24rodopi.com/Коментари/Политика

„Заедно можем“, обявиха от Бузлуджа социалистите в очакване на одобрителен жест от президента Румен Радев, който в понеделник ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание. Мотото на събора, белязан от безпрецедентното ляво обединение, тази година бе „Заедно! Началото е Бузлуджа“.

„Връщаме се в мача. Ще победим така, както победихме преди 25 години“, заяви бившият президент Георги Първанов. „Резултатите на последните избори показаха стачката на левия избирател", допълни бившият кърджалийски депутат от БСП Александър Симов.

Да, определено създаденият от БСП политик Румен Радев трябваше да обяви, че ще даде мандата на БСП. За да може обединяващата се левица да насочи прожекторите върху себе си предизборно и да спечели някой и друг процент обществена подкрепа и да атакува второто място на парламентарните избори наесен. Но явно Радев не иска силна левица.

Никой не може да създаде правителство на разума с третия мандат в рамките на 50-ото Народно събрание.

Затова Радев трябваше да бъде благодарен, а не да връща пас на „Има такъв народ“. Президентът Радев и ИТН добре играят в последно време и в понеделник той ще връчи мандата именно на партията на Слави Трифонов.

Когато първата, втората и третата сили – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „Възраждане“, а и четвъртата – ДПС, декларират готовност за избори и са категорични, че няма да подкрепят аритметика на слабаците, за да се случи кабинет с третия мандат, това означава, че може да има само Правителство на Извънземните или Правителство на Дълбоката държава.

Само Дълбоката държава може да накара да се прегърнат ИТН, БСП, патриотите от „Възраждане“, независимите депутати на дерибейския тандем „Рамадан Аталай-Джевдет Чакъров“ и странниците от „Величие“. И пак май не излизат сметките.

„Аталай-Чакъров“ може да проведат заседание на Централния съвет с фалшиви списъци, но няма как менте гласуване да мине в Народното събрание.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Наблюдател28/7/24 20:58

    ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ НА ДОГАН ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЕМАНЦИПИРАТ,ПОНЕЖЕ ВИЖДАТ ЧЕ ТОЙ Е СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ. НАЙ БОЛИ КАТО ТЕ УДАРЯТ В ДЖОБА.

    ОтговорИзтриване
  2. Наблюдател28/7/24 20:59

    ИТН са доказани глупаци,само кухи приказки и никаква политика и умения.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/24 00:38

    Скъпи Алиани. Ние сме с Вас и Вие сте с нас братя и сестри. И на никой няма да разрешим да ни делят. Родопи24 бъдете в това отношение малко по-чувствителни. Деянията на Мустафа А., Рамадан Аталай и др. нямат нищо общо с тяхната вяра. Вярващите в единния Аллах и пророка hz. Мухаммед (s.a.v) алиани са мюсюлмани. Всичко друго е политическа игра на онези, които искаха и искат да разделят мюсюлманите на части. Алианите са мюсюлмани, точка!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/7/24 08:03

    СЛАВИ ЧАЛГАЖИЯТА Е ПАРОДИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА В СТРАНАТА. КАКВА ПАРТИЯ ЕДНА СБИРЩИТА ОТ ВЛЮБЕНИ В СЕБЕ СИ НИКАКВИЦИ.ТОЗИ ЙОРДЗАНОВ КАТО ГОВОРИ СЕ ВЪБРАЗЯВА ЧЕ Е ЗАМЕСТНИК НА БОГ ГОСПОД. ЕДИН СМЕШНИК. А ЛИДЕРА ИМ Е ЕДНА МУМИЯ
    С ДЪЛЪГ КУЧЕШКИ ЕЗИК

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/7/24 08:36

    Всички разбраха,че на Доган времето изтича,само деребеите,милионерите,партийните велможи от община Кирково не га разбраха.Явно деребейството,краденото,властването над обикновения човек им хареса.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.