24rodopi.com/Регион

Третият ден от "Дни на джебелчани" стартира с футболен турнир DZHEBEL CUP - 2024, като в неделя ще се изиграят финалните срещи.

Денят продължи със състезание по дартс. Малки и големи показаха точност, умения, прецизност. Най-добрите стрелци получиха награди.

В същото време 16 любители на бриджа се устремиха към финала на надпреварата. Отличени с награди бяха най-добрите двойки.

Над 40 автомобила се включиха в тазгодишното издание на ретро парада. Купата на кмета за втори път грабна Николай Вълчев от град Любимец. Този пък с друга кола: Auto union - AUDI, модел 1962 г. Награденият автомобил ще краси и плаката на ретропарад „Джебел-2025“.

В края на изложението всички ретро коли, начело с победителя и кмета на общината Неджми Али поведоха колоната към с. Тютюнче. В бутиковото градче прави бутикова обиколка, отбелязаха гостите-колекционери на уникални возила.

„Ауди“-то е закупено преди три години от семейството на Вълчев и в реставрацията й са вложени много усилия, сподели той. Най-трудно е било с намирането на резервни части. Двигателят е двутактов, три цилиндъра, 1000 кубика. Красивото бижу е в движение и вдига до 110 километра в час.

След обяд на сцената се качиха Сборна формация “Цветовете на лятото”, концертът премина под мотото "Куба, латино, евъргрийни и лято". Изпълненият ни пренесоха в екзотиката на латино музиката и Куба с участието на истински кубински артисти, които работят заедно с утвърдената музикална школа „Талеви“. В паузите между танците чухме и добре познати класики в жанровете поп и рок. В латино фиестата на сцената на Амфитеатъра участваха Радослав Талев (китара), Ваня Талева (вокал), Мариян Аврамов (перкусии и китара), Исбел Очоа от Куба (вокал и танци). В ритъма на латино танца се включиха и танцьори от “DS Mariposa”.

Кулминацията на вечерта бяха изключителните изпълнения на Едже Мумай от Турция.

Третият празничен ден завърши с дискотека на открито, която събра участници и зрители за една незабравима вечер под звездите.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.