Патрулки имаше днес на опасните пътни участъци в 7-те кърджалийски общини.
Полицейското присъствие на всяка от критичните отсечки между Кърджали и „Маказа“ намали драстично средната скорост между областния град и граничния пункт.
Както вече 24rodopi.com писа, специализирани операции по опазване на обществения ред, безопасността на движението и контрол на противоепидемичните мерки са планирани през трите почивни дни на територията на областта. 75 служители на ОДМВР-Кърджали ще се включат в изпълнението на основните задачи. Главната цел на контрола по пътищата ще бъде да се подпомага и регулира движението при необходимост, за да може гражданите да се придвижват лесно и безаварийно. Засилени ще бъдат мерките по главния път към ГКПП „Маказа“, на изхода на Кърджали и общинските центрове. Наличната мобилна техника за спазване на скоростните режими ще бъде включена на рискови за пътнотранспортни произшествия места. Водачите ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. Специален акцент в охраната на обществения ред ще бъдат районите край училищата, паркингите на големите търговски вериги и там, където е възможно присъствието на повече хора.
Полицейските служители ще следят за спазване на противоепидемичните мерки, предписани от здравните власти. Засилено ще е полицейското присъствие в дните, когато се очаква интензивно напускане на региона и при завръщането в последния почивен ден.
Илия Илиев, стажант-репортер

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/5/20 18:10

    Hahaha...niamash li gi v navigatora...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/5/20 18:14

    малки са глобите, в Румъния хванат ли те с превишена скорост половингодишната ти заплата отива и ти вземат книжката на момента.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/5/20 06:16

    До 18,14. Кви глупости пишеш бе човек. Как ще са малки глобите. Прочети закона и веж. Стига сме се сравнявали с този и онзи. Виж първо какви са заплатите в двете държави и тогава пиши.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/5/20 06:28

    samo taka i povece radari

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/5/20 07:49

    В Румъния - Не прощават грешките , дори на президента ..Затова там ще е много по-различно от България ....
    Ерджан ..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/5/20 16:25

    При нас най много нарушават румънците.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/5/20 09:16

      Нарушават защото няма контрол. Пък и КАТ са буквално за 3 дни на пътя, затова е така.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.