Във връзка със зачестилите случаи и множество сигнали от страна на граждани за изхвърлени строителни отпадъци на нерегламентирани места, Общинска администрация в Момчилград призовава гражданите, извършващи ремонти да не изхвърлят строителни отпадъци в кофите за битови отпадъци и/или на непредназначени за целта места.
В апела се казва:
Уважаеми съграждани,
Необходимо е единствено да подадете заявка за извозване на строителни отпадъци на телефоните: 0884356527 и 03631/65-27 с посочени адрес, име и телефон за обратна връзка, както и предпочитана дата и час за извозване.
След заплащане на такса от 25 лв. на касата на община Момчилград, специализиран автомобил ще извози събраните от Вас отпадъци.
Строителни отпадъци, чието количество се изразява в единични  чували с тегло до 50 кг. ще бъдат извозвани безплатно.
Ако и Вашето желание е да превърнем Момчилград в по-красив, по-чист и по-приветлив град за живеене, моля изпращайте ни Вашите сигнали, придружени със снимков материал от момента на деянието, за нерегламентирано изхвърляне на битови, строителни и животински отпадъци на:
1.Деловодството на Община Момчилград - ул. „26 декември" №12
2.Електронните адреси: obshtina@mg.link.bg и presamg@gmail.com
3.Горещите телефони: 0884356527 и 03631/65-27
За снимки, които запечатват злоупотреба или нарушение, от които да е видно кой е извършителят, ще бъде връчена награда от 50 лв. Водещите европейски страни са очевиден пример за самоконтрол на гражданите, който ограничава подобни нарушения и е предпоставка за по-уредена държава.
На нарушителите ще бъдат съставяни първо предписания със срок от 24 часа за премахването и почистването, а при неизпълнение на това - ще бъдат налагани санкции според разпоредбите на Наредбата за опазване на обществения ред, общински и други имоти предназначени за общо ползване.
Нека бъдем граждани, като ценим и пазим това, което се прави с много труд и средства, заделени от джоба на всички данъкоплатци.

Общинска администрация – гр. Момчилград
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/14 19:53

    Elate da snimate pred visokite blokove viv vizrojdentsi kakva kocina e samo

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/14 19:54

    Bravo na kmeta na Momchilgrad

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/9/14 22:16

    Kmete tozi Sami-bagerista deto raboti vav VIK s lichniq si traktor ne se spira da izhvarlq bokluci v raiona

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/9/14 22:42

    tozi sami 6e yade akta od gorskite pravyad dalaveri sgorskiya na ob6inata pravyat nezakona sec od sokolino

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/9/14 22:44

    Ne mojali da izmisli neshto drugo opshtinata za 50 da stavat dusmani horata poale kvo stanalo edin otrepil drug shtoto go e topil za 50 lva v opahtinata koe tozi umnik deto go izmislil tova marsh ot opstinata tapanari

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/9/14 23:22

    22:16! Мъжка клюкарка. Хората ти искат доказателства анонимен/а?!!
    Награда не желаем. Купете ни смартфони 2014 г. и ще снимаме боклуците в Кърджали и региона. Накрая ще ви ги върнем. Кърджали е ужасно мръсен град. Навсякъде хартии, извън града с камиони изхвърлят строителни (непотребни) материали, а вчера ми направи впечатление, че ромка изхвърли от прозореца урина. А децата й се смеят... Лош ма`ериал. Възпитанието е чуждо за някои, които дойдоха да живеят в града. Тия сигани изкупиха всички комунистически жилища, едни от най-хубавите...Разбрах че идват от Крумовград и селата. Много хляб трябва да изядат, за да се научат на култура. Децата ги обличат хубаво, но има едно, НО... Хората по дрехите посрещат, по акъла изпращат. Мръсотия до шия. Това е самата действителност. Като си отида в хххх град е съвсем друго-чистят циганки, но явно са по-различни от тукашните. Обяснение нямам и няма кой да ми даде, маалата както е тръгнало ...те се страхуват от турците, но ще е май сиганска, оле мале, много раждат ...Каквото си искат да правят, но да пазят чисто. Да, ама надали !!!
    Циганите в някои градове живеят на едно место, кметът им е асфалтирал улиците, пазар, магазини, за да не слизат в града, а тук в Кърджали миш-маш. От моя страна е дискриминация към тях, но карай да върви. Гледам играят си с българчета. Българчето като яде и им искат закуската. Ще мине време, но както негрите и те ще се цивилизоват, жалко че няма да съм жива да видя всичко това. И майките на циганетата нека ги учат и те на култура. Ама каква култура. Те пред детето си вкарват най-различни мъже-цигани и турци. Турците и те акъл нямат. Лека ви нощ!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/9/14 12:34

    Кмете Акиф'е,какво става с боклука на града.От седмица вече не събират контейнерите.
    Ние кого да глобим,кажете вие.
    Или да обърнем контейнерите насред улицата.
    С чували пари плащаме за смет,това ли е грижата....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/9/14 13:45

    Апел към шофьорите: В движение не хвърляйте цигарите, празните бутилки, хартийките от кроасани...Веднъж един шофьор без малко да ме подпали с цигарата. А бях по път към балкана. Трябваше да викам пожарната. Изгасяйте си фаса и след това, каквото Ви е на сърце, това правете. Много често съм виждала, когато чакаме на светофара и то забележете в града, да се хвърлят неизгасени фасове. Не ми се занимава да записвам номера на коли, а интригите ми идват в повече...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/9/14 11:31

    Аз ще ви дам 50 лв. да спрете с тия простотии вече... хванете се в ръце и си вършете работата както всички останали !!! ;))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.