„Откриването на подобно учреждение като Бизнес инкубатор е част от политиката на държавата за насърчаване на малкия и средния бизнес в по-слабо развитите икономически региони на страната, какъвто е и Кърджали. Сигурен съм, че съвсем скоро този проект ще даде своите положителни резултати". Това обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, който преряза лентата на втория в Кърджали Бизнес инкубатор. Проектът е финансиран от Оперативна програма" Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". В сградата в квартал „Байкал" има 10 офиса на инкубирани фирми.
„Надяваме се с втория бизнес инкубатор да се подпомогнат предприемачите в региона. Искам да посоча пред министъра, че Кърджали разполага с технически проект за промишлена зона, която е с площ от над 250 000 кв.м. Освен от европейските фондове, ние разчитаме и на помощ от Министерството на икономиката за реализирането му. С него Кърджали ще успее да привлече много повече чужди инвестиции", заяви кметът на Кърджали Хасан Азис.
Заедно с областния управител Илия Илиев и министър Лукарски, тримата прерязаха лентата на бизнес инкубатора.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/3/15 14:22

    kmete, sabirash li patnite taksi za vhod v regiona? ima li veche pari za novi patni mashini - bageri, traktori, rotori, fadromi, kombaini, mashini za izkustven sniag? :)
    kmete, pokaji da vidim, bakam, pokriva na patnoto upravlenie, poglednat otgore?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/3/15 14:29

    Не ми режете ленти и не ми откривайте зали и офиси.Режете ленти за нови предприятия, народа иска работа и нормално заплащане за да живее.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/3/15 14:55

    Какъв бизнес инкубатор в Кърджали и то втори. Колко бизнес предложения са инкубирани в първия, та вече и втори трябва. То бива, бива, ама чак втори бизнес инкубатор ми идва малко в повече!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/3/15 15:18

    nali trqbva da se usvoqvat pari ... xa xa biznes inkubatori, interesno parviqt da pokaje kakvo e svarshil realno za tezi godini ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/3/15 15:32

    A kadesa jenite socialiski negi vijdam

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/3/15 15:37

    Инкубатори бол,предприятия няма!Защо бе г-н Министър??????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/3/15 17:32

    Ам къде е кака цвета бе, що я няма на фотото?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/3/15 17:35

    И бизнеса да се събуди.Офиси безплатно му предоставят , те спат, какво искате от Министъра и деца да Ви направи...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/3/15 18:27

    За какъв народ говориш, бе, човече? В града останаха ли хора!? Те отидоха в големите градове, на запад... Кой нормален човек иска да се върне. Те си казват може да мрем, но не тук? Тук сме забравени от Бога и Света. СДС унищожи всичко що има...Иван Костов да дойде да види ..., но пука ли му на него за хората живеещи в града и региона. От селата дойдоха в града. На тях им е хубаво. Жените работят за пенсия, мъжете им са навън, децата им работят на държавна работа, а гражданите да се оправят, кой, както може. Ето, затова не искат да стоят младите в този град. Който има възможност бяга, който няма стои и чака да се пенсионира и след пенсия при децата...Градът е със затихващи функции от 25 години. Всичко що има се унищожи. Нищо не се прави. Отварят се непрекъснато малки магазинчета и др. и след време фалират. Няма никаква перспектива...Много често чета - злобеят...
    Да, хората злобеят, защото непрекъснато мислят за насъщния си хляб. Дали аджъба ще са на работа утре, и пр. и пр.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.