24rodopi.com/Общество/Политика

Ами ако Джейхан проговори!?

Това е било притеснението на Ахмед Доган след задържането на депутата Джейхан Ибрямов със 100 000 лева белязани пари в момента на получаването им от дългогодишен негов партньор в маневри с обществени поръчки и ДДС-схеми. 100-те бова са първата вноска от голяма сума за изборите. Срещу това Ибрямов щял да съдейства по изпитана схема изпълнение на поръчки в Министерството на отбраната.

Доган се нуждаел от информация за психическото състояние на подчинения си, затова изпратил още в рамките на 24-часовото задържане при него в ареста съпругата му Биршен.

За да дадат кураж на Ибрямов, Доган препоръчал на секретарката си Биршен, която е съпруга на арестанта с подкупа, да обяви гладна стачка, това твърди депутат от лагера на Доган, който не е поставен на избираемо място в новите листи. Биршен Ибрямова обяви, че започва гладна стачка в подкрепа на мъжа си – тя ще бъде на обществено място в продължение на 23 часа и ще се прибира само за един час в дома си.

Освен това Доган е дал указание на шефовете на регионални партийни структури да организират извозване от провинцията на хора, които да протестират днес пред парламента. Понеже повече от пътниците по списък са служители, те трябвало да бъдат компенсирани с почивен ден в понеделник, за да няма недоволство, че ги използват. Всеки от регионите има спусната норма за осигуряване на митингуващи. При нужда за масовост ще се включат групи от столичните махали срещу заплащане, разкрива още народният представител.

Гладната стачка и извозването с автобуси на протестиращи е посланието на Доган към Ибрямов „Бъди мъж докрая, мълчи, не си забравен!“.

Притесненията на Доган са подсилени от вчерашния факт, че още двама от общинските кметове на ДПС в страната се завърнали в ДПС и подкрепят вече коалицията „ДПС – Ново начало“. С осъзнаването на двамата, общинските кметове в отбора на "ДПС-Ново начало“ стават 24.

Биршен Ибрямова и съпругът й знаят много от тайните на „сарая“ и схемите на ДПС за финансиране на предизборни кампании у нас и в Турция.

Междувременно се потвърди информацията на 24rodopi.com, че Доган е потиснат от изборните нагласи и изпрати Джевдет Чакъров на "поправителен" в Бурса. Късно вчера Чакъров и новата му „дясна ръка“ – бившият кмет на Кърджали, Хасан Азис започнаха срещи в „столицата на изселниците“, потвърдиха от фракцията "Аталай-Чакъров".

На колко бизнесмени и за какво звъня в последните дни Биршен Ибрямова и каква е връзката на тези разговори с ареста на съпруга й – четете по-късно днес

След като изпрати Джевдет Чакъров в Турция за гласове, очаква се Доган да го замести на "жълтите павета" и да говори пред докараните от провинцията.

Съдът решава днес дали да остави в ареста задържания настоящ депутат и кандидат за нов 9-и мандат Джейхан Ибрямов. Прокуратурата иска постоянен арест за Ибрямов.

Припомняме, че той беше арестуван в сряда вечерта при получаването на 100 хиляди лева белязани пари. Ден по-късно Народното събрание и Централната избирателна комисия уважиха искането на главния прокурор Борислав Сарафов и снеха имунитета му. Държавното обвинение твърди, че всичко това е подплатено със специални разузнавателни средства, за които се иска съдебно разрешение, т.е. допълнително време.

Според прокуратурата, Ибрямов е поискал сумата от 400 хиляди лева от свой дългогодишен познат, който обаче е разследван за ДДС измами и наркотрафик, срещу обещание да му съдейства за получаването на обществени поръчки в Министерството на отбраната.

Държавното обвинение твърди, че кандидат-депутатът е заявил, че ще използва парите за купуване на гласове. След искане от разследващите, имунитетите му вече бяха свалени от Народното събрание и ЦИК.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение на Ибрямов за търговия с влияние.

Версията на обвинението гласи, че независимият депутат е поискал 200 000 лева от разследвания за ДДС измами Мирослав Тодоров. На 2 октомври последният му предал белязани 100 000 лева на паркинг на търговската верига "Кауфланд" пред "Пирогов". Малко след това Ибрямов бил арестуван с белязаните пари.

