Каузата на ДПС стои по-високо от всеки един член на партията, обяви областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер след заседанието на ЦС на ДПС днес. Той прочете декларация, по повод изключването на Касим Дал от движението.
Изключен съм от Движението за права и свободи, съобщи Касим Дал след изчерпването на първа точка от дневния ред на Централния съвет
Той бе отлъчен от партийните редици за опит за разцепление на ДПС според чл. 6 от партийния устав след близо петчасова дискусия и с явно гласуване.
Предложението за изключването му от партийните редици е било внесено като точка от дневния ред сутринта от областните председатели и част от учредителите на Движението за права и свободи.
Касим Дал е наруши всички уставни положения с мотивите си за напускане на ЦОБ и обръщението към членовете на ДПС, поради което предлагаме да бъде изключен, се казва в мотивите на областните лидери и учредителите на ДПС. Само двама областни председатели не са се подписали, защото отсъстват по лични причини от форума.
Дал е развил тезата си в продължение на 30 минути, а по думите на зам.-председателя на ДПС Лютви Местан, ако бе поискал 40 минути да говори, толкова щяха да му бъдат отделени.
"Постигнах си целта, имаше дебат, ефект никакъв", коментира след изключването си самият Дал.
Той призна, че не е останал изненадан от липсата на масова подкрепа в залата. Подкрепили са го само трима членове от изселническата организация на ДПС в Турция и депутатът от Добрич Корман Исмаилов. Един от присъстващите се е въздържал при гласуването, като по неофициална информация той е от шуменската организация. Все пак Касим Дал призна, че няма намерение да цепи ДПС, а за плановете му - имало време да помисли до изборите.
Накрая на разискванията около Дал, думата взел и лидерът Ахмед Доган.
Той бил кратък в изказването си и предложил по повод критиките на Дал да бъде сформирана комисия, която да изясни всички обстоятелства около учредяването на ДПС, съобщава Bnews. Ако се наложело и членовете на Централния съвет преценят, в нея можело да бъдат включени и международни експерти, разказа Христо Бисеров.
Ако и една частица от обвиненията, които отправя Касим Дал, се потвърди, Доган бил готов да понесе отговорност пред партията, но ако това не е така, Дал да се извини, призовал лидерът на движението. 
На Централния съвет, не на мене, уточнил Доган и бил категоричен, че лично той извинения няма да приеме.
Като една либерална партия на нас ни отива да провеждаме една открита и съдържателна дискусия по тези въпроси, бе коментарът на заместника му Лютви Местан. По думите му, вътре в ДПС няма никакви съмнения относно възникването, идейната основа и целите на този най-успешен политически проект.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/11 19:09

    брех голяма новина бре бахри юмер пардон барак обама казал касим дал вече не е то дпс и тиняма ди от дпс в наю скопо време сайън бахрак юмобама

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/11 19:40

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/11 20:20

    Баси партията.Тия задминаха всичките мазохисти.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/11 20:28

    Толкова пари имат ДПС, а защо не инвестират в ограмотяването ............. ..... ...?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/2/11 21:24

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/2/11 10:53

    Bahri ne si vri glavata det ne trqbva takaf igoist i takaf DPS van ot zakona a da ne govorim za drugite uberdjii.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/2/11 14:31

    komunisticheski mekereta allah belanizi versin

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/2/11 21:41

    защо се премахват анти дпс коментари,местният феодализъм властва и в мрежата?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.