Кърджалиец бе убит на пътя, синът му – тежко ранен

3 години в затвора ще лежи тираджията, който уби на пътя 65-годишен кърджалиец и рани тежко сина му. Пловдивският апелативен съд измени от условна в ефективна присъдата, постановена от Пазарджишкия окръжен съд, след зверската катастрофа на автомагистрала „Тракия”.
Както вече 24rodopi.com писа, инцидентът стана на 12 юли 2016 година. Тогава при управление на влекач с полуремарке по АМ „Тракия” водачът Д. Т. е нарушил Закона за движение по пътищата, като се е движил с по-висока от максимално разрешената за движение скорост по автомагистрала. В резултат на това е предизвикал катастрофа, при което по непредпазливост е причинил смъртта на С.Ж. и средна телесна повреда на К.Ж. Двамата кърджалийци пътували в джип по магистралата.
Подсъдимият Д. Т. е признат за виновен в причиняване на катастрофа с един загинал и друг тежко ранен човек. Върховният касационен съд потвърди решението на пловдивските апелативни магистрати, присъдата влезе в сила.
Д. Т. управлявал товарен автомобил натоварен с бетонови блокчета итонг на на автомагистрала „Тракия“ в посока от София към Пловдив. След 70-тия километър видял струпване на автомобили, но тъй като карал с над 120 километра в час преценил, че няма да може да спре с тежкия товар, посочиха от прокуратурата. За да не се блъсне в колите пред него се опитал да мине през пролука между автомобилите, но се ударил в един камион, блъснал и смачкал до неузнаваемост джипа с пострадалите и закачил товарен автомобил с цистерна, пълна с бензин. Излетял от магистралата като смачкал мантинелата и металните заграждения и се озовал в крайпътна канавка, а ремаркето се откъснало. Джипът бил с газова уредба, от която след удара започнало изтичане на газ. Само намесата на пожарникари и полицаи предотвратила евентуална експлозия. Според апелативните магистрати, Окръжния съд в Пазарджик е подценил установената по делото висока степен на обществена опасност на самия подсъдим като водач, за който по делото има категорични данни, че се е проявил като системен нарушител на правилата за движение, тъй като има множество актове и фишове за превишена скорост. За това тригодишната условна присъда е изменена в 3 години лишаване от свобода, което шофьорът да излежи в затвора.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.