24rodopi.com/Политика

„Има такъв народ“ върна неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Искам да ви благодаря за усилията да оползотворите успешно третия мандат в една сложна политическа обстановка. Спиралата от избори без резултат продължава да се завихря и това не само предизвиква раздразнение, но предизвиква и редица процеси. Това носи и съмнения в парламентаризма като ефективна форма за функциониране на държавата", заяви президентът Румен Радев пред Тошко Йорданов и другите от партията.

"Апелирам за съдържателен политически дебат и честна игра в предстоящите седмици, в противен случай сме обречени да повтаряме процедури, в които все повече хора не виждат смисъл. Още веднъж благодаря за усилията", каза Радев.

"Благодарим за доверието, че ни дадохте третия мандат. Излишно е да ви казвам какво се случи, защото беше публично. Ако има някакъв позитивизъм в това, което се случи, бе че ние разговаряхме с всички политически партии, без една. Тези хора най-вероятно ще са и в следващия парламент и се постави основа на чуваемост. Нямаме особени различия с партиите и може да вървим заедно. Това е добра основа следващият път да не изпаднем в същата ситуация", каза Йорданов и върна мандата неизпълнен.

"Предстои да назнача служебно правителство. Списъкът с възможните премиер става още по-къс и разбира се частично се обнови с избора на Рая Назарян за шеф на НС. Само с нея не съм обсъждал възможностите за съставяне на правителство и ще я поканя още днес, за да разбера нейните виждания. Ще се чуя и с всички други, въпреки че сме говорили вече", каза Румен Радев и припомни предишните откази на част от хората в списъка.

Президентът се обърна към депутатите от ИТН относно информацията за тайна среща в петък, която от сайтовете била подета и от анализатори, като се повдига темата за човек на Радев на сбирката. „Искам да ви питам пред всички и да ви помоля да дадете повече информация дали представител на президентската институция е участвал във ваши сбирки или срещи с други партии", запита Радев.

Йорданов отрече да е имало такова нещо.

Агенция „Блиц“ припомня, че през изминалата седмица ИТН проведе преговори с всички парламентарно представени партии, както и с независимите депутати. Те получиха подкрепа за програмата си само от БСП и няколко безпартийни народни представители.

Въпреки уж осветлените разговори пред медиите, партията проведе и един таен в НДК, където пристигнаха представители на всички парламентарни групи, освен тези на ГЕРБ и ДПС, които не бяха поканени. Мълвата носи, че участниците са заговорничели как да свалят Рая Назарян от председателския пост, за да може да сложат техен човек, който да бъде избран от президента за нов служебен премиер, посочва агенцията.

От ГЕРБ поставиха въпроса на масата по време на срещата си с ИТН, но Йорданов се оправда, че просто всички се събрали да изглаждат личностни различия и обиди, нанесени в миналото.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/8/24 13:16

    Български национален филм

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/8/24 14:05

    Тия двамата от партията, И така нататък застанали срещу президента много ми напомнят на детските герои Макс и Мориц .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/8/24 14:51

    Да,ами на тяхно място Ванката от шоуто по добре щеше да седи

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/8/24 16:39

    Тоше недей така бре, ашлама такъв. Колко гласа сте получили от народа, че мечтаете за правителство с ваш мандат?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/8/24 18:21

    На последните избори ИТН получиха 1,9 % . Това им е избирателният капацитет .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/8/24 17:14

    milleta da glasuva s snaiperi.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.