Прокуратурата обяви на пресконференция вчера, че парите са били поискани от Ибрямов, за да окаже той влияние в Министерството на отбраната за обществена поръчка в полза на Тодоров.

Стефанова обясни, че след разпити на Тодоров е установено, че Мирослав Тодоров и Ибрямов се познават и назад във времето многократно Тодоров е предоставял на Ибрямов парични средства в големи суми, а след 2019 година депутатът  започнал да го урежда с договори и поръчки срещу парични суми и подаръци. Двамата се познават от 2000 г, а от 2019 г. са в близки контакти. В последните няколко парламента Ибрямов е член на комисията от отбрана.

БНР съобщи, че Тодоров започнал да споделя за отношенията си с Ибрямов след ареста му по делото за ДДС измами, като дал и съгласие да бъде подслушван.

Прокурорката от ВКП Ваня Стефанова обясни, че по този начин Джейхан Ибрямов също бил подслушан.

Прокурор Стефанова пред журналистите:

"Господин Ибрямов е обяснил, че парите ще се ползват за купуване на гласове. Сумата, която е казал, че му е необходима за това, е много по-голяма - милиони левове. На първо време му е необходима сумата от 400 000 лева, като е поискал 200 000 лева от свидетеля и е казал, че другите ще набави по друг начин. Потвърждават се и от разпитите, и от СРС. Той обяснил, че ще използва парите, които ще получи от свидетеля, за такива цели. А всъщност парите, които той ще му предостави, ще бъдат, за да въздейства върху длъжностни лица от Министерство на отбраната във връзка с обществени поръчки. Споменал е поръчки, които са от милиони левове до хиляди левове". 


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

61 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/10/24 09:36

    За кои общински кметове става въпрос?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ЮСУФ ТОКМАКЧЪ5/10/24 10:04

      ЧЕНГЕТО ДОГАН СЕ ОКАЗА ПО ПРОСТ И СТРАХЛИВ ОТКОЛКОТО СЪМ СИ МИСЛИЛ.

      Изтриване
    2. Анонимен5/10/24 11:33

      Ma4ace siren.. tova se solo tashak ixpalneniya za tezi Kato teb da midlyat s druga guava.. prodaljavay da midlish.. Tashaka e golyam.. DPS

      Изтриване
    3. Анонимен5/10/24 11:44

      АКО ДОГАН ПРОГОВОРИ... ТАЗИ ОПЦИЯ ПОМИСЛИХТЕЛИ.. ЧЕ КАТ ГЛЕДАМ ЕДНИ ЧОТУЦИ РАЗБИРАЧИ ТУК .. НЕ Е ТАКА ЕРАЗУМНО ДА ИЗПИШЕШ САВА ЛЕСНО..

      Изтриване
    4. Анонимен5/10/24 19:37

      OPA KONU KAPANDI.. ADAMI KAPADILAR.. HERKES KINALANSIN.. RODOPI V OBLASTA NYAMALI PO VAJNI NOVINI ???

      Изтриване
  2. Анонимен5/10/24 09:44

    nyamam dumi prosto edno GOLYAMO BRAVO NA GOSPODIN PEEVSKI. Glasat mi e zas az cyaloto semeystvo i blizkite ni v bg i cujbina ste glasuvame za vas. Iskame promyana v momcilgrad i cakame s netirpenie porednite aresti.Tazi miska sega progovqrya i topi vsickite deribei

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/10/24 09:45

    Къзълбаша от Минерални бани Искендер, който построи хотели за всяко от децата си с европейски пари и придоби още 82 имота. Протеста е с мото "Да подкрепим крадците"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 11:46

      Yeterin artik bu alevi suni ayrimi..Ben bir suni olarak hic bir kotuluk gormedim akevi komsulardan.hatta daha yardimsever ve daha az fesatlar bizimkilerden..Ne mutlu onlarda Turkum diyor..

      Изтриване
    2. Анонимен5/10/24 12:13

      Алевите ни са братя и сестри. Няма добър или лош алеви или сунит...Има добри и лоши ХОРА. Гледат се ДЕЛАТА, а не вярата или етническата принадлежност. ТОЧКА.

