24rodopi.com/Регион

Поредното издание на традиционния Риболовен фест на река Арда при Дяволския мост събра десетки любители на риболова от 7 до 66-годишна възраст. В състезанието, което се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, се включиха риболовци от Ардино, Кърджали и Смолян.

След регистрацията на участниците и тяхното разпределение по постовете, стартът на надпреварата бе даден от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Той пожела на всички въдичари наслука и късмет.

След тричасова надпревара на първо място при мъжете се класира Гюнай Карабекиров от Ардино. 45-годишният ардинчанин бе над всички в улова на речна риба. На въдицата си той закачи 1.490 кг риба. На второ място се класира депутатът в 50-ото Народно събрание инж. Павлин Кръстев от Ардино, който извади 0.815 кг риба от водите на река Арда, а трети е Антон Антонов от Смолян с 0,770 кг.

„Редовно участвам в състезанието. Досега имах 1 първо място и 2 втори места. Времето бе идеално и спокойно за риболов. За стръв и захранка използвах само бял червей и успях да уловя около килограм и половина риба от вида мряна“, заяви победителят Гюнай Карабекиров.

Първенец при децата и юношите стана 7-годишният Айтач Али от Ардино. На второ място се нареди Петър Пеев от Кърджали. Трети е Димитър Гавраилов от Ардино.

Призът за „Най-малка уловена риба“ отиде при Петър Пеев. Наградата за „Най-голяма уловена риба“ получи Антон Антонов. Ефе Билезер от Ардино получи приза за  „карък“ на състезанието. А най-възрастният участник в състезанието 66-годишният Стефан Димов получи специална грамота от кмета на общината инж. Изет Шабан за приноса му за утвърждаването на риболовния фест. Призьорите бяха възнаградени за усилията си с грамоти и предметни награди. Те бяха връчени от Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ към община Ардино. За доброто настроение на присъстващите на риболовния фест се погрижи талантливият ардински музикант Ергюн Мюмюнов.

Събитието бе уважено от председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, председателят на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ Шахин Байрамов. Организатор бе Община Ардино съвместно с читалище „Родопска искра“, ЛРС „Бели брези“ и туристическо дружество „Бели брези“.

Гюнер Шюкри, Ардино

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/24 15:53

    Какво нещо е риболова . Под голям камък, голяма риба се крие . А разликата между лова и риболова е, че единият гони михаля, а другият чака да дойде .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/24 17:08

    Надявам се да са пуснали рибите за да го има състезанието е следващата година.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/6/24 08:50

    Всичкото е добре организирано ,
    но трябваше да поканят
    ИЗВЕСТЕН ПЕВЕЦ /И/ !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/6/24 18:11

    В Кирково пък замря риболова

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.