Истината за Възродителния процес да влезе в учебниците по история, за да се помни от идващите поколения. За това призоваха в доспатското село Барутин, където с голям митинг-курбан отбелязаха 40-та годишнина от насилствената смяна на имената.   
 Над 2000 гости от цялата страна и чужбина почетоха годишнината и паметта на жертвите и пострадалите по време на Възродителния процес. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов, главният мюфтия –Мустафа Хаджи, народните представители от ДПС Ариф Агуш, Елин Андреев, Рамзи Осман, генералният консул на Турция в Пловдив – Рамиз Шен, районите мюфтии на Смолян- Неджми Дъбов, на Пазарджик-Абдула Сали и Благоевград.Събититето уважиха и кметовете, избрани от ДПС на Рудозем, Мадан, Борино и Разград, както и председателите на две изселнически организации в Турция.
 Митингът продължи повече от час пред читалище „Васил Коларов". От трибуната Разми Осман заяви, че
40 години след Възродителният процес все още има български политици, които се дразнят от провеждането на този митинг.
"Има и политици от партии, които ни прегръщат, а искат в Родопите да няма хора, които да се наричат помаци. На това трябва да се сложи край и вече, като членове на ЕС и след 20-годишен преход всеки да е свободен да се нарича както иска и да изповядва каквото си иска, защото правото на име и на религия е свято и за него по света се водят дори войни", заяви Осман.
По думите му
в учебниците по история целенасочено се казва, че възродителният процес започва от 1984г., което не е вярно.
Според депутата от ДПС, насилствената смяна на имената в България започва след Балканската война през 1912 г. Осман добави,че омразата и опитите за смачкване на мюсюлманите не са приключили с началото на прехода, опити за нов възродителен процес има и днес, каза депутатът и посочи, че на мюсюлманско гробище в Ловешко е построен православен параклис , което кощунство.
„Плюят ни, когато правим джамии, но
ние помагаме и при строителството на църквите, затова очаквам тези които правят църкви да помагат и за джамиите",
заяви Осман. Той добави, че от 23 години хората с мюсюлманско име в България нямат право на работа в полицията, в съда. Няма нито един офицер с мюсюлманско име. Време е мюсюлманите да влязат на работа в държавните администрации, но не по квотен принцип, а свободно с имената си и качествата си. Така ще повярваме в българската полиция и прокуратура, защото държавата не бива да е майка за едни, а мащеха за други.", подчерта Ремзи Осман.
Зам.председателят на ДПС Алиосман Имамов заяви пред хилядното мнозинство, че Възродителният процес означава насилие, омраза и лошо бъдеще за държавата ни. Според него това е причина обществото да е разединено, а това води до икономическа криза, ниски заплати и пенсии, както и висока безработица.
Имамов бе категоричен, че докато няма консолидация на българското общество не ни чака нищо добро. По думите му пенсиите и заплатите до няма къде зависят и от отношенията към малцинствата. Зам.-председателят на ДПС също подчерта, че в обществото има тревожни знаци, на които трябва да се въздейства. Той даде пример с гоцеделчевското село Брезница, което е населено основно с мюсюлмани в училището, в което учителите също са мюсюлмани им е доведен директор отвън, който е християнин и е практикувал осем години професията охранител.
Преди време пък
в Кърджалийско премиерът Бойко Борисов открил нов път, като на церемонията била отслужена литургия от свещеник.
В същото време 99% от пътуващите по пътя са мюсюлмани, за това било редно водосвет да бъде извършен от хаджа. Имамов допълни, че в родопски мюсюлмански села, в който няма един християнин се строят и подържат църкви с държави пари , а за джамии не се дават нищо. „Като добавим и омразната реч срещу мюсюлманите в Интернет ще се убедим,че омразата към мюсюлманите се засилва", заяви Имамов.
 Смолянският депутат от ДПС Ариф Агуш запозна жителите на Барутин и гостите на митинга с текста на декларацията, която ще бъде изпратена до президента Росен Плевналиев, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и главният прокурор Борис Велчев.
 Агуш заяви, че
днешните поколения не знаят нищо за Възродителният процес и насилствените събития преди 40 години в Барутин.
Той припомни, че вече пет години ДПС настоява в учебниците по история да пише истината за смяната на имената, тъй като 40 години след тези събития няма никаква оценка. Младите трябва да учат по история, за да не повтарят грешките на миналото.
Агуш попита и защо вече 23 години няма нито един наказан "възродител", няма виновни и порицани. В същото време може би някои от тях ръководи държавата, добави Агуш.
Той бе категоричен, че не се търси мъст, а справедливост за наказанията. След митинга бе отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите и пострадалите от селото. Убитите жители на село Барутин по време на „Възродителния процес" през 1972 година са Неджибе Келосманова и Емине Ибрахимова. Бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча,построена в чест на двете жени застреляни заради отказа им да си сменят името. За всички бе раздаден благословен курбан.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

