Един от най-възрастните жители на Кърджали Дялко Митрев Батуров навърши 100 години на 15 август. Гост на юбиляра беше и кметът инж. Хасан Азис. Градоначалникът му пожела здраве и дълголетие и го покани на празника на града през октомври.
В дома си в кв. „Гледка" бай Дялко празнува, заобиколен от близки и приятели. „Събраха се повече от 80 души, дойдоха и пет-шест турски семейства, наши добри съседи", каза синът му Нико.
Фамилията Батурови произхожда от Беломорска Тракия.Дялко Митрев е роден през 1912 г. в Мароня, Гюмюрджинско. От 1923 до 1962г. живее в хасковското село Пътниково, после идва в Кърджали. Радва се на двама сина и една дъщеря, 6 внука и 10 правнука. В дългия си трудов стаж столетникът има и 15 години в ОЦК, където се пенсионира.
Почит към дядо Дялко отдадоха и самодейците от читалище „Родопски фар 1938" в кв. „Гледка". Мъжката певческа група поздрави рожденика с „На многая лета" и някои от любимите му тракийски песни.


-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/8/12 21:26

    Станко с мустака бил ли е там??

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/8/12 21:41

    Да е жив и здрав.Дай боже всекиму.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/8/12 21:44

    Da si jiv i zdrav bay Dialko!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/8/12 22:24

    Да си жив и здрав още дълги години.Радвам че си работел и пенсионирал в ОЦК.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/8/12 23:40

    ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е И ВСИЧКИ НАСЛЕДНИЦИ !
    ОТ ЛЮБОМИР !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/8/12 09:12

    Човека е от Мароня, какво да прави Станко там,той е съчанлия...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/8/12 23:08

    Поклон дядо, съжалявам че не те познавам! Да си жив и здрав и още дълги години спокоен живот!!! Мароня- едно от многото наши села в Беломорието. Моят дядо е от съседно село - Софулар.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.