незаградени терени. Собственици, които притежават документи, трябва да представят строителни книжа в общинска администрация. Всички останали конструкции, които се намират на терени общинска собственост, ще бъдат премахнати, след изтичане на законоустановения срок.

През февруари, в изпълнение на Наредбата, започна процедура по изпълнение на чл. 16, т.6.- местодомуването на автобуси над 10 пътникоместа, товарни автомобили над 3.5 тона, трактори, ремаркета и др. самоходни машини в границите на града, освен в собствени или наети гаражни площи. За целта служители на община Кърджали поставиха покани за преместване на всички МПС, които са упоменати. Приканват се собствениците да изпълнят предписанията в упоменатите срокове, за да не се налага да бъдат санкционирани. При неспазване на посочения срок на собственика ще бъде наложена глоба в размер от 50 до 200 лв.

Беше извършен обход на всички паркинги, като водачите или собствениците на този вид МПС бяха уведомени с покани за преместване на частни терени. След изтичане на срока от 14 дни се направи повторен обход и на собствениците на МПС, които не бяха преместени, се изпратиха писма. От началото на април ще се направи нова проверка и ще бъдат налагани санкции за неизпълнение на Наредбата. При първоначално установени 45 МПС, при повторна проверка бяха констатирани 15.

На 12 февруари, в изпълнение на  чл. 26. от Наредбата, е извършена инспекция и опис на всички автомобили, които са снети от движение. Установени са около 660 на територията на Кърджали. Поставени са покани за доброволно премахване в срок от един месец. Към 20 март е направен повторен обход, като са установени около 250 автомобила. На собствениците на тези МПС се изпращат писма за доброволно премахване, като при неизпълнение, излезлите от употреба превозни средства ще бъде премахнати от фирма, която има сключен договор с община Кърджали и отговаря на изискванията за извозване и съхранение на отпадъци.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/3/24 10:50

    Само напред Ерол даже стари Таратайки да се махат за скрап

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/3/24 11:14

    ПРЕД ВХОДА НА ЗАВОД ОРФЕЙ ДВЕ ПРАТФОРМИ-РЕМАРКЕТА СА ОСТАВЕНИ ПОСТОЯННО НА ПАРКИГ НА НАЙ НАТОВАРЕНИЯ ПЪТ ЗА МАКАЗА. НАЙ НАГЛО ПОЛЗУВАТ ТЕРЕНА ЗА ТЕХЕН СОБСТГВЕН ПАКИНГ.ЗАТРУДНЯВАТ ДВИЖЕНИЕТО.БРАВО НА ПОДОБНА ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНАТА.САМО ГЛОБИ ОПРАВЯТ НАШИЯ НАРОД

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/3/24 13:05

      Ехее най-накрая някой се сети за този проблем, всеки път като минавам от там си казвам как може на главен път да паркират ремаркета и бусове.

      Изтриване
    2. Анонимен29/3/24 15:52

      ТОЧНО ТАКА ПРАВ Е ЧОВЕКА ПРЕСТОЯ Е ПО МЕСЕЦИ ГОДИНИ БАЩИНИЯ

      Изтриване
  3. Анонимен29/3/24 12:06

    Голям проблем са металните гаражи ,Г-н Мюмюн защо не го решихте въпросът по друг начин ми извикайте ги в обшината всички собственици предложете им вариант който иска да го маха който не иска по лев на квадрат да плаща наем за земята която ползва гаражите са хиляди по целия град вие сам сметнете какви ще са приходите на месец само от местата за гаражи който не иска дайте му срок три месеца да освободи местото и готово толкова ли е сложно та това са едни доста сериозни приходи в общината някой ще кажат ама те загрозяват да загрозяват ама ако е треволяци и боклуци по хубаво ли ще е защото съм убеден ,че на мястото на гаражите след като се премахнат ще растър бурени,треви и тръни ноооо свят широк хора разни