77 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/3/12 20:30

    Ремзи ага,защо доносника Доган не присъства на това мероприятие ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/3/12 20:42

    аре стига вече де измислете нещо друго само с това имате още електорат yeter artik korkutmayin miletti ben gec gibi istemiyom sizi ve sadece ben deyil направете нещо за хората,а не само да дрънкате глупости.Градски

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/3/12 20:53

    Доган не присъства на това мероприятие защото не е мюслюманин.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/3/12 20:59

    stiga glupodti remzi aga ,bg nyama smelostta za nov vızro proses taka li se vırvşi srestu Türkiye, sen kendi daklgana bakamayı bırak baldızıno kovdular sora sana geldi

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/3/12 21:00

    НУРХАН:Догане, заради тази ДС политика издишаш вече ! На другите избори ще разбереш за какво ти говоря ! Ръководството на ДПС благодарение на теб е пълно с доносници на ДС, заради които пострадаха много обикновени хора. Единствено Касим Дал не беше доносник на ДС и побързахте да го изключите за да може да продължите с лицемерните си физономии да лъжате хората по време на възпоменателните митинги.Какво си мислиш, че пак ще продължаваме да гласуваме за теб и Христо Бисеров ли ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/3/12 21:41

    az sam balgarin i izpoviadvam isliama,,ne razbrahte li ve4e bratia,4e otgovornite hora za vazroditelnia proces sa gospodata koito sa vi organizirali mitinga,,agentite na DS,koito sa upravnicite na vashata,,nashata,,partia DPS,zatova niama nakazani i niama i da ima kolko vreme ve4e sa v parlamenta ve4e 22 godini i kakvo napraviha za nasheto malcinstvo,,,,,,da postroiha si palati i se geniat na vseki 5 meseca i 4at pat idvat i vi zablugdavat s prikazki,nie tova nie onova i vsi4ku si e po starumu

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/3/12 22:13

    Познавам Бахар,офицер е.Работи в МВР Кж.Ремзи неможеш да му стъпиш на изрязания нокът на кутрето му.
    Пожелам на теб,Ремзи още 100 години да си жив и да разказваш за възродителния процес и да плашиш хората.Мисията ти ще е успешна в някой старчески дом.Но не се напрягай много Доган явно ти е бил вече шута.Сега вече те очаква бумеранга.Това,което имаш ще го загубиш по начина по който го спечели.
    Желая ти разум и бъди здрав!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/3/12 22:19

    PROSTATSİ STİGA S TOYA VIZRODİTELEN PROSES VİE SAMİTE STE VIZRODİTELİ TURTSİ Lİ OSTANAHA V BILGARİYA ZARADİ VAS ÇE NE SIZDADOHTE 20 GODİNİ RABOTA NA HORATA VSİÇKİ SA V ÇUJBİNA KOGO LIJETE NALİ GLAVNİYAT MÜFTİYA MUSTAFA HADJİ BEŞE AGENT NA DS İ Tİ REMZİ OSMAN NE Sİ DOBRE LÜTVİ MESTAN,AHMET DOAN VSİÇKİ VAS S FALŞİVİTE İMAMİ V KAZANA DA Vİ E.A MAYKİTE NA VAS.VAS BEŞAR ESAT MOJE DA OPRAVİ DOLU AGENTİTE NA DS.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/3/12 22:21

    "Възродителните процеси" никога не са спряли. Днес те се продължават от ДуПиСе. Такава асимилация и етническо прочистване на турци,помаци и цигани както от тези "турски" комунисти никога в историята не е имало. Ремзи Осман е самият един от най-активните "възродители". Крадеца вика дръжте крадеца.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/3/12 22:23

    Агуш бил попитал защо вече 23 години няма нито един осъден "възродител". Че както да стане това когато вие от ДПС лижете гъзовете на тези "възродители", вашите приятели комунистите от БСП.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/3/12 22:26

    Тоя не е добре.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/3/12 22:27

    SAMO GERB.SAMO GERB.SAMO GERB.DA JİVEE GERB.SAMO GERB.DOLU AGENTİTE NA DPS İ DS.VSİÇKİ SA S FALŞİVİ DİPLOMİ NAKRAYA Sİ NAMERİHTE MAYSTORA PRİ RECEP TAYİP ERDOĞAN İDVA B.BORİSOV A VAS DUPESARİTE V ODRİN NE Vİ PRİEMAT RAZBRAHA ÇE STE BOKL.TSİ İ ZA NİŞTO NE STAVATE DOLNİ AGENTİ ZAŞTO LIJETE BEDNİYA NAROD S FALŞİVİTE İMAMİ İZRODİ.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/3/12 22:35

