24rodopi.com/Коментари/Общество/Политика

ДПС вече е в краткия период на… „Аз – тебе, ти – него, той - мене“. Не е нещо в контекста на груповото и лошите помисли, просто отново сме във времето на номинациите. Без селата, само на общински събрания се слъчват нещата.

Казано по-ясно: „Брато, аз ще номинирам теб. Ти кажи неговото име, а той – моето. Пък знае ли се, от години сме оборотни, може да ни излезе късмета“.

Старите кучета го умеят много добре, а младежите, които остаряха в чакане на реда си, се надяват „най-сетне да се разпадне старият местен бардак“ (грозен израз, но е чут от партийни активисти).

 

***

Ако още не сте разбрали – в момента върви номинационната кампания на ДПС за парламентарните избори на 9 юни.

А стартът й никак не е добра новина за курса „ново начало“. Единственото ново са предложенията председателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров да станат кърджалийски депутати, като Пеевски бъде водач на листата. След което е старият сценарий – „валят“ до болка познати имена, за които най-точното определение е, че като дълголетно присъствие в списъка на ДПС са получавали едни добри заплати и... туй то. Нищо повече, в интерес на истината е имало и малко имитация на същинска работа на терен. По-нататък следват познатите пълнежни имена. Дори обявеният за „политически труп“ в Момчилград от Мустафа Карадайъ и той вече се гласи да бъде вписан в задните редици, засега.

Демек, „ново начало“ със старите мераклии. Което ще забуксува това така прокламирано от почетния председател „изпреварващо развитие“. Времената са други, много сложни. Тектониката на геополитиката се мени със скорост, която трябва да подейства като електрошок за целия политически елит. Доколкото подобен термин не е оксиморон за българските стандарти. В превод: трябват силни личности, а не амортизирани „теснолинейки“, които едва се тътрузят по един и същи коловоз. По инерцията на джоба, а не на уменията, идеите, пъргавата мисъл. Енергия и възможности. Затова и заседанието на централния съвет на ДПС продължи едва 750 секунди. Няма време за празни приказки. Няма време за речи и прастари мъдрости а ла Пленум на БКП.

 ***

 От старите времена на дънките до новото начало в политиката, модата винаги късно идва в Кърджали.

За първи път заседание на Централен съвет на ДПС продължи само 12 минути и половина. И то във връзка с предстоящите избори „2 в 1“. Много хора бяха разочаровани, че репетирани слова цяла нощ пред огледалото не намериха реализация в залата. Провалено натегачество. Язък и за тоалетите…

Лидерът Пеевски иска работа и за да не се наложи с Чакъров да задраскват с червено списъците на общинските и областни съвети, в тях трябва да фигурират лица, които реално са харесвани от хората.

Защото задачата е сложна. Първо – да се обясни защо са нужни силни личности за евродепутати и самият този вот е важен. Второ - млади и кадърни хора, които пък да дефинират „новото начало“ с хъс и устрем в Народното събрание. Защото старите така и няма да обяснят защо, аджеба, досега нищо не са свършили, а младите избягаха зад граница.

До 23 април, когато трябва да приключат разширените общински заседания, и до 25 април, когато е разширеното заседание на Областния съвет на ДПС, има време за „влизане в час“, т.е. имената на кандидатите да са съотносими към желанието на реалния избирател, а не както започнаха „Аз тебе, ти – него, той - мене“.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/4/24 10:39

    кой е този труп от момчилград

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/4/24 10:40

    НАЧАЛО НА НАЧАЛОТО ЗАПОЧВА С ДЖОБАДЖИИ,Г-Н ПЕЕВСКИ,АКО ДЖОБАДЖИИТЕ ГИ ИЗОЛИРАТЕ ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ ПАРТИЯТА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/4/24 11:03

    Питай протежето си тук. Той обаче не си играе с джобни.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/4/24 11:40

    Ставате вече банални с това "ново начало" и нови лица господа. В политиката няма нови и стари, а има можещи и неможещи. Не мога да разбера какъв ви е проблема със старите. Ако ви са голям проблем старите в ДПС, тогава не очаквайте и техните гласове. Този тон е много грозен и несъвместим с политическата действителност и реалност. Ако това е стратегия на Централното ръководство на партията, то тогава задайте вие тона на промяната и се откажете от позициите си в партията. Ако ще има промяна да има на всички нива в партията от местните съвети до Централното ръководство на партията!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/4/24 15:37

      С това "ново начало" се няма предвид нови лица. Това е: спираме да крадем и почваме да работим. Затова изчистиха лакомиите. Това им каза и Доганя: ДПС стана корпоративна партия. А местните лакомии отвращават най-много хората

      Изтриване
    2. Анонимен18/4/24 13:57

      До 15:37.И как ще спреш да крадеш като номинираш най-големият доказан крадец!

      Изтриване
  5. Анонимен17/4/24 15:32

    Как кой? Виж номинираните имена в Момчилград и ще разбереш

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/4/24 15:45

    За сега не виждам нищо ново.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/4/24 15:53

    За Смолянската област трябва млади хора които са борбени а не стария е само се натиска за високата заплата и нищо не прави.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/4/24 16:00

    Нещо не ви се иска да повярвате а ,“ново начало “ колко пъти трябва да набива канчето Делянът за да разберете нови лица не стари муцуни ясно.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/4/24 17:36

    nie iskame na6i depotati ot regiona i grada ne iskame gelemeta da izdigame ot naiat raion te 6te lapat miliardite a na nas ni6to e nqma da stane toz pat

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.