„Коланджа" – десетата книга на Христо Красин, бе представена в столицата
 
Политици чуха от Христо Красин защо 100 дни преди да си отиде от власт Бойко Борисов, родопският писател е предсказал това в книгата си „Коланджа". Известният автор раздаде автографи на политици, колеги и фенове в столицата, където представи 10-тата си книга.
"Коланджа" е непознато явление за литературата ни. Мои добри приятели, литератори, които ценя заради високия им литературен вкус, след като я четоха, зашеметени от преживяването, я наричаха "безумна", "невъзможна", "невероятна", "дива" и каква ли не! Аз самият се чудех дали е възможно да бъде написан толкова "откачен" роман. След дълги разсъждения и обсъждания с близки и няколко препрочитания, стихнах до извода, че целият ни живот е една красива лудост като тази в "Коланджа". Мой съсед, популярен из Европа и навън художник, я определи като "дива идиотщина", която лъха на голям творец", така Румен Леонидов коментира последния Христо Красин.
Две бяха представянията на "Коланджа" в София. Гости в залата на читалище "Стефан Караджа" бяха професор Боян Бончев, доцент Евелина Лакова, д-р Ивайло Чунков от института за литература към Академията на науките. Представително резюме направи старши научният сътрудник към БАН литературоведът д-р Васил Петров.
Книгоиздателство "Жанет-45" съвместно с Лигата на свободните писатели организира официално представяне на новата книга в своя салон в кафе" Бариста". Обширен анализ направи проф. Димитър Москов от СУ "Климент Охридски". Свои рецензии прочетоха проф. Лучиан Милков от УНСС и доц. Михаил Пейчев от  Варненския свободен университет. На коктейла-представяне, освен почитателите на твореца, присъстваха и именити писатели като Донка Петрунова, Бойко Беленски, Людомил Георгиев, Зейнеб Хорхе, Гюлтекин Гьокбилгин от Турция, Пьотър Семов от Чечения,сатирикът Красимир Машев от Варна, художниците Снежана Георгиева, Йордан Тенчев, поетесите Снежана Христозова и Емилия Раденкова. Присъстваха още политици и общественици, все приятели и състуденти на писателя.
Гвоздей на тържеството беше огромният букет  цветя за Христо Красин и поздравителна картичка подписана от Общинската администрация в Ардино. Представянията на новата книга ще продължат в Пловдив, Варна, Русе и Хасково.


-----------------------------------------------------------------
ПАРФЮМ Christian Dior Addict 100мл за жени на СУПЕР ЦЕНА 30лв
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.