Ангел Найденов ще гостува в Кърджали


Министърът на отбраната Ангел Найденов обеща пред ученици от СОУ „Петко Рачов Славейков" в Кърджали да посети училището, единствено в България с военнополеви лагер. Уверението на министъра бе получено по време на посещение във военното министерство на представителна група ученици от най-голямото училище в Южна България.

Славейковци бяха посрещнати любезно и разведени из сградата на министерството, включително заседателната зала. Докоснаха се до военната история на България.

„Бяхме стъпили на персийски килими от XIX век и с интерес слушахме разказа за изграждането на сградата и разглеждахме внушителните стъклописи, красящи я отвътре. Също така ни разведоха из дългите коридори на Министерството, по стените на които бяха окачени военни снимки, показващи българската армия и нейните оръжия през годините", споделиха ученици от престижното кърджалийско училище.

Влязоха и в личния кабинет на министъра, където заедно с Ангел Найденов бе и директорът Милко Багдасаров. Учениците разговаряха с министъра за предстоящото от декември въвеждане на теми за начално военно обучение в българските училища.

Осмокласничките Йоанна Димитрова и Стилияна Аврамова взеха интервю от министъра за училищния вестник. С това завърши един учебен час в Министерството на отбраната.

Славейковци разказаха възторжено за посрещането, за интересната програма и бяха впечатлени от обстановката. На излизане те погалиха двата лъва в министерството. „Преди да тръгнем ни разказаха за едно поверие, според което, ако погалим лъвовете, които стоят от двете страни на централното стълбище, ще се върнем отново там", обясниха учениците.



-----------------------------------------------------------------
Почивка в Малта – Last minute за 07.10! Чартър, 5 дни, от 219€
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/10/13 14:12

    Милко гледа като награден бригадир

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/10/13 14:56

    Не знаех, че военният лагер е на "Славейков", при условие че се плаща от общината...и не знаех, че Багдасаров е директор, щом като е депутат...Глупостииииииииииии

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/10/13 16:11

    Браво на децата, на учителите - ръководители и на Директора им!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/10/13 18:02

    Ми БСП да не се готви за война, то е ясно че те власта няма да я дадат без бой

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/10/13 20:09

    Да бе не бил директор,напротив директор си е и депутат нали уча в Славейков можел е да бъде и директор и депутат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.