За пореден път в Кърджали ще се чества Международния ден на майчиния език. Организатор на проявата е Областният съвет на ДПС. На 21 февруари тя ще събере в Дома на културата в Кърджали млади хора от общините Ардино, Кърджали, Кирково, Крумовград, Момчилград, Джебел и Черноочене.
Международният ден на майчиния език, обявен от Генералната конференция на ЮНЕСКО на 17 ноември 1999 г., се чества всяка година, считано от февруари 2000 г. и има за цел насърчаване на езиковото и културно многообразие и многоезичието.
Всяка година на този ден намират творческа изява най-добрите постижения на съвременния книжовен турски език и художествено творчество, съчетани с културни изяви на любителски художествени състави от областта.
Всяка община ще се представи с рецитал, танц или музикално изпълнение. Очаква се този ден да се превърне в истински и хубав празник на многоезичието и културното многообразие.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/2/17 13:10

    Няма ли да е по правилно област Кърджали ще отбележи Международния ден на майчиния език

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/2/17 21:04

    Браво бе! Малко ли ви слушаме майчиния език по път и над път, че и празник ще му празнуваме? Кога ще се научите да ползвате националния език? Хайде сега да видим дали ще ми поликувате коментара!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/2/17 22:56

    nese pritesnyavate za turskiya ezik tesa na otivane bigarite na svirsvane na ucete ciganskiya sled nyakoya godina stenie nujno ste stane nacionalen ezik

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/17 03:28

    Запуши си ушите щом не искаш да ни слушаш майчиния език !Сигурна съм , че българите в Чикаго също отбелязват деня на майчиния език .Такива тесногръди хора като теб има само в България !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/2/17 06:04

    Demek den na amudjata li . Redakcia zasto ne publikuwash istinskite komentari. Neka da znaqt che as amudji be.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/2/17 10:53

    Българина е много комплексиран народ и като излезе в чужбина пак си мърморят на български и чужденците от раз разбирали че си имат работа с ммарсианско стадо

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.