24rodopi.com/Общество

300 000 лева е инвестицията на Община Кърджали за видеонаблюдение в града срещу вандалски прояви. 183 камери ще следят за реда, като до дни монитори ще бъдат поставени и в Областната дирекция на МВР, обяви кметът Ерол Мюмюн.

Част от камерите вече са поставени в парковете. Общо 50 ще бъдат те в зоните за отдих, 133 пък на възлови кръстовища, улици и булеварди.

„Целта ни и заедно с полицията да пресечем веднъж завинаги вандалските прояви“, посочи кметът.

След поставянето на камерите пък започва ремонт на парковете. Ще бъдат поставени нови беседки, пейки, съградени нови детски площадки, както и химически тоалетни, които ще бъдат свързани с канализацията.

След десетилетия чакане, през това лято ще заработят и всички фонтани в града. Ремонт ще има и на „Лирата на Орфей“ на кръговото на автогарата, като част от него ще бъде и поставяне на светлинна композиция нощно време.

„Единствено няма да се ремонтира фонтанът на площад „Освобождение“. Защото вече имаме идеен проект за цялостно обновяване на пространството“, отбеляза кметът.

Ерол Мюмюн допълни, че до дни ще бъде открит и новоремонтираният площад „Хаджи Димитър“ в района на кръговото на пазара.

Той отново призова гражданите да пазят общинската собственост.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/4/24 13:45

    Химически тоалетни за таксита !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/4/24 21:26

      Какви сте неблагодарни,завистливи,няма значение за кой бакшишите не са ли хора не плащат ли данъци е тази злоба ще ви унищожи!

      Изтриване
  2. Анонимен18/4/24 17:57

    Молба: Всички пейки да бъдат бетонирани, за да не разхождаме полицаи за местене на пейките, кой как му е угодно, и оставянето им накуп с множество боклуци след зияфет.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/4/24 20:17

    Евала КМЕТЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.