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/3/24 12:12

    Че на пътя във Възрожденци точно до разклона за Ардагаз(Би Оил)вече има едно ремърке от едната страна на самия път а от другата страна камион с ремърке които някой ги е заебал и вече една година стоят там на платното за движение играничават видимоста ,стесняват самия участък и всичко това почти на самия 90градусов завой и никой не ги закача вече година почти къде живеем незнам

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/3/24 12:30

    Оставени ремаркета от години има и до стотните блокове Възрожденци, но тях никой не ги закача. И тирове паркирани и камиони и автобуси и даже и джипове с обяви за продан. И това точно на завоя, където няма никаква видимост

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/3/24 12:47

    Браво, кмете! Най- после ще проработи тази община

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/3/24 12:57

    Гаражите разположени в Публична общинска собственост т.е. пред многофамилните жилищни сгради /80% от тях в кв. Възрожденци/ се определят като преместваеми съоръжения, за което може да се направи заявление за "Разрешение за поставяне" Чл. 56. (1) Върху поземлени имоти могат да се поставят:
    (5) В чужди поземлени имоти разрешение за поставяне на обекти по ал. 1 се издава въз основа на изрично писмено съгласие от собственика на поземления имот или писмен договор за наем на заетата от преместваемия обект площ.
    (7) Поставянето на преместваеми обекти в урегулираните поземлени имоти се разрешава само ако не се надвишават установените в подробния устройствен план устройствени показатели - плътност на застрояване, коефициент на интензивност на застрояване, и не се намалява определената минимална озеленена площ.
    Гаражите във Възрожденци -80% са поставени върху паркинг площи!
    Чл. 56а. (1) Части от улици, тротоари, площади, озеленени площи за широко обществено ползване и други имоти и обекти - публична общинска собственост, могат да се ползват за извършване на търговска и/или друга дейност на открито чрез съоръжения и елементи - открити щандове, апарати, грилове, хладилни витрини, щендери, колички и други подобни, въз основа на разрешение, издадено от кмета на общината.
    Каква ще бъде печалбата на община Кърджали, ако приеме да даде разрешение за поставяне на преместваеми гаражни клетки?
    Наем за ползване на Публична общинска собственост от 50 лв/месец.
    Предполага се, че в гр. Кърджали към момента има около 3 000 гаража.
    3 000 х 50 лв./месец =150 000лв./м. х 12 месеца = 1 800 000лв./година
    Анадъннаму привърженици на премахването на гаражите? С това "анадъннаму" се обръщам по скоро към притежателите на земи намиращи се в между блоковите пространства, придобити по съмнителен начин. Вие господа се опитвате да запалите недоволството на хората с гаражите. С което целите да натрупате негативи към новия кмет на община Кърджали!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/3/24 16:05

    Само така,това е Градския градоначалник...а не като оня селяк който,мънкаше и лапаше
    с цялата му" армия" неграмотници..А и доживяхме да видим ,че ще се пръска за комари и мушички..!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/3/24 16:46

    И вие много сте хитри защо заобикаляте легнали полицай,от дясно,вместо да намалите,а да кажа защо спират за банички сутрин директно на спирката там.при вас аа?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/3/24 18:27

    Само ДПС, махайте чистете

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/3/24 19:15

    Джантите на това бмв продават ли се

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/3/24 21:58

    А със бетонните пред 37 блок кво правим и те нямат документи
    Ай да видим ся как се дига 15 тонен гараж

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен30/3/24 08:48

    kmeta da pokaje novi mesta kade moje da se premestqt garajite

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен30/3/24 10:40

    Пред блока има паркирани 4 автомобила на които няма залепена бележка за тяхното преместване, а те си стоят там от години..... Не е ли по-добре да се питат живущите в района кои автомобили са в движение и кои не.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен30/3/24 13:58

    Адмирации Кмете
    Бастър до дупка

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен30/3/24 16:28

    Браво кмете, ако наистина го направиш ще си номер едно, не очакваме чудеса, а просто елементарни неща -да се премахнат незаконните гаражи и спрените от движение коли, малко кръпки и ремонт на тротоари и да се спре презастрояването, че не се диша вече.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.