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/3/12 23:00

    защо кандидат депутатите нямат разрешение от психо болниците да се кандидатират.Ремзи дали ще мине психо изпита??? хахахахахахахахахахаха

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/3/12 23:20

    REMZİ NALİ TVOYA SVEKIR KOYTO GORİ SEGA V CEHENNEMA BEŞE NAY GOLEMİYA AGENT TOY Lİ TE UREDİ V DUPESE İ BALDIZATA Tİ VEÇE ZA NİŞTO NE STAVA.TVOYA SVEKIR BEŞE DUPE GAŞTİ S VIZRODİTELİTE ALLAH BELANIZI VERDİ.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/3/12 23:28

    REMZİ BALDIZATA Tİ TANSUVA Lİ OŞTE PRİ AHMET DOAN İLİ Tİ NAMERİ DRUGA TANSYORKA Tİ Sİ BİL PO TİYA ORGANİZATSİĞİ NAPRAVİ İ ZA NAS NEŞTO.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/3/12 23:42

    NA TAZİ SNİMKA SA VIZRODİTELİTE NAÇELO S MÜFTİİTE KOİTO SA AGENTİ NA DS BOKLU.Sİ.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/3/12 23:50

    KAKVO STANA S PEVİTSİTE NA BAHAR PALOVA KOİTO PEEHA NA DOAN MOJE Bİ NE Gİ HARESVA VEÇE ODIRTYAHA GROZOTİĞİTE XA XA XA XA XA SVİRKADJ.YKİ.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен18/3/12 00:08

    Аз мога да ти изброя поне 20 офицера с турски имена които работят в РУП-Кърджали,защо говориш глупости.Има и министър с турско име,да не говорим че в община Кърджали 50% са с турски имена.Всеки в нашата държава има право да се казва както си иска и да се нарича както си иска.Така че стига с тази политика,хората умират от глад вие ги настройвате един друг.Ако има държава ДАНС ще се сезира и ще задържи тези хора насаждащи омраза сред българските граждани.Българи,турци и помаци живеем заедно в нашият град и заедно теглим хомота на политическите кражби.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен18/3/12 00:09

    KOY İZYADE KURBANA AGENTİTE NA DPS NA SNİMKATA İLİ NARODA NA DEPUTATİTE HARAM DA E.HARAM OLSUN YEDİKLERİNİZ PİS KÖPE.LER.

    ОтговорИзтриване
  21. Ремзи Осман ---ПРЕЗИДЕНТ

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен18/3/12 01:13

    Ремзи бъди толерантен като Асанчо, виж Асанчо от толерантнос спи между попа и мюфтията, едните добри а другите лоши, не бива така.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен18/3/12 05:03

    Ремзи аз съм помак на 58 години на нремето съм изключван от гимназия с отличен успех и бурно поведение след което продължих образованието си в друго училище и никога съм нямал проблеми с работа в общинска или държавна структура защото четох книги с дебели кори а не като Вашите кадри завършили някакви колежи с по една тетрадка и станали инжинери,учители,икономисти и т.н. някой незнаят елементарни неща и искаш да се реализират как да стане бе джанъм.Неможе да си шофьор и да искаш да караш самолет.Стига си приказвал глупости.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен18/3/12 06:56

    Абе, ВЪЗРОДИТЕЛИ,точно ВИЕ ли ще говорите за възродителен процес.Та нали ВИЕ бяхте в първите редици на ВЪЗРАЖДАНЕТО,а сега за да заблудите отново простите хора от РОДОПИТЕ и да не изпусните КОКАЛА който сте хванали отдавна,говорите тези глупости.За ваше съжаление хората разбраха отдавна за това което се случва в ДПС и сега не ВИ вярват.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен18/3/12 07:37

    Remzi Osman vijdame te samo po izbori koga za posledno si idval v cernoocene

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен18/3/12 07:45

    Ремзи до кога ще я караме с тези доносници в Кърджали, първо оправи своя двор, а след това другите неща...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен18/3/12 07:55

    REMZİ KOGATO AHMET DOAN İDVAŞE V KIRDJALİ OSTAVAŞE V BELİTE BREZİ İ BALDIZATA Tİ BAHAR KARAŞE TURSKİYA HOR OT TEATIRA DA MU PEYAT İ TEZİ JENİ OSTAVAHA DA SPAT TAM Tİ Lİ UREJDAŞE NEŞTATA ZAŞTOTO V SOFİYA VSİÇKİ STE SE NATYAGALİ NA VAŞİYA LİDER S NEŞTO Tİ MAY Sİ GLEDAL SUTENYORSK.TE RABOTİ NO TEB TVOYA SVEKIR NAUÇİL NA MNOGO NEŞTA NYAKOİ OT VAS SA KARALİ İ JENİTE Sİ NA BELİTE BREZİ ZNAÇİ KUPONA E BİL YAKO ZATOVA Lİ Tİ PODARİHA HOTELA NO B.B.ŞTE GO VZEME XA XA XA.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен18/3/12 09:59