      Изтриване
  4. Анонимен5/10/24 09:46

    Мюмюн Искендер заповядал от къщата си, където е под домашен арест, всички служители да се качат в автобуса до един, защото ще падат глави.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/10/24 09:53

    Doganın işi bitti. Gidebilir rahatlana Rusiyaya yaşama. Çünkü ona rahat yok artık bu Bulgaristanda. 35 yıl yalnız çalmak bu, hiç başka birşey yapmamış.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 11:35

      Sen de Simi mi amladin.. 30 yildir hertarafta yaziyordu dogan ds diye.... sizde ne donmesiniz hepiniz ya.. aldatilmislar mis .. ya 7 yasinda cocuk aldatilamiyor bu cagda

      Изтриване
  6. Анонимен5/10/24 09:54

    Ahmed
    Агаа още ни се Поумяваш че си Никой вече Краят на Ерата дойде Новото начало с Шишито до живиеее Пеевски

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/10/24 10:01

    Deribei pomagat na Deribei, o Vsevishni

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/10/24 10:01

    Йондже каръйъ, сонра пара.
    Йондже арест, сонра каръйъ
    Бу демек резил олмак,
    гйотюн айаръ асла олмаз ве гирдикче гирир даима,
    гйотю кирая вериндже.
    Сонуч, парайъ булабилирсин ама йондже каръйъ сонрада гйотю кайбедип резил олурсун ач гйозлю олунджа ве колай йолу сечиндже

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/10/24 10:03

    Биршен с какво е по- специална от децата които умират в ивицата Газа всеки ден ?!!!
    Ерджан …

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/10/24 10:15

    КОИ СА ТЕЗИ 2 ОБЩИНИ.
    НЯКОЙ АКО ЗНАЕ ДА ПИШЕ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/10/24 10:18

    Илхан, стига си измисля бе човек. Защо бързаш да умираш не разбирам? Струва ли си заради парите на Пеевски да свършиш в гроба?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 11:27

      Вие плашите с убийство журналист ли? Ами хайде, убийте го и го превърнете в мъченик. Тогава и най-отявлените ви привърженици ще се отрекат от вас. Тази битка между двата лагера не може да се пренася върху други хора и да убивате тези, които не ви подкрепят? Хората на Шиши трябва ли да убият Бареков или да го заплашват с убийство? ПРОКУРАТУРАТА И МВР ВЕДНАГА ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ И ДА ОСИГУРЯТ ОХРАНА НА Г-Н АНДАЙ! АКО НЕ ГО НАПРАВЯТ ВЕДНАГА, ЩЕ СЕЗИРАМ АЗ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ИНСТИТУЦИИ В ДЪРЖАВАТА И ЕВРОПА! С уважение към г-н Андай, редовен читател на сайта.

      Изтриване
    2. Анонимен5/10/24 15:37

      Abe vie dobreliste taka.. ya malko po spokoyno I mislete trezvo.. mnogo padna nivoto.. za tashak napravihte regiona

      Изтриване
  12. Анонимен5/10/24 10:42

    Абе Дръндарски Сокол като видите малко зор Хайди народа да се качи на автобусите и пред парламента за стачка вие 35 години къде бяхте.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/10/24 10:43

    Мили хора не се поддавайте на провокациите на Доган. Вие най-добре знаете до какво положение ви докараха дерибеите му. Преживели сте тежки години и се надявам сега да не се плашите. Време е да се отървете от тези дерибеи.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/10/24 11:11

    Къде е прокуратурата и данс дръндарския трябва да бъде арестуван веднага за подстрекателство с тези автобуси. Ако им разпоредби за побоища и неподчинение кво правим.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 11:40

      A NYA KOY POMISLI LI KOGATO KAZA CEYHAN DA SE POPRIKAZVA KO STE STANE NA DOGAN... A AKO DOGAN IGRAE THE END KAKVO STAVA STOM KAZVATE 4E E IZGUBIL VSI4KO ZNA4I NYAMA KO DA GUBI.. AKO DOGAN SE POPRIKAZVA I NE SAMO I SIGURNO I IMA FOSTA PAPKI NE E TOLKOVA PROST KOLKOTO SI MISLYAT UMNITW KOMENTATORI NA RODOPI.. MAY TOGAVA SHTE GLEDAE GOLYAM SEIR.. NO MAY PAK VA BALAMOSVAT .. STOTO BALIKLAR COK VE BOL
      SAMO DPS

