24rodopi.com/Темата+

Издадена е заповед за отнемане на свидетелството за управление на моторно-превозно средство на 22-годишния водач, който предизвика верижна катастрофа на кръстовището на улиците „Булаир“ и „Миньорска“ в Кърджали, научи 24rodopi.com. Обстоятелствата и законът за движение по пътищата дават основание на Пътна полиция да отнеме шофьорската книжка на виновния за ПТП-то с участие на 6 МПС-та. Заповедта ще бъде връчена на водача на „Мерцедес“-а, който се движел по „Миньорска“ и в района на кръстовището водачът изпуснал контрола върху возилото заради епилептичен гърч.

Припомняме, че катастрофата стана в понеделник малко след 16.20 часа пред Пожарната служба.

При навлизане в кръстовище в централната част на града 22-годишен с „Мерцедес“ блъснал таксиметров автомобил „Шевролет“, след това преминал през тротоар и ударил още четири паркирани автомобила, гласи полицейската информация.

Както вече писахме, получилият епилептичен пристъп млад мъж е боледувал от години. Той бе настанен в Интензивното отделение на областната болница, но снощи самоволно напуснал. Приятелката му се държала арогантно в ОАИЛ и обвинила медиците, че не лекували правилно страдащия от епилепсия. Тя заявила, че лекуващият лекар на приятеля й е в Пловдив и ще потърсят съдействие там.

Освен отнемането на шофьорската книжка е възможно да има и други санкции след като приключи проверката по случая. Установява се дали шофьорската книжка на 22-годишния кърджалиец е издадена правомерно предвид здравословното му състояние - дали няма прикрити факти в медицинската документация.

Епилепсия е хронично заболяване на главния мозък дължащо се на различни причини. То се характеризира с повтарящи се пристъпи, възникващи на базата на свръхвъзбуда на определени нервни клетки в мозъка. Заболяването се съпровожда с различни преходни клинични прояви, които могат да бъдат двигателни, сетивни, автономни, психични и поведенчески.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/4/24 22:04

    Не мога да повярвам..но се радвам да го прочета!! Най-накрая справедливост..моля накажете всички по веригата! Добре, че не е станала някоя по сериозна беля, а е само ламарина.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/4/24 22:57

    И затвор за доктора, който му е дал медицинско.. Повтарям затвор за доктора, който му е дал право да управлява МПС.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/4/24 09:11

    То вчера близо до това място по ул.Сан Стефано пак имаше ПТП ама се разбраха и двамата водачи бяха много притеснени и така не извикаха полиция...защо ли не извикаха...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/4/24 09:14

    НИЩО НЕ МЕ УЧУДВА.В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО.С КОРУМПИРАНИ РЪКОВОДИТЕЛИ,ПАРТИЙНИ НАЗНАЧЕНИЯ НЕЩАТА ЩЕ СТАНАТ ПО ЗЛЕ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/4/24 11:10

    Всеки знае как се издава медицинско?Не се правете на ударени.Имаш ли оплаквания -нямаш.Здрав си.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/4/24 14:04

    Защо изобщо са му дали книжка?
    ако беше убил човек на пътя,че имал епилепсия ,като имаш епилепсия няма да шофираш!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/4/24 14:20

    Утре може и вие да сте с епилепсия. Никой не е застрахован с това напрежение и този стрес.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.