    Абе аре марш бе доносник скапан..
    ..хората умират от глад и вие ми говорите за възродителен процес, защо се опитвате да ни настройвате един срещу друг..долу всички агенти долу дпс!!! - ТУРЧИН.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен18/3/12 09:59

    ВЕЧЕ ОСТАРЯХТЕ С ТЕЗИ ВАШИ ИЗМИСЛЕНИ ТВЪРДЕНИЯ,МИНА ВИ МОДАТА НЕ МИ Е ДО ИМЕНА,ИСТОРИЯ И ГЛУПОСТИ,ФЛЕДАМЕ САМО НАПРЕД!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен18/3/12 10:46

    Когато политик започне да "потъва",натиска всички хора по главите за да може да изплува.Това правят в момента и ДПС,губят позиции сред последователите си и единственият начин да се задържат в политическото пространство е да настрои хората един срещу друг,да насади омраза между хората след което да застане на чело на кървава битка и да се задържи така във властта.Но никой не ви вярва вече господа агенти(доносници),вие сте пътници и града ни ще стане едно по добро място за живеене без вас и вашата националистическа партия.Нека българи турци и помаци заедно да изгоним от града ни хората които забогатяват от нагнетяване на напрежение.На Байряма аз раздавам на комшиите,на техните празници те раздават на мен.Аз проблеми етнически нямам,така че МЕТЛАТА.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен18/3/12 11:08

    До къде я докарахме - шофьора Ремзи Осман иска да пише история!?!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен18/3/12 11:11

    За пръв път виждам толкова смислени коментари по тази тема. Има надежда. Дано повече хора започнат да мислят с главите си, а да не слушат и повтарят като папагали.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен18/3/12 11:53

    За съжаление турското малцинство в България продължават да го манипулират със страховете му и в 21 век, в европейска държава, членуваща в НАТО.
    ДПС се държат с избирателите си / т.нар. твърд електорат/ като с лумпени.
    Кокала, дами и господа - почнаха да го изпускат...

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен18/3/12 12:55

    Браво на тях, нямам думи.Не знам с какви очи са застанали пред хората от трите общини: Девин, Борино и Доспат.ДПС закри болницата в Девин и не се ли замислят, че нарушиха правата на хората .Кой ще отговаря за болните, които намериха смъртта по пътя за Смолян.Да имаше възродителен процес, но имаше достъпно здравеопазване, работа за всички и всичко за нормален живот.А къде са сега нашите деца? В чужбина разбира се.Това не е ли прочистване на народа!

    ОтговорИзтриване
  35. Цун-Кай-Ми-Го18/3/12 13:06

    Браво на съгражданите от турския етнос.С коментарите си, вие показвате кой мъти водата в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен18/3/12 14:27

    Братя мюсюлмани,време е заедно да изчистим тази пасмина от върхушката.За да започнем всички заедно на чисто да живеем,както сме живяли векове наред.

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен18/3/12 15:10

    тия не само са огладнели ами и оглупели.Тая тема се изтърка.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен18/3/12 15:31

    Преди всичко съчуствам на населението от Доспат. Никога вече да не приживяват възродителни процеси. Никога да не се забрави онзи позорен акт но да не се използва като аргумент тези които тъгуват за комузнизма и искат дасе върне позорнияр режим щш чакат напразно.
    Днес колко репрсирани има в ръковотсвото на ДПС и защо няма. Избирателите не искат да виждат мутри които работят против тях.Ако не подадат остафките си това значи краят на ДПС. С пресъствието си в ръковотсвото на ДПС умишлленно подготвят каря на движението която беше съсдадено с интесиязм през 1990 г.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен18/3/12 15:32

    Здравейте,искам само да попитам,къде е турската интелигения в нашия град?Защо допуснахте един Ремзи Осман=Волен Сидеров да създава напрежение между нас?Имате толкова млади и кадърни хора,образовани и проспериращо мислещи,които знайно защо остават потискани.
    Моето мнение е,че не трябва да има политици от формата на Ремзи Осман,независимо от кой етнос е той.
    Всички българи и турци имаме приятели от другия етнос.Мисля,че се разбираме много добре.Заедно сме в радост и мъка.Нека не допускаме заради личните амбиции на Ремзи-Волен да правят живота ни труден в и без това тази сложна икономическа обстановка.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен18/3/12 15:37

    Бярно е в България някои среди никога няма да се откажат да претопят малцинствата. Така че възраждането ще продължава да грози малцинствата в страната докато не се откажат от пронационалистическите си възгелди. За това на първо място трябва да се искарат от учебниците по история уроците които насаждат умраза и ненавист. И.н.

