Извънредното заседание на Общинския съвет в Кърджали, насрочено за 15 януари – вторник, няма да се състои.
Както първи 24rodopi съобщи, възможно е на сесията да няма кворум. По този начин ще се провали дебатът и гласуването по единствената точка „Предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински съвет – Кърджали". Източниците ни бяха от ДПС, но по-късно и от БСП, и ГЕРБ заявиха, че най-вероятно в залата ще има около 17-18 съветници.
За да се проведе сесията, в голямата зала на Бизнесинкубатора трябва да влязат поне 21 човека.
Очаква се днес съветниците от ДПС да останат отвън, а по-късно да има изявления на местните политически лидери.
Следващото заседание на разпоредителния орган на Кърджали ще бъде редовно. Възможно е след това отново да има извънредна сесия, ако групата на БСП направи ново предложение.
Цял ден вчера групите в ОбС заседаваха и обсъждаха варианти за сесията. Късно вчера е имало и заседание на Общинския съвет на ДПС в Кърджали.
Тайно или явно гласуване – това е големия спор на насрочената за вторник извънредна сесия на Общинския съвет в Кърджали, пише в новия си брой всекидневникът „24х7 Родопи". На нея общинските съветници трябва да гласуват предложението на групата на БСП за отстраняване на председателя Раиф Мустафа. Липсата на кворум ще провали избора – таен или явен вот, а оттам и цялото заседание.
За да бъде отстранен Мустафа, съветниците на БСП (7 съветника) и ГЕРБ (9 съветника) трябва не само да са единни в гласуването, но и да получат подкрепата на независимия д-р Марин Мухтаров и човека на Касим Дал, но и на поне 3-ма от ДПС.
В БСП са категорични, че при таен вот Раиф Мустафа ще бъде отстранен от поста си. Лидерът на ДПС Мухарем Мухарем е категоричен, че проблем няма и независимо как ще се гласува, Раиф Мустафа ще остане шеф.
Предложението на БСП е подкрепено с подписите на 15 общински съветници. Мотивите за тази стъпка са свързани най-вече с липсата на желание и воля да се водят разговори и търсят компромиси с опозицията за постигане на консенсусни решения по изключително важни въпроси за настоящето и бъдещето на общината, посочиха от БСП.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/13 08:55

    Вече са купени трима от ДПС и сесия ще има. точно 21 бюлбюла ще бъдат в залата и ще гласуват за тайно гласуване.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/1/13 09:05

    Неграмотни Доганчета!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/1/13 09:14

    Добър ход преди националната конференция

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/1/13 09:31

    Глупости, сътворени от "политици", които нямат ясна представа за действителността. Има и друго -обвиняват винаги ДПС, че е етническа партия , а как така се обединяват две политически "врагове" БСП и ГЕРБ интересно много интересно!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/1/13 09:49

    Ще посмеят ли тия предатели да се покажат в това е проблема.Колко им е платил Веляхтин от Стремци?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/1/13 09:52

    Много ясно при тази ситуация за да се обидинят БСП И ГЕРБ мотивите са националистически.А някои засегнати от ДПС сигурно много искат да ги подкрепят, но нямат куража.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/1/13 10:17

    Sakkin da ne mahate Raif posle koy shte obu4ava Muharrem na dalaveri,serefsizler batirdiniz turkleri

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/1/13 10:22

    raif mustva e nedosegaemn

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/1/13 10:49

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/1/13 11:15

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/1/13 13:32

    На снимката виждам Сабрито,сега за последно от коя партия е ?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/1/13 15:40

    Хахахаха - ами напразни пръдни пускате и БСП и ГЕРБ! Много сте смешни бе пишман политици!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/1/13 03:02

    Как така виновен при това от ГЕРБ? Там всичките са невинни бре! Флагмана на невинните е тъщата на Цветанов, следвана от съмия Цветанов, Калина Илиева се нарежда на скромното трето място, след нея шефа на напоителните системи, веднага след това е Мирослав Найденов, който няма нищо общо с едно въздъртичко Ирландско месо, до него се нарежда Фидосова със скромните 120 000 лв., които в никакъв случай не й бяха дадени от една сметопочистваща фирма, дори публикуваните извлечения се оказват фалшифицирани. Лъчо Мозъка е най-невинен защото все го хващат, като тръгне да върти някоя далавера, я Витоша ще иска да подари на Цеко Минев, я в Банско ще внесе законопроект Юлиен да се сдобие безплатно с декари Българска земя, я за верту ще се нареди. Да не забравяме Дянков, който не обра къде видя пари из държавата, то сребърни фондове, то здравна каса, ама да знаете, че той нищо не е взел и хич не е водил началничката на кабинета си на разходки за сметка на държавата, а пък извън брачната му връска с въпросната госпожица е пълна инсинуация. Да знаете още, че е пълна лъжа да са му внасяли домашен любимец по време на заседание да го целува - изобщо не е вярно.
    Горкия организатор на на тези "набедени" клетници, самият Борисов пък е най-невинен. За него Щатски дипломати лъжат, че имал престъпно минало, набедиха го, като кмет на София, че продавал на безценица имоти в центъра и пускал поръчки на Котараците, но добре че изкараха подписите под документите фалшиви, като СРС-тата с Мишо Бирата и кадруването на Танов (той е много умен човек - първия успял да позвъни на ЕГН). Изобщо едни ми ти чисти душици готови направо за канонизиране.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.