      Изтриване
  15. Анонимен5/10/24 11:28

    От Момчилград тръгнаха няколко автобуса за София,карат насила общинските служители и задължават селските кметове да докарат бройки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 15:40

      Stiga si legal ve

      Изтриване
    2. Анонимен5/10/24 16:10

      Изгоряха като шап филмът ще стане много интересен

      Изтриване
  16. Анонимен5/10/24 11:30

    Разговор между пътуващи за София:За какво отиваме там,да ти кажа и аз незнам,нареждане"

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/10/24 11:31

    Трябва и провинцията много нагли и крадливи дерибейчета да се онищожат много са .

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/10/24 11:33

    Четете ли коментара дето пращат в гроба Илхан Андай? Дотам стигнаха дерибеите. 34 години тъпкаха и заплашваха народа, прогониха младите и сега журналистите им са виновни, че не могат да продължат по същия начин живота си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 15:41

      A ti ot kade znaesh koy pishe tezi gluposti.. nali ima organi dago arestuvat I pita tozi zashto zaplashva

      Изтриване
  19. Анонимен5/10/24 11:35

    Има арестуван за извършено предстъпление,с асни и твърди доказателства.Лидерите на една партия събират хора,служители и ги карат на протест за да освободят арестанта.Наистина прокуратурата да обърнат внимание за какво и с каква цел тези хора се стоварват пред парламента,това законно ли еи какво им говорят,защо протестират и за какво

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 15:42

      Ti vidya li dokazatelstva az vse oshte ne vidyaj.. osven da kajat 4e ima... da puskat zapisite Kato prinira li4no parite.. Kato gi iska stom ima zapisi.. drugoyo e Edna Jena kaza

      Изтриване
  20. Анонимен5/10/24 11:41

    Общинските служители да не се страхуват от Доган и дерибеите му. Не може току така да бъдат изгонени от работа само заради политически възгледи. Да си траят. Не са длъжни да отиват никъде. Ако някой им намекне подобно нещо, да идат в местната полиция или прокуратура и да подадат лично сигнал за принуда.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 12:04

      Да ама хората ги е страх

      Изтриване
    2. Анонимен5/10/24 12:11

      Страх страх страх...до кога бе? Роби на страха? Сигналът към прокуратурата може да се поддаде и чрез адвокат под защита на лични данни.

      Изтриване
  21. Анонимен5/10/24 11:43

    6 месеца арест никак не са малко, драги. Чучулигите започват да пеят по това време, га видят бай Ставри. Тогава единственият въпрос за арестантина е, как да си спаси шията....та почва да пее и срещу други. Кючюка да спи по-спокойно. Соколът да не се тревожи. Хасан да се върне от Турция. Не вярвам Джиджи да ги издаде, но все пак знае ли се. Това са 6 месеца четири бетонени стени със слънце на квадратчета. Пожелавам им на всичките да живеят в интересни времена.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен5/10/24 11:44

    Значи вие крадете и когато някой каже,го плашите с убийство.Ашколсун.Да се самасезират службите и тези индивиди да бъдат подведени под отговорност.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен5/10/24 11:45

    Ако наистина,на тези хора бъде наредено да предизвикат безредици,пази боже,не ми се мисли за последствията

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен5/10/24 12:02

    Статут на защитен и секретен свидетел никак не е малко, НАЛИ ДРАГИ агент Сава? Ибрямов и Биршенката да влезнат под статута на защитени свидетели докато е време, защото по-късно ще има слънце на квадратчета за по-дълго време. Статут на защитен свидетел никак не е малко, НАЛИ ДРАГИ? Сега как ще се ДОВЕРЯВАШ на това семейство, ДРАГИ МОЙ? О Соколе Соколе, те знаеш, че срещу Държвата нямаш никакъв шанс. Що не се оттегли на време?

