Водният цикъл в Момчилград  ще доведе до намаляване на загубите на вода, които са над 60%, отпадъчните води няма да замърсяват р. Върбица и яз."Студен кладенец". Безвъзмездната помощ от  ЕС по проекта е в размер  на 19 868 000 лева. 4 967 000 лева представляват финансиране от националния бюджет. Около 3% ще финансира Община Момчилград. Планирано е строителните работи да приключат през ноември 2014 г.
Както вече 24rodopi писа, Община Момчилград започна изпълнението на проект  за модернизация и доизграждане на ВиК мрежата в града, изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води на стойност  близо 25 млн. лева.
Проектът по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г." планира изграждане на  нова 5,494 км канализационна мрежа, реконструкция на  15,3 км канализационна  и 13,303 км водоснабдителна мрежа,  изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води, поясни кметът Акиф Акиф.
Поздравявам екипа, подготвил проектното предложение, надявам се строителните работи да създадат минимални неудобства на жителите на града и те да проявят разбиране, каза областният управител на Кърджали Бисер Николов на първата копка на проекта днес.
Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова подчерта, че  целта на програмата е да подобри  живота на българските граждани, които ще получат по-качествена услуга. Проектът засяга над 10 хиляди души. Предстои обсъждането и приемането на промени в Закона за водите -  пред целия воден сектор  стои  необходимостта от регулация на държавата, тъй като системата не може да се самоиздържа.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/13 15:40

    Адв.Гатев когато беше на власт в МВР колко хора изпрати в Белене и по затворите ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/13 15:56

    15:40
    Този урад трябва да бъде изселен от този град !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/13 16:07

    Аз лично съм виждал този урод когато беше на работа в МВР пред ДСК в Момчилград когато хората чакаха на опашка за да си изтеглят влоговете си как с шамари и ритници преби един възрастен човек за това,че е говорил на турски.Когато беше на власт в МВР беше много зъл и рязък,а сега го е страх да излиза от къщи след пет часа.

    ОтговорИзтриване
  4. о`кадар5/7/13 17:31

    Плагиати, да не видят нещо от бат` бойко Борисов. На него си му утиваше и до багерчето да застане и кирката да развърти. А, тези...пфу, не знаят от кой кай да фанат кирката.
    Бат` Бойко ПРЕЗИДЕНТ!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/7/13 19:34

    sega go gledah tova po novinite,mnogo gosti ot dps!!! GOLQMO KRADENE 6TE PADNE!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/7/13 21:14

    Ми нали водата на Студен кладенец беше чиста- миналия месец, като измря тон риба, РИОКОЗ излезе с това изявление. Сигурно и в река Върбица е прекалено чиста, защото напоследък никаква риба не се вижда-според логиката на горните рибата не може да понася чиста вода и бяга или мре.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/7/13 22:33

    То хубаво ще пречистват отпадъчните води, ама тази, която идва по тръбите в чешмите в града не става за нищо - мирише ужасно. Тази вода, която пием кой ще я пречисти?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/7/13 01:56

    милионите са доста и мераците също. сигурно е планирано отдавна кой какъв пай ще вземе.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/7/13 14:53

    На 6 Юли в града ще има много гости от Турция.Ще има и такива които са лежали в Белене.Гатев ще се покаже ли в града да ги бие като преди ?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/7/13 23:30

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.