Световната седмица  на кърменето се отбелязва всяка година от 1 до 7 август в над 120 страни.
Началото й е поставено през 1992 година. Създадена е от организацията WABA /World Alliance for Breastfeeding Action/ - Световен Алианс за активна подкрепа на кърменето с цел възраждане и възстановяване на практиките за кърмене. WABA е част от прогрмата на gBICS –Глобална инициатива в подкрепа на кърменето за детско оцеляване и определя  темата на седмицата, която всяка година е различна.
Мотото и темата на световната седмица тази година е  "Кърменето – печеливша цел за цял живот!".
Тази година към инициативата се включва и СБАЛАГ "Селена",  болница – приятел на бебето , в партньорство с  "Nestle"  и "МЕДЕЛА".
В последния ден от седмицата, 7 август, е предвидена томбола, на която ще бъде изтеглена награда - фотосесия , предоставена от СБАЛАГ "Селена" в Пловдив.  Фирма  „Медела" пък ще осигури Голямата награда - електрическа помпа за кърмене.
Заедно със старта на Световната седмица на кърменето през  месец август в СБАЛАГ"Селена" отваря врати Консултативен кабинет по кърмене, където всички пациенти в родилно отделение на болницата могат да получат консултации в  работни дни от 9-11ч. от сертифициран специалист по кърмене д-р Мария Нещерова и ст.ак.Венислава Мяшкова.
Кабинетът ще работи  с регламентирано работно време.
Всяка сряда ще е Ден на отворени врати от 11:00-13:00 ч., без предварително записване в кабинета по кърмене – консултациите са безплатни.
Платен прием в дните:
Понеделник, вторник и петък :13:00 ч.-15:00 ч.
Сряда и четвъртък: 15:00 ч.-18:00 ч.
Консултации извън посоченото работното време могат да се провеждат след предварително съгласуване с консултант.
Предварително записване на тел.: 032 64 80 20 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/14 16:28

    Не са чак такива мошеници.Дъщеря ми вече е на 3г.и4 месеца,след 23 годишен брак.Много е умна и е голяма панта.Да е жив и здрав доктор Ставрев.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/8/14 18:42

    Naprotiv nay stabilnata bolnica znaes za kakvo si davas parite, a ne kakto v Kirdjaliyskata bolnica .Nyama lekari specialisti ima paradjii ................. nekadirni..
    .

    ОтговорИзтриване
  3. За всяка болница и лекар може да чуеш и положителни и отрицателни мнения. То си зависи и кой какво очаква като обслужване и обстановка. Предвид положението ни моите очаквания не са големи по отношение на добро обслужаване, но като нямаш избор...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.