Ден след приключването на учебната година за учениците от прогимназиален етап на обучение в СОУ „Петко Рачов Славейков" стартира лятна школа по математика. В едната група са включени изявени математици от седмите класове, а в другата група - най-добрите в точната наука от шестите класове. Интересното е, че преподавателят в новото начинание е не някой друг, а самият Иван Герганов. Името му отдавна е известно с ненадминатите постижения като участник в Школата по математика към "училището за шампиони" с ръководител Вълчо Милчев. В края на миналата учебна година Иван Герганов бе обявен за най-успелият абитуриент на Кърджали и носител на стипендията на кмета на Община Кърджали. Понастоящем е студент по математика в Единбург, Шотландия, в един от най-реномираните университети в световен мащаб. Завръщайки се в родината след успешно положените изпити, Иван и не предполага как в разговор с Вълчо Милчев ще изникне непринудено идеята той да влезе в ролята на преподавател за най-добрите математици от шестите и седмите класове. Директорът на СОУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров приема с ентусиазъм възможността да се разчупи обучението по математика, особено в периода точно след края на учебната година, когато учениците са все още в работен режим. Възлага на съответните учители по математика в прогимназията да определят онези възпитаници, които се явяват на състезания, олимпиади, показват повече знания и постигат по-големи резултати от останалите в точната наука.
С така съставените групи Иван Герганов ще решава конкурсни задачи на високо ниво. Предвижда се лятната школа да продължи до края на месец юни и да бъде възобновена в началото на септември за още половин месец. Така в рамките на общо цял месец младите математически надежди на СОУ "Петко Рачов Славейков" имат шанса и възможността да бъдат обучавани от най-изявения математик на Кърджали.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.