„Ако си спомняте преди години говореха: „Асфалт не се яде!”, а сега в Северозападна България хората въстават, за да им се направи асфалт, защото видяха какво се случва в Южна България. Аз сега си пътувам до Кърджали за два часа – магистралата до Димитровград и 50 км. до Кърджали след това”, коментира в предаването „Беновска пита” по „Радио К2” и „Канал 3” председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
На въпроса на водещата „Какво е ГЕРБ?”, народният представител от Кърджали отговори: „ГЕРБ е група от съмишленици, които искат да направят нещо добро за България и да предадем на идните поколения една по-добра България.”, отговори председателят на Народното събрание.
„Това, което направи премиерът последните месеци е много забележимо, защото темата Западни Балкани, докато изобщо не се говореше за нея, сега е тема номер едно в Европа. Когато се срещна с г-жа Кристалина Георгиева, тя каза, че Западните Балкани са тема, почти, номер едно на Световната банка. Тя не е важна толкова за Европа, колкото е важна за спокойствието на Балканския полуостров, защото допреди години – тук беше „буре с барут”. Разговорите с Турция и Европейският съюз възстанови диалога. Това е историческото, че ние сме страна, която е събрала на масата две различни общности, два различни свята”, коментира Караянчева.
„Някога предполагала ли сте, че Вие ще отговаряте за парламентаризма?”, задълбочи темата Илиана Беновска. „Никога. Аз съм инженер по професия, изключително много обичах работата си. Дори и кабинетът във фабриката, в която работех, все още не е зает и колегите ме чакат. Номинацията ми за председател на Народното събрание дойде толкова неочаквано. Наистина много съжалявам за колегата Митко Главчев, защото той е изключителен професионалист.”, заяви бившата директорка на „Формопласт” – Кърджали.
„Понеже често сте на живо във Фейсбук, даже надминавате Бойко Борисов в изяви във Фейсбук. Спомням си, че често, но и напоследък пак Ви гледах на едно хоро в..., къде беше?”, попита Илиана Беновска. „Ами аз много танцувам. На Йордановден бях. Направихме един прекрасен празник с хвърлянето на кръста и имаше хоро. Където има хоро – аз съм там. Аз съм танцьорка от малка и „играе ми кръвта и сърцето”!”, откровена беше родената през 1968 г. в гр. Болярово депутатка.
„Можете ли да ни покажете някоя стъпка?”, не остана длъжна на провокативния си стил Илиана Беновска. „Ами право хоро, то си е съвсем обикновено. Правото хоро, което всички трябва да го знаят, защото аз съм научила всички мои общински председатели, кандидати за кметове – трябва да знаят, за да бъдат до хората, за да може да се веселят с тях, за да бъдат естествени. Естественото качество на човек не може да се промени, то го имаш в сърцето. Когато засвири българска народна музика, да Ви кажа – сърцето ми играе и не мога да не се хвана на хорото.”, каза дипломираният машинен инженер.
На снимката: Кърджалийки посетиха Народното събрание на 27 април - петък, по покана на Цвета Караянчева
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/4/18 20:22

    И след кърджали с луноход1

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/4/18 21:08

    Като те вози НСО е така

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/4/18 21:29

    Госпожата да мине през с.Мост и тогава да каже за колко време се е прибрала и дали изобщо е успяла.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/4/18 23:02

    След Кърджали с кану каяк по водното огледало, което за нищо друго не става.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/4/18 23:02

    След Кърджали с кану каяк по водното огледало, което за нищо друго не става.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/4/18 23:34

    Госпожата също да види в Кърджали квартал Веселчане пътя, защото родното трябва да се види. А да уточня коя част от Веселчане - пътя което води до Петлино! Не да ни говорите за магистралата! Да наистина направи г-н Борисов и Маказа също ,но след 5 месеца огромни дупки...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/4/18 09:19

    Ако може на идните поколения да предадете старото преди 89г. паметник ще Ви издигнем!

    ОтговорИзтриване

  8. Настояваме за спешен и цялостен ремонт на пътищата в Крумовград.Или да се смени името на града.„Добре дошли на Марс!“

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/4/18 15:03

    Sluginite na bg naroda si praiat kot si iskat v darjavata...bg naroda suveren go niama, na gurbet v bruxell, paris, london, berlin, madrid, rom, amsterdam, praha, budapesta, nali taka ve sergei, mariike, ali, evi...

    ОтговорИзтриване
  10. gospoja KARAQNCHEVA MNOGO DOBRE ZNAE KAK E SASTOQNIETO NA PATICHTATA V KIRDJALI na neq taka my OTARVA i az da sam taka schte REAGIRAM kato se vozich s kolata na NSO

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.