Нови седем павилиона са разположени в подножието на Перперикон, съобщиха от Общинска администрация в Кърджали. Те смениха досегашните дървени сергии, наредени безразборно по пътя към Скалния град на траките. Новите павилиони се намират на паркинга и са изготвени от метална конструкция, на която лицевата страна е стъклена витрина. Преди 3 години, по инициатива на община Кърджали, на Перперикон бяха построени помещения за търговците. Те бяха встрани от пътеката, по която се изкачват туристите и наемателите им отказаха да ги използват.Вече е намерено и ново предназначение на старите павилиони. В част от тях ще бъдат настанени археолозите, а другата ще се използват като сервизни помещения от охраната и хората по поддръжката на Перперикон. Монтирано е и специално устройство, отчитащо входните такси.

Силен интерес на туристи отчитат на Перперикон през това лято. Сред чужденците най- много са групите от Франция и Германия, каза Георги Кючуков, екскурзовод. По думите му много са и българите от различни краища на страната, които посещават Скалния град на траките.Една част отиват в Гърция на почивка и пътувайки за Златоград се отбиват на Перперикон.Продължава гласуването в кампанията „Чудесата на България".До момента Перперикон и Татул се нареждат сред първите най-харесвани забележителности заедно с популярни обекти като Белоградчик и Магурата, Велико Търново, Баба Вида във Видин, Долината на тракийските царе и Мадара.В един от новите павилиони под Перперикон посетителите могат да поставят печат в специално издадените туристически карти за кампанията „Чудесата на България 2".



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/8/12 21:07

    Golqma rabota :)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/8/12 22:41

    Чудесно,браво на Герб и Бойко Борисов.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/8/12 02:35

    Те са пак на някой богаташ,държавата какво печели от това

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/8/12 07:51

    Особено на ГЕРБ, разсмиваш ме

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/8/12 07:51

    Особено на ГЕРБ, разсмиваш ме

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/8/12 08:02

    гащи да почната да продават И СУТИЕНИ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/8/12 10:27

    Тъпунгери гербаджии, какво общо има ГЕРБ с поставянето на павилионите? Три години сте във властта и все още не можете да направите разлика между държавна и общинска собственост. Това е общинска територия и се стопанисва от обшината, тя е тази която заедно с археолозите се грижи за обекта.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/8/12 12:09

    Не търси от гербери акъл, човече, мисията е невъзможна!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/8/12 21:18

    Доста парици направил общинския съветник Георги Кючюков като екскурзовод на обекта.Ашколсун на човека-като няма контрол ,така ще е .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/8/12 23:03

    Няма лошо, когато някой с труда си изкарва пари, браво на такива хора!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/8/12 23:07

    Мързеливите завистници отново се активираха. Освен да злобеят и коментират друго не могат да вършат и започват да плюят по всеки, който с труда си изкарва пари. Станете и вие екскурзоводи и печелете "парици", но затова се иска бачкане, а не лаене.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/8/12 00:41

    човешката злоба няма край!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/8/12 08:47

    Мачкайте народа да видим до кога

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/8/12 22:20

    Някой да е чувал за конфликт на интереси?Е , при Г.Кючюков го има в описаното по-горе.Нищо лично.Законите са за това-да се спазват от всички -без изключение.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/8/12 22:58

    Абе от кога иманярите си имат сергии на перперикон

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен22/8/12 23:33

    Ще заприлича на паметник на културата Перперикон, браво на всички които са допринесли за това

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.