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен5/10/24 12:17

    Драги, ти знаеш, какво е да си СЕКРЕТЕН СЪТРУДНИК на силовите институции, нали ДРАГИ МОЙ? Булевард Черни Връх те поздравява и те кани на КАФЕ да изпееш малко. Драги, въпросът е КОЙ КОГО ПО-БЪРЗО ЩЕ ПОТОПИ в бул. Черни Връх...така че побързай ДРАГИ...Вълчо и той ще изпее скоро.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен5/10/24 12:17

    Заплашват с убийство журналист. Автобуси с общински служители се карат в София да протестират в подкрепа на политик, задържан с голяма сума подкуп. Прокуратурата да се самосезира за подстрекателство, за насаждане на етническо напрежение, безредици и нарушаване на обществения ред. Тези 20, 30 келеша имат ли разрешение за протест на обществено място. Не сме бананова държава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 13:53

      ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ! ЩЯХ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ДРУГА ПАРТИЯ НО СЕГА САМО НОМЕР 8.

      Изтриване
    2. Анонимен5/10/24 15:48

      Bravo na teb.. koparva 4otuk

      Изтриване
  27. Анонимен5/10/24 12:30

    Доган е автентичен, но е автентичен предател или ако искате автентичен и секретен сътрудник на ДАНС и ГДБОП. Да му мислят дерибеите и балъците като Кючюка или Ибрямови. Доганя няма да предава хора за пръв път в живота си. А Ибрямов?

    ОтговорИзтриване
  28. Дельо хайдутин5/10/24 12:32

    Някой пипне ли Журналист като Илхан Андай ще пламнат всички имоти на дерибейте, това е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да не ви е Кюрдистан.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 15:51

      Po spokyno I ti.. ko si palil tolkova dosega ya kaji I nie da znaem.. mnogo stanahte tuk .. samo naprajenie li vi tryabva.. ami kefti Ukraine kefti Gaza idi malko pokaji umeniya tam

      Изтриване
  29. Дельо хайдутин5/10/24 12:32

    Някой пипне ли Журналист като Илхан Андай ще пламнат всички имоти на дерибейте, това е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да не ви е Кюрдистан.

    ОтговорИзтриване
  30. Кмет привърженик на Ново начало5/10/24 12:34

    Тези които в понеделник не са на работа от вторник на борсата.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен5/10/24 12:40

    И не обиждайте на казълбаши, живяли сме сред тях и при смяна на имената на село,те се затвориха и днес на село къщите им са празни,няма ги децата им,а други от ХС села пътуват до турската фирма в Кърджали,на 40,50 километра всеки божи ден .Пеевски не му са ясни,малък е,а и веждите го прибраха в дом за сираци на 9 годинки и той не е в час. Турчина е много по добър от българите тукашни местни.А кой е дошъл от войни на тези земи и до днес е хулен, не са ви виновни турци казълбаши нито Доган хх Асан. Турци срещу турци, не бива,Пеевски Борисов.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/10/24 15:52

      Tova dobre su napisal no nyama koy da te razberw v tozi sayt

      Изтриване
  32. Анонимен5/10/24 13:33

    Ааа, нье! Твърдо нье! Ако ще гладува да гладува като хората. Ще се прибере за един час да се напраска като св..е и после пак на стачка. .. Казах нье!

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен5/10/24 13:35

    Ред е на жандармерията да си свърши работата.Бой по празните им тикви със сопи...

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен5/10/24 14:10

    Илхан, предполагам, че в редакцията виждате кой се крие под всеки анонимен тук. Надявам се, че няма да оставиш без последствия заплахите за убийство. Прекрачват всякакви граници.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен5/10/24 15:02

    Пролича, как обикновения народ е бил манипулиран и лъган, което се вижда по време на изборите в страната ни.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен5/10/24 16:06

    Doganın götü tutuştu bu yavşak Dogan neden Bursa ya birdefa gelmedi gönderdi ibneler hırzızın önde gideni oy alacaklarmış Bursa dan benim patalonun içindekini alıra

    ОтговорИзтриване
  37. АПС Ага вече си стар и неадакватен.Пий си мастиката с мента и си живей старините.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен7/10/24 13:20

    Mustafa karadai i dimo li pishete tezi komentari?

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен7/10/24 13:26

    Bibliotekarski serial s wc harti...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.