Няма потенциална опасност  да „се скъса" стената на язовир „Боровица", заяви  бившият директор на ВиК-дружеството инж. Славчо Славков. Това са апокалиптични картини, които  целят да се отклони вниманието от  същинския проблем – замърсяването на питейната вода, от което са потърпевши жителите на Кърджали, Момчилград и околните села.
Затлачването на язовира с дървесна маса не може да причини замътване на водата, категоричен е пред медиите Славков.
Преливникът на яз. „Боровица" е оразмерен да поеме  висока вълна с преливна височина 2,5 м, а в момента на бедствието тя е била около метър, така че няма никакъв риск от задръстване, уверява специалистът. Подобни случаи не са прецедент и е подсъдимо да се всява паника у хората, че стената ще се деформира и ще бъде застрашена сигурността на населението, твърди Славков. В близо 30-годишната експлоатация на язовира е имало и други случаи на повишаване мътността на водата, но ситуацията е била овладявана с помощта на използваните досега реагенти за пречистване. При настоящата висока степен на замътване, изпробваният нов реагент за пречистване очевидно не е ефективен.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/14 16:06

    GERBERiTE POCNAHA DA PLIAPAT

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/14 16:31

    Към горния коментар. Герберите ви отварят очите, за да не ви тровят с водата, ама като ви харесва всяка чорба от кранчето, нейсе.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/14 16:42

    Какви гербери, какви бспари, какви глупости. Човека е специалист и си разбира от работата. То да си директор на В иК не е само да вземаш заплата. Иска се превантивна работа и да се знае как да се постъпи във всяка ситуация. За такива отговорни длъжности трябва да се намерят хора СПЕЦИАЛИСИ и в никакъв случай да не зависят от политическата конюнктура. Дърветата замътнявали водата. Ами нали тази вода е чиста защото се е оттекла през тези същите дървета. Другия път сложете директор който с безхаберието си да ни изтрови, то нали само това остана.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/7/14 18:46

    До 16:42
    Не мога да не се съглася с теб.
    За съжаление, повечето назначения са политически.
    В Момчилград същата работа. Шефа на ВиК-то, потомствен комунист, през живота си едва ли е 2 тръби е свързал, но стана шеф. Професионален опит = 0.
    Не изключвам и в Кърджали да е така.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/7/14 19:01

    Не знам кой какъв е, но от как тая е директор то не бяха аварии и спиране на водата за щяло и нещяло, а сега и цяла седмица мътна вода, без предупреждение изведнъж, как се случва такова нещо - някой не си е на мястото и като не го бива, да си ходи

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/7/14 20:49

    19:01. НЕ СА ТИ ЯСНИ НЕЩАТА ! СЕГАШНИЯТ ДИРЕКТОР Е ИНЖ. К. ВАСИЛЕВА , ДЪЛГОДИШЕН СПЕЦИАЛИСТ И ГЛ. ИНЖИНЕР ВЪВ ВиК - КЪРДЖАЛИ ! МОЖЕ БИ НАЙ-ДОБРИЯ СПЕЦИАЛИСТ НАРАВНО С ИНЖ. ДЖЕЛЕПОВ И ИНЖ. ТОДОРОВ /ЛЕКА МУ ПРЪСТ/ ! ТЯ Е УПРАВИТЕЛ ОТ ГОДИНА И НЕЩО И НАЙ-МАЛКО ИМА ВИНА ЗА АВАРИИТЕ И СЛУЧАЯ "БОРОВИЦА" ! ТЪРСЕТЕ ВИНАТА В "ПАРАШУТИСТИТЕ" !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/7/14 21:28

    ViNATA E NA KALiNKiTE OT GERB

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/7/14 21:30

    VSiCKi GERBERi NA YAZOViR BOROViTSA DA iSCiSTiM DIRVETATA

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/7/14 21:54

    Тааа, кои са парашутистите, се пита?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/7/14 08:34

    21:54. ПИТАЙ КАРАЯНЧЕВА И ТАУШАНОВА !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/7/14 15:58

    И на Таушанова сина ,тоже !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.