www.24rodopi.com

Гърците прокараха 6-километровото трасе, което прави пътя до плажа по-къс и бърз (снимки)

събота, октомври 293коментара

Гърците прокараха 6-километровото трасе, което свързва ГКПП „Маказа" с „Егнатия Одос" (Автомагистрала А2 – б. р.).
След пускането на отсечката в експлоатация, ще се съкрати пътуването във времетраене и километров пробег на туристите към курортите в южната ни съседка.
За следващото лято пътуващите през „Маказа“ ще се включват директно в магистралата, без да се налага да заобикалят през Комотини, и така по-бързо ще стигат до желаните курортни и населени места.
 „Поне с 20-30 минути по-бързо ще се стига до Фанари, Керамоти, Кавала. В момента се уширява трасето до Тихиро, след което ще започне полагането на различните видове насипи и пластове на платното, асфалтовите настилки и маркировката. Едва след отварянето на този участък ще могат да тръгнат и автобусите, и тежкотоварните камиони, но и на самия пункт трябва да има уширение и кантар“, поясниха гръцки пътни експерти, които работят на обекта между Тихиро и изхода на Комотини за магистралата.
Припомняме, че от 23-те км от българската граница до „Егнатия Одос" са готови 17, а Гърция стартира преди две години тръжна процедура за изграждането на останалите 6 км.
В момента международният път свършва край село Тихиро, след което автомобилите тръгват по тесен участък и за да излязат на магистралата, минават по околовръстното шосе на Комотини. Голяма част от пътуващите за Фанари и другите плажове в региона пък минават през центъра на Комотини.
Новите 6 км са предпоставка за пускането на тежкотоварни камиони и автобуси през ГКПП „Маказа-Нимфея", но гърците настояват това да стане след като на пункта бъде изграден кантар. 

Егнатия Одос (на гръцки: Εγνατία Οδός – Егнатия Одос), код: А2, е част от Европейски път Е90. Егнатия Одос е гръцкият превод на латинското Виа Егнация - името на древния римски път на Балканите, свързващ Бизантион с Драч. Свързва пристанищния град Игуменица на Йонийско море с гръцко-турската граница по Марица (отсреща е гр. Ипсала, вилает Одрин) при село Кипи. Дължината ѝ е 670 км. Строителството започва през 1994 година и приключва през 2009 г.  Цялата дължина на магистралата включва 76 тунела с обща дължина 99 километра и 1 650 моста.
.
24rodopi.com

Изпрати :

+ коментара + 3 коментара

Анонимен
29/10/16 09:54

Бахти мързеливите гърци,все другите им виновни.

Анонимен
29/10/16 10:57

Лъжат яко Глобал нет. Искаха да ми поправят несъществуващ проблем по лаптопа. Кой знае колко хора лъжат така!

Анонимен
31/10/16 13:07

До 29/10/16 09:54 как ще са мързеливи гърците иди виж какви пътища са направили хората не са като нашите!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи