Големият пожар в помещенията на „Виваком" в Кърджали, заради който стотици абонати останаха без телефони и интернет, е причинен от … аматьорско боравене с ъглошлайф.
Това твърдят пред 24rodopi.com отлично осведомени източници.
„Нямало е пренатоварване на ел.инсталацията, както се предполагаше първоначално. Много часове, може би между 48 и 72 часа,  преди огнеборците да влязат в избените помещенията на пощата, там е работено с ъглошлайф.  Работниците вероятно са рязали винкели с флекс за направата на стелажи. Искрите от работата на абразивния диск не са беда, но най-вероятно нагорещено малко метално парче или повече мини парчета са паднали върху кабел, в който пък са събрани още стотици изходи за стационарните телефони. Това метално парче разтопило изолационната обвивка. Бавен процес, който обхваща повече и повече кабели. Работещите с флекс най-вероятно са нямали достатъчно видимост, за да проверят какво остава след работата им. Долу светлината не е достатъчна… Ден преди пожара е задействала алармената система за пожара, но никой не е реагирал. Търговците около сградата казват, че се усещала миризма на изгорял кабел, но пак никой не е предприел нищо. В сградата има чиновници и началници, но няма енергетик. След придобиването на „Далекосъобщения" от „Виваком" са последвали големи съкращения в Кърджали, като за съжаление сред първите освободени били хората от поддържащите звена", поясниха още източниците.
Групата, която работела в подземията на пощата три дни преди пожара, е била от Пловдив
Както вече писахме, повече от седмица 8 екипа от различни региони на страната са в помощ на VIVАCOM в Кърджали, за да бъде възстановен достъпът до стационарни телефонни услуги и интернет на стотици абонати.
Както първи 24rodopi.com писа, голям пожар бушуваше след 13.00 часа на 7 август в избените помещения под паричния салон на сградата на „Български пощи" и „Виваком". Всички служители  бяха евакуирани.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/8/14 09:52

    ВИВАКОМ СА ПЪЛНИ ИДИОТИ !!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/8/14 10:12

    БТК Виваком възлагат изграждане и ремонт на съораженията на външни фирми. По време на тяхната работа няма наблюдаващ служител на Възложителя ( то не остана персонал де).

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/8/14 12:29

    АМИ ИДИОТИ ЩЕ !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/8/14 13:17

    СОБСТВЕНИК НА ВИВАКОМ Е БАНКА КТБ - ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ! БЯГАЙТЕ ОТ ТЯХ !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.