Кърджалиецът Иван Петков установи, че преференциалният му глас за общински съветник не е отразен в протокола на избирателната комисия в 137-ма секция, в която той е упражнил правото си на вот. Подобни сигнали има и от кандидати за съветници от ДПС и от Тасим Тасим от Реформаторския блок.
Засега единствено Иван Петков е подал жалба в Общинската избирателна комисия (ОИК) след като установил от сканирания протокол в сайта на ОИК, че вотът му не е отчетен. В квадратчето било посочено, че нямало нито един преференциален глас за кандидата, за който Петков гласувал.
Жалбата е недопустима, тъй като Общинската избирателна комисия вече е взела решение за избиране на общинските съветници в Кърджали, обявен е изборният резултат за общинските съветници, гласи решението на ОИК. Процедурата позволява обжалване пред Административния съд. В такъв случай жалбата се подава чрез ОИК до Административния съд, обясни председателят на комисията Даниела Петрова.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/15 14:16

    Много случаи такива има и в Крумовградско
    нека ако има проверки и членовете на комисии да си понесат отговорността
    това ако беше с гласовете на даден кмет и кмета на селото и града с тези гласове беше загубил сигурно сега тия села щяха да се напълнят с полиция данс и медии
    предлагам всички секции да се отворят на ново и се прегледат и ако има такива недоразумения всеки да си носи отговорността сега излиза ,че някои комисии са били подкупени или не са знаели как се попълва и сега не трябва да получат това което им се полага

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/15 14:46

    Такива случаи има и в община Кирково.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/10/15 17:34

    Нали от всички партии има в секционните комисии, защо протестирате? Сърдете се на вашите партии дето са ги сложили там и не са си гледали работата. Парите ще си получат всички, а нервите ще останат за вас, Нищо няма да се отвори отново и нищо няма да се брои. На спечелилите честито....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/10/15 17:52

    Tova e masova praktika

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/15 21:18

    ДПС-то дали ще му позволи да обжалва на тоя?
    Да не се смени кмета заради него, каот се преброят гласовете

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/10/15 22:26

    Изчистват терена от антиДПС елементи.Вижте само спечелилите и загубилите и ще разберете.Лошото е че с ГЕРБ съвместно го правят.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.