Над 80 на сто от хората в област Кърджали имаш лош сън, това сочат резултатите от втория Национален стрес тест. По-зле от нас са Перник и Видин, където между 82 и 84 на сто от анкетираните са споделили, че не спят добре.
„По отношение на половете жените са по-тревожни, защото са по-емоционални, а и имат по-сложен хормонален баланс. При недостиг на информация за взимането на някакво решение човек компенсира с въображение и фантазия. И тъй като дамите са по-творчески натури, вечер, след лягане, те започват да фантазират и това затруднява заспиването”, твърди пред бТВ психологът Ани Владимирова.
Гледането на телевизия, боравенето със смартфони и таблети също пречи на добрия сън. На въпроса дали сънотворните са решение, Ани Владимирова коментира:
„Голяма част от тях са на основата на успокоителните. Някои от тях ни правят зависими. По-добре е да се противодейства на самия стрес, а не на последиците от него. Стресът изчерпва магнезия в организма и затова е добре да възстановим неговите нива. Най-лесно се усвоява т.нар. магнезиев цитрат. А по отношение на заспиването в България имаме много традиции с билките. Маточината помага много за отпускането. Хмелът като хранителна добавка също подобрява съня. Най-добре е да се комбинира магнезий, витамин В6 и билки. Ефектът идва до няколко дни... Изследването показва, че много неустойчив е сънят и на хората, които живеят сами, без сродна душа. Хората с по-добро образование също са по-лабилни. Колкото повече знае човек, толкова повече се тревожи. Затова е важно активният градски човек да си почива с някакво хоби”.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/12/16 20:31

    Da be da vinagi mija e vinoven

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/12/16 08:06

    Алуууууу лошия сън идва преди всичко от така наречените крадливи и корумпирани политици които мачкат и доубиват народа......ако можеше по телевизията да не се показват лицата на тези вечно прехвалените политици......нормално е народа да сънува само кошмари, как и с какво ще изкара месеца с мизерната си заплата или с музерната си пенсийка

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/12/16 12:23

    Mnogo hubava snimka! Bravo, R24x7 :-)
    Kade e zakritia basein v seloto?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/12/16 09:13

    Вместо да се занимавате с това, вземете ги приберете люлеещите и клатушкащи се паразити сред хората. Видими белези за нервност, не уравновесеност, бандитски симптоми и настроения,чакащи всеки божи ден някой да им успокои галона показват стотици идиоти в всички общини. Какво чакат отговорните инстанция, непременно някой да се сбие, да пострада, да се затрие ли? Били ми нервни! Като са нервни пратете ги в лудниците! Съпрузите, децата им, обществеността да не са длъжни да им се угодят на развалените нрави и характери? Били ми социолози, невролози, психолози, всички са един дол дрянки. Никой не си гледа работата. Чакат все да стават скандали, побоища, да има пострадали заради откачалки.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/12/16 09:23

    Откакто ГЕРБ управлява ,ни мога да спа ни ми се яде ни ми се е.е. Работа има пари няма,заем има .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.