24rodopi.com/Регион

Производство на електрически хиперавтомобили в родопското село Туховища!

Когато се появи тази новина преди около девет години, звучеше фантастично. Но идеята на Ахмед Мерчев, който създава бранда Alieno, за фабрика за производство на електрически хиперавтомобили в Родопите изглежда все по-реална.

Първият етап от строителството на фабриката вече е завършен и през септември предстои да бъде представен публично първия прототип на електрическият хиперавтомобил.

„Януари месец тази година завършихме първия етап от фабрика, а от февруари произвеждаме първия прототип, който ще бъде едноместен“, разказа Ахмед Мерчев в пред Economic.bg.

На практика в производство в момента са три прототипа, като първият ще бъде официално представен на 27 септември в с. Слащен, а към края на годината ще започнат динамични тестове.

Прототипите ще могат да се управляват на писти, а не по градската инфраструктура. Плановете на "Алиено“ ООД са в бъдеще на база първите три прототипа на колите да бъде предложен в дребносерийно производство по-достъпен като цена модел на едноместен хиперспортен болид за писта, което да спомогне доразработката на хиперколите и завършването на фабриката.

Реално тези три прототипа ще ни служат като изследователски работни мулета. Благодарение на тях ще си доразвием технологията по задвижване и захранване“, казва Мерчев.

Целта на Alieno е производство на уникални електрически хиперавтомобили, а не масово производство. Плановете са във фабриката да се произвеждат от порядъка на 10 коли за първите три години след стартирането на серийното производство. След това, в следващите десет години, капацитетът да се увеличи до 100 автомобила.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/24 18:20

    Ах, да. Ще стане. А у наше село развиваме първият междугалактически кораб.

    ОтговорИзтриване
  2. Стоян1/8/24 00:08

    Да бе ще стане, като индийските манди /биволи/ на почитания доктор амед доан от дъпъсъ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/8/24 08:52

    Елекромобил значи, върви с кюмюр, защото 90% от електричеството се произвежда с въглища, в ТЕЦ овцете.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/8/24 20:21

    Не може да слагате такава цензура на коментарите. Каквото не ви оттърва не го полазвате. Каква медия сте !? Пак казвам - не се излагайте да тръбите това посмешище все едно е нещо истинско.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.