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен18/3/12 15:39

    ISKAM DA SE IZVINYA CHE PROSTO TEHNIKATA NE MI POZVOLYAVA DA GO NAPISHA NA KIRILITSA,ZA TOVA MOLYA DA BIDA IZVINEN.
    UVAJAEMI KOMENTATORI,SMISLOVITE KOMENTARI SA PRIZNAK NA UZRYALOST I JELANIE ZA PO DOBIR NACHIN NA JIVOT.PIRVO ISKAM DA IZKAJA BLAGODARNOST NA REDAKTSIYATA NA VESTNIKA,CHE NI DAVA VIZMOJNOST DA SI KAJEM MNENIETO.
    NIE VSICHKI RAMO DO RAMO BEZ ZNACHENIE NA ETNOST I RELIGIYA SME RASLI I JIVEEM ZAEDNO.LICHNO AZ SIM SVIDETEL KAK I HRISTIYANI I MUSULMANI i DRUGI RELIGIYI SME PRAZNUVALI ZAEDNO PRAZNITSITE SI PO BRATSKI NACHIN PO KOMSHIYSKI.KOLELOTO NA ISTORIYATA SE VIRTI NAPRED A NE NAZAD.ESTESTVENO CHE TRYABVA DA SI ZNAEME MINALOTO,CHE E IMALO GRESHKI,IMALO E I ZA DVETE STRANI,NO PO VAJNOTO E DA SE VZEMAT POUKI OT TYAH,A NE IZYAVLENIYA S KOITO SE NASAJDA OMRAZA MEJDU HORATA.NARODA ISKA OT IZBRANNITSITE SI RABOTA,DRUGOTO TE SAMI SI ZNAYAT PO DOBRE KAKVO DA PRAVYAT,ZA TOVA AKIL NE ISKAT.NASHITE IZBRANNITSI,BEZ ZNACHENIE OT KOYA PARTIYA,VSICHKITE SA PARTIYI NA BULGARIA SA IZBRANI DA NI RIKOVODYAT PO PRAVILEN PIT.DA NAMERYAT SVETLINA V TUNELA V KOYTO SE NAMIRAME.NE DA NI LIJAT I KRADAT,DA SE PODIGRAVAT S HORATA.PROTCETOH VSICHKI KOMENTARI VNIMATELNO,EDIN NE VIDYAH DA E NAPISAL NESHTO HUBAVO ZA UPRAVNITSITE NI.GRESHKATA NE E V NARODA A V UPRAVIYATA.AKO NE MOGAT DA SE SPRAVYAT S ZADILJENIYATA SI ZA, KOETO SA IZBRANI i KATO SE IMA V PREDVIT CHE TE SA MOLESHTITE DA BIDAT IZBRANI,NIKOY NE IM E SLAGAL PISTOLET NA GLAVATA DA GI NASILVA ELA TUKA DA UPRAVLYAVASH.I TAKA AKO NE MOGAT DA BIDAT DOBLESTNI I DA KAJAT OPITAH,NO NE MOJAH,TOVA NE E GRESHKA I NIKOY NYAMA DA GI SIDI ZA TOVA.NA NARODA TIRPENIETO E POCHTI IZCHERPANO.TOVA RAZBIRAM OT KOMENTARITE.
    DAY BOG CHAS PO SKORO DA IZBEREM CHESTNI I SIVESTNI S CHUSTVO ZA OTGOVORNOST HORA DA NI UPRAVLYAVAT.AZ VYARVAM CHE IMA TAKIVA HORA MEJDU NAS I SAMO TRYABVA DA GI IZBEREM.IMAM MOLBATA KATO GLASUVAME DA NE GLEDAME KOY OT KAKVA ETNOST ILI RELIGIYA E.DA E KADIREN I MOJEST TOVA E NA PIRVO MYASTO.ZA PO DOBIR UTRESHEN DEN NA VSICHKI VI,ZA PO DOBRO I SVETLO BIDESHTE NA DETSATA NI,DA IMA RABOTA I HLYAB,DA IMA POVECHE USMIVKI PO LITSATA NA VSICHKI NI,DA SI PODADEM RITSE,NE CHUSTVATA A RAZUMA DA NI VODI I IZBEREM PRAVILNITE HORA KOITO DA NI UPRAVLYAVAT.
    BLAGODARYA VI ZA VNIMANIETO.S NAY DOBRI CHUSTVA POZDRAVI KIM VSICKI.PRIYATEN DEN VI JELAYA.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен18/3/12 16:01

    Аз имам много приятели мюсюлмани,децата са ми в една компания християни и мюсюлмани,в нашият град двете религии съжителстват в мир и разбирателство.Партия АТАКА не можа да намери последователи в града ни,време е и ДПС да напусне района и да ни остави да си уредим живота си и да направим нашият прекрасен град едно хубаво място за живеене.

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен18/3/12 16:11

    Като чета коментарите се убеждавам,че града ни има бъдеще.Браво на модерно мислещите хора в града ни.Крайно време е да превърнем етническото разнообразие на града ни в наше предимство.Да покажем на цял свят че всички заедно можем да живеем на едно място.Да заклеймим публично националистите в града ни и да си гледаме комшулука.

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен18/3/12 17:52

    шофър -историк..?малиии....браво Ремзи!

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен18/3/12 19:08

    Ремзи Осман-бивш шофьор, доносник,възродител и ченге.

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен18/3/12 20:07

    Ремзи,не излизай от нафталина ще те изядат молците!

    ОтговорИзтриване
  47. естет18/3/12 20:08

    Алоооооо , Ремзи не си забравил кофата с ампеража дет го наливаше по акумулаторите , а !!!Повтаряш едно и също толкоз години , малоумника ти с малоумник .Хората се чудят как да оцелеят от твоите простотии , децата им пръснати по целия свят , заради такива кат тебе , боклук с боклука ти такъв . Едно работно място не си създал като хората , историк ша ставаш - тъпанар с тъпанара ти .Айде да са махаш в дън гори тилилейски . Много поздрави да носиш на шейтана .Да вземеш и балдъзата стеб . И да са не връщате . Мушмурок с мушмурока .

    ОтговорИзтриване
  48. Чан Ху18/3/12 22:10

    Анонимен каза...
    18/3/12 16:0
    Браво ,подкрепям те
    БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен18/3/12 22:11

    Страхотни коментари!За разлика от Ремзи Осман.
    Да,прав/а е 18.03.-15:39

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен18/3/12 22:39

    POmacite sa prekarali pet vazroditelni procesa ot 1878g;1912;1937;1962i1972godini!!dalisa svidni jertvi,nosme prostili na vsi4ki!!dano itesi prostet za zverstvata .Statistikata pokazva 4e ot 1989g durjavna sigyrnos sazdala DPS za da nama vinovni Imahse edin koito poiska priznavane na pomacite g-nKEHSIF KAPSUZOV inee sret jivite,a tezi koito slyhskahaSOKOLA, sega kogato OON preporu4e na BULGARIA da priznae POMACITE i MAKEDONCITE se sabydiha ot zimen sun!!!Bez tah alarmirahme svetovnata obstnost za produljavaneto na VUZRODITELNIE proces.GospodaDPS-ta 2007g vie izkopahte MEZARETE[grobihstata na POMACITE s, ALEH4a.g-n AGYHSA[starcevo]!!!!g-n Glaven MUFTIE,zasto mal4ihs,bivali desa bespokoat murtvite!!!

    ОтговорИзтриване
  51. ramadan kehauv18/3/12 22:44

    g-da ot DPS tezi koito imate y4astie vav vazroditelnie proces poiskaite prohska ot postradalite po -vahsa vina.Zadago napravet i ostanalite!!!!

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен19/3/12 11:51

    Кой е упълномощил, турчина, шофьора - депутат, Ремзи Осман да говори от името на българомохамеданите, помаците, както искате ги наричайте.Ние можем да говорим за себе си.Ние можеме да се защитаваме.200, 300 години не сме изгубили езика си и принадлежността си към България.Не одобряваме насилствената промяна на имената.На този известно ли е,че в голямата си част помаците не искат да гледат назад и не искат да си спомнят за този процес.Особено младите хора.Те вече, депутатите от ДПС не магат в турските райони да говорят за възродителен процес, защото и самите турци не вярват, че това може да се повтори в цивилизована Европа.Обикновените хора искат хляб и работа.Изглежда огладняха тези от ДПС и не виждат скоро как да се докопат до властта и за това спекулират с отрудените хорица, като им нсаждат нов възродителен процес.Просто няма за какво да се хванат, това са последни издихания на Ремзито и помака Имамов.Ремзито турците да не чуят за него, а тръгнал да говори от името на помаците.Алиосман Имамов, чудя му се, доцент, пофесор ще стане, защо му трябва политика, защо му трябва да се цапа.Ще го заплюе младото поколение.Ние искаме работа и бъдеще за децата си, а не митинги, които да ни противопоставят на турците и вътре между помаците.

    ОтговорИзтриване
  53. Твой верен!!!А.Осран-кмет на душманов019/3/12 12:10

    гн Рамзи Осран,ти докога сте повтаряш като папагал едно и също?ДАЙ нещо друго,нещо по нови и умни неща защото и аз се излагам като твой брадчед!!Моля ти се!!И да вземеш да смениш това старо и смачкано сако,не се прави по беден от бедните!!

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен19/3/12 13:33

    До кога на този елементарен човек ще му се дава трибуна да плещи глупости. Така той си мисли, че ще го издигнат отново за депутат, ама нямааа. И на предишните избори нямаше да го има, ако не беше скроил номера на Раиф Мустафа. А Ремзито си има само една тема- едно си знае баба, едно си бае. Стига сте настройвали турци и българомохамедани срещу българите. Винаги сме живяли заедно и ще продължим да живеем, колкото и да не им харесва на хора като Ремзи Осман.

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен20/3/12 05:43

    bahar e rabotila kim arabskiq sektor.

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен20/3/12 09:41

    Прочетох внимателно казаното от депутата. Да, има известна доза истина в това което казва, ноооо само до там. Ти господин депутат какво направи през годините в които беше и си в парламента. Защо децата ни не изучават майчиния си език в училище? Защо нямаме независими печатни издания на майчиния ни език? Защо нямаме културни центрове, които да бъдат средища за опазване на културата и традициите на моя етнос? Благодарение на съдействието на г-н Раиф Мустафа няколко момчета сега са полицаи. Ти съдейства ли на някого или най-малкото му даде съвет? Когато ти си пасял козите, аз със моите съседски деца събирахме бонбони по време на Байрама и мерехме силата на яйцата си по време на Великден. Да, в съдебната система няма достатъчно от моя етнос. Аз те питам къде беше през тези години да промениш това? Доколкото си спомням единственото, което правиш по този въпрос е да говориш по митинги и събрания. Втръсна ни вече да слушаме едно и също. Крайно време е да дадете път на младите. Те нямат нужда от нечия протекция да се издигнат. Идете си по живо по здраво. Вземете с вас и бетонните глави и ясладжиите от Кърджали начело с кмета грандоман. Достатъчно навредиха на имиджа на моя трудолюбив народ. Гюле гюле и дано никога не се върнете!!!

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен20/3/12 10:37

    В ИСТОРИЯТА НЕКА ДА ЗАПИШАТ И ИМЕНАТА НА ВАШИТЕ БЛИЗКИ И РОДНИНИ, КОИТО СА РАБОТИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ЗА СМЯНАТА НА ИМЕНАТА.КОИ ОТ ВАС ОБИКАЛЯХА СЕЛАТА И НАБЛЮДАВАХА КОЙ НАПРАВИЛ КУРБАН, КОЯ НОСИ ШАЛВАР, КОИ ХОДИ НА ДЖАМИЯ И Т. Н.ВСИЧКИ СТЕ ПРОТЕЖЕТА НА БИВШИ КОМУНИСТИ. ИЗМЕСТИХТЕ ИСТИНСКИТЕ ОСНОВАТЕЛИ НА ДВИЖЕНИЕТО И СЕ НАСТАНИХТЕ НАЙ-БЕЗСРАМНО НА ТЕХНИТЕ МЕСТА.РЕМЗИ АГА, НЕ СЕ ЛИ НАСИТИ.ВЪРВИ СИ И СИ ВЗЕМИ СЪЩО ТАКА И БАЛДЪЗАТА. ОСТАВЕТЕ КОКАЛА.

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен20/3/12 10:49

    ДО КОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ КРАТУНАТА НА ТОЗИ БОКЛУК РЕМЗИ.
    ТОЙ ЗА ДРУГО НЕ ЗНАЕ ДА ГОВОРИ ГОРКИЯ. НАУЧИЛ НЯКОЛКО ДУМИ И ВСЕ ТЯХ ПОВТАРЯ. ГЛУПАК КОГО ЗАПЛАШВАШ С ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС. ТА НАЛИ ТВОИТЕ УЧАСТВАХА В ТОВА, ТЕ ДАВАХА СВЕДЕНИЯ КАК ВЪРВЯТ НЕЩАТА ВЪВ ВАШИЯ КРАЙ.

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен20/3/12 11:11

    Г-н Безсрамник, помня началото на 1990 год., когато създадохме ДПС, ти и Ахмед от с.Бостанци, с когото крадяхте купони за бензин, как се намърдахте в ДПС. Тогава не сме вярвали, че може да има доносници и изроди като вас, но вие вече показахте истинските си лица. Я кажи, г-н Мушморок,защо те ожениха за помашка циганка! Я кажи, г-н Неграмотнико, от колко места сестра ти получава заплати, докато много хора се чудят как да купят един хляб за децата си! Я кажи, г-н Интригант, какво си направил за развитието на нашия район през тези 20 години. Знаем, че си купи диплома и сега се фукаш, че си юрист, Нещастнико, ти две приказки свестни не можеш да кажеш, че и сред хората не можеш да излезеш, а чакаш да се организират митинги, защото там под строй се водят овцете и лизачите. Само там има почва за теб, но не и при нас, турците. Мястото ти е в АДА!

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен21/3/12 16:48

    КАТО ГО ВИДЯ ТОЗИ РЕМЗИ ОСРАН, И ОСОБЕНО СЕСТРА МУ, ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УБЕЖДАВАМ, ЧЕ ЧОВЕКЪТ Е ПРОИЗЛЯЗЪЛ ОТ МАЙМУНАТА! ЧЕ И МИРИШАТ!

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен22/3/12 14:45

    Даа, колко по-добре бихме живели, ако ги нямаше тези политици, които всяват верска омраза и нетърпимост между етносите в района.

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен23/3/12 12:17

    Господа да изчистим ДПС от агенти,а ГЕРБ от тези ,които не са успели в ДПС.Такива има много.Отя ГЕРБ само губи.

    ОтговорИзтриване
  63. Анонимен24/3/12 23:16

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  64. Анонимен24/3/12 23:27

    CIGANINA YUKSEL TEHNIKA OT MINZUHAR IGRAE DVOYNA IGRA

    ОтговорИзтриване
  65. Анонимен26/3/12 14:37

    A PITRAK MOJE LI DA IGRAE?

    ОтговорИзтриване
  66. Анонимен26/3/12 17:21

    ало, Рамзи ти чуваш ли се какви глупости дрънкаш, виж в Кърджали всеки втори полицай е с турско има бе, цървул, що лъжеш хората ! Аман от прости шофьори тръгнали да се правят на велики политици.

    ОтговорИзтриване
  67. Анонимен26/3/12 18:04

    вие от ДПС що не си ебете маиките аз сам турчин от кърджали и до в1ера гласувах за ДПС но днес вече съм убеден че до сега са ни смучили кръвта като нагли комари !!!! показват се само когато иде време за избори а в останалото време се крият в сааите им КЪдееее е Доган когато се случват тези нприатности в ОЦК защо не защитава металурзите а се крие ?!?!?!!? а питам аз къде си бе ДОГАНЧО на изборите ще ми ядеш патката няма да гласувам за теб !!! а за БОКО и 4 те букви зад него !!!!!!! срамота сте за народа вие ни разделяте от Българите вие създавате неприатности!

    ОтговорИзтриване
  68. Анонимен27/3/12 10:58

    BRAVO podkrepyam te 16.00

    ОтговорИзтриване
  69. Анонимен28/3/12 20:13

    СТИГА НИ ЗАНИМАВАТ С ТЕЗИ ЧАЛМИ КОЛКО ОЩЕ ВЕКА ЩЕ СЛУШАМЕ МЮЗЕИН? АЙ-СИКТИР.

    ОтговорИзтриване
  70. Анонимен29/3/12 12:11

    До 28/3/12 20:13: Без съмнение си депесар и целта ти е да настройваш хората едни срещу други на етническа основа, а ти и няколко влечуги като теб да потривате злорадно ръце отстрани като сатаните евреи!Това е присъщо за този неграмотник Ремзи Осман. Ръководството на ДПС, а оттам и самото ДПС е тумор в тялото на обществото и затова това образувание трябва да се изреже. Не може дяволски изчадия 20 години да крадат и като кърлежи да живеят на гърба на трудовите хора, а на четири години веднъж да излизат пред докарани с автобуси "овце" и да казват, че са били партията, защитаваща правата и свободите на турците в България. Как е възможно агенти на Държавна сигурност като Ахмед Доган, Ремзи Осман, Лютви Местан, Юнал Лютви, Мукаддес Налбант и още няколко човекоподобни да защитават нашите права и свободи?!?! Хора, отворете си очите! Не ги подкрепяйте и не се страхувайте от тях! Те като не са на власт са като влечуги. Тогава всички заедно ще ги смачкаме!

    ОтговорИзтриване
  71. Анонимен4/4/12 15:53

    abe remzi zashto v turskite firmi ne naznachavat rabotnici bulgari

    ОтговорИзтриване
  72. Анонимен4/4/12 22:02

    Тъп фес!

    ОтговорИзтриване
  73. Анонимен9/4/12 16:24

    И не те е срам да приказваш! Сени гиди имансъз сени! Сени гиди шерефсиз сени! Сени гиди ялама сени!

    ОтговорИзтриване
  74. Анонимен9/4/12 21:22

    Peмзи,колко деца ?
    Да знае обществото !

    ОтговорИзтриване
  75. Анонимен9/4/12 21:34

    Peмзи,колки деца имащ ?
    Кажи,обществото да знае !

    ОтговорИзтриване
  76. Анонимен10/4/12 14:16

    Той, Ремзи Яламата няма деца! Те са от други!

    ОтговорИзтриване
  77. Анонимен10/4/12 22:02

    Пpав си ! Ялама е !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.