Всеки да си мери боя съобразно волята на Н. В. избирателя, препоръча лидерът на ДПС


"Основната категория, с която борави естетиката, се свежда до думата "мяра". Без мяра няма естетика. Тази естетическа категория е приложима и в политиката, защото и в политиката трябва да има и малко мяра, екзистенц минимум естетика", заяви в Народното събрание лидерът на ДПС и депутат от Кърджали Лютви Местан по повод на декларирани преди изборите цели за "измитане на ДПС от Кърджали" и "изчегъртване на ДПС от политическия живот на страната".
"Тази мисия, г-жо Караянчева, е невъзможна. Отнася се и за вашите партньори от Патриотичния фронт и от Реформаторския блок", каза Местан по адрес на депутатката от Кърджали Цвета Караянчева.
Лидерът на ДПС продължи: "Бях изкушен днес на вас да подаря една метла, а на тях - една пила. Но няма да го направя, защото нямаше да е естетично..."
Той напомни, че на първия тур ДПС е взело "7 от 7 в Кърджали". "Не се случи вашият мерак да спечелите Кърджали. Всеки да си мери боя съобразно волята на Н.В. избирателя", посъветва Местан. И повтори тезата си от нощта на вота за зададените от избирателите нови политически реалности.
"Трябва да сте слепи, за да не си ги виждате. Стратегията на щрауса няма да ви спести публичната оценка за тези нови политически реалности. Избирателят прелегитимира ГЕРБ като управляваща сила. Ние сме доблестни, за разлика от вас, да признаем това. Дори и да ви поздравим. Но те не ви прелигитимираха вас собствено, г-жо Караянчева, с оглед на вашите мераци за Кърджали. Не смятам обаче, че вотът прелегитимира управляващата коалиция като цяло - казаното за ГЕРБ няма как да се отнася нито за РБ, нито за ПФ. Обратно, там се задълбочава усещането за разминаване между реални властови позиции, които се консумират, и подкрепата на българските граждани", каза момчилградчанинът.
Местан похвали ГЕРБ, ДПС и БСП, че са излезли на изборите с чисти партийни листи и кандидати. "Ние имаме скромните 30 общини, избрани с партийни листи. Това означава препотвърждаване на ДПС като системната либерална партия на България", заключи Лютви Местан.
24rodopi.com
На снимката: Заключителният митинг на ДПС в Кърджали
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/15 14:11

    Кой вярва на местан, че партията му е либерална??? Тази партия не може да излезе от "кожата си" на чисто етническа и противоконституционна клика. А относно консумирането на власт, по голям консуматор от дпс никога не е имало. С техните 14 - 15% изборни резултати, лапаха 50% от държавната и 99% от общинската баница.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/15 14:35

    Пишете в кои села в Момчилградска община ще има балотаж.Шукрито е на първо място като съветник от ГЕРБ.Да му мислят депесарите какви проверки ще има в общината.Браво Шукри.Хората те обичат в този край.Само Мето и неговите подръжници те мразят.Покажи им правилният път щото ще затънат до гуша.Чувам че щели да протестират на първата сесия.Не се бои ни сме с теб.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/10/15 15:01

    Ako beshe chovek ot druga partia nqmashe da lapa ...a? Vseki koito byrka meda shte si oblije prastite ex...... Nqkoi iskat celia med ...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/10/15 15:05

    А някой ще ми каже ли кои се облажиха на пътя кърджали - маказа

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/15 15:25

    Във връзка с наглия коментар на Лютви Местан към г-жа Караянчева, може да се каже, че за "мяря" по целесъобразно щеше да е ДПС да бъде изметено КОНСТИТУЦИОННО а не с метла г-жо Караянчева - това трябва да е цел и урок.
    Никоя друга държава не позволява съществуването на партия съсдадена на верска основа. Това не води до благополучие и благоденствие на народа. Видя се до къде стигнахме ????????????? и Л. Местан да не употрябава думата либерализъм защото те не са такива.

    ОтговорИзтриване
  6. зафериус28/10/15 15:38

    лютви недей да будалкаш народа.
    негово величество е в пайтата казва се аметчо доганчо.
    народа кой срещу 30/50 левчета кой за слава пуска бюлетината с името което е посочил баш хърсъзина аметчо доганчо.
    и герб оод.
    и дпс еоод.
    сте един дол дренки.
    местан ага смени си очилата и виж.
    когато ти слугуваше в сдс колко народ имаше в окръга.
    а сега места ага колко са.
    нямате достойнство, нямате срам.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/10/15 15:40

    Уважаеми господин Местан, Чудесна идея за мяра приложима в политиката.Да мяра е нужда, а не наглост и цинизъм проявени както от Караянчева и компания, така и от Вас и компания.Това за метлата е чудесна идея, но ако може да е летяща и да я яхнете и Вие и цитираната от Вас депутатка.а колкото до мярата не забравяйте, че кмета ви Азис е избран с има няма четвърт от имащите право на глас и че отново победител е негласувалия, който всъщност гласува против всички предложени кандидатури.
    Така че мяра и смирение са нужни от вас и опонентите ви.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/10/15 15:57

    Този път похарчихте много пари язък за излишния разход това вие политиката и заплашихте хората

    ОтговорИзтриване
  9. възмутен28/10/15 16:12

    С такива изявления, околовръстното потъна в язовира! Ще има да ни газят румънските коли на път за Гърция!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/10/15 16:34

    ДПС е национална,отговорна,либерална,българска партия.....защо за всеки проблем на българите и другите партиии са им виновни ДПС...престанете с тия шумкарски номерