Нито един от задържаните след обира на банката в Кърджали не е свързан със самия грабеж, съобщиха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Лицата са освободени след разпити. Всички са имали алиби.
По следа от обувка полиция и прокуратура издирват единия от въоръжените обирджии, които атакуваха офиса на „Уникредит Булбанк" в центъра на Кърджали. Както първи 24rodopi.com писа, на 27 ноември двама въоръжени с качулки влязоха в банката на булевард „България" и си тръгнаха с 30 000 лева и 1 000 евро, натъпкани с торба.
Те влетели в банката след бизнесдама от Кърджали. Неутрализирали охранителя, който бил без пистолет. После накарали дамата да легне бившия пенсионирания полицай Георги И.
В деня на обира въоръженият охранител С. бил в отпуск.
Бандитите разполагали с информация, че в утрото на 27 ноември „Уникредит Булбанк" ще получи крупна сума в евро. Те обаче знаели, че при всички случаи в касата ще има над 50 000 лева от оборота на хипермаркетите в града. Така и станало – тръгнали си с част от оборота на магазините, защото заради лошото време инкасо автомобилът се забавил.
Банката бе обрана в 9:05 часа, твърдят от полицията. Охранителната фирма, която има договор с банката, обаче е получила сигнала в 9:11 часа. Проверява се защо първо служител на банката е позвънил на спешния телефон 112, вместо да натисне паник-бутона и групата за бързо реагиране на охранителната фирма да пристигне на мястото.
„Това е обир! Никой да не мърда! Ще има пострадали!", изкрещял единият от двамата въоръжени и накарал всички да легнат на земята, а касиерката от гишето за плащания до 10 000 лева – да отвори касата. Той стъпил на стол и прескочил гишето. По следата от обувката, оставена на стола криминалистите знаят приблизителните височина и тегло на обирджията.
Както вече писахме, окръжният прокурор Светлозар Лазаров смята, че обирджиите са 3-ма.


-----------------------------------------------------------------
ПАРФЮМ Christian Dior Addict 100мл за жени на СУПЕР ЦЕНА 30лв
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/11/13 22:52

    Поздравявам ръководството на "нашата милиция" с песента - Пътнико свиден, пътнико...."

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/11/13 00:53

    ne v horata i v bankite nema pari v cqla golqma banka da ima 30 000 levcheta tva e sramota :) da beshe imal pone 100 000 horata tolkoa sa riskuvali :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/11/13 08:36

    Редакцията, давайте информация за следващия обир

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/11/13 09:35

    zapo4va dami prili4a na prikazkata za pepelqshka.shte go tarsqt po obuvkata,abe vie ludi li ste be :d

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/11/13 11:09

    politziata pravi teater, obipjiite na bg bankite sa v partiinite klubove. Revizori?! Go gol!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/12/13 06:55

    bravo na teq mom4eta,qzik 4e e imalo malko pari

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/12/13 22:27

    много филми гледат наште полицаи СМЯХ СМЯХ щели да го търсят по отпечатък на обувката СМЯХ СМЯХ. Те не знаят какво да правят тия смешници.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/12/13 01:55

    kismetlii sa bili,kolata se zabavya s parite no jena vliza da vnese 30 000 i te gi vzimat na tova my vikam kismet

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.