24rodopi.com/Общество

Хората му носили документите, а той им помагал с попълването...

Това обяснение е дал 36-годишният безработен мъж от Пелин, който бе задържан при акция на полицията в крумовградското село, научи 24rodopi.com.

Припомняме, че в дома му бяха открити множество медицински и други документи, свързани с представяне в ТЕЛК и освидетелстване на лица за трайна неработоспособност. Иззети бяха епикризи, пълномощни, писма от институции, амбулаторни листове.

Към момента няма привлечен обвиняем, като разследването е още в начална фаза.

ТЕЛК-схемата в крумовградското село е била прилагана от 2020-ра година до този момент. Установено е, че най-малко 50 лица са се възползвали от нея. Става въпрос за жители на целия регион, както и на живеещи в Турция.

Образувано е досъдебно производство за измама.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/4/24 14:22

    Заради такива Умници АЗ чаках три години и половина защото не Съм дал стотинка в Кърджали има ли Прокуратура а да има за кокошкарите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/4/24 18:43

      Прокуратата е бухалка и я има за който те решат!

      Изтриване
  2. Анонимен17/4/24 14:25

    Директно в затвора

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/4/24 17:32

    Неграмотният селянин по- начетен от адвокати и нотариуси? Много ,ама много жалко колко народна пара изтича към набедени пенсионери и телково освидетелствани станали такива с малко помощ и пари .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/4/24 08:49

    Той не е единственият. Има много други, които си осигуряват доходи по този начин. Да ги следят всичките.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/4/24 11:31

    ДА се провери целия джебелски район.Идват от Турция инвалиди а копаят цял ден като трактори по градините и смучат парите на нашите възрастни. Ходят в социала и от там пари. Стига вече с тези лиготии да си ползват правата на Ердоган той много и м даде и направи.Дано да ги разбере и да ги отреже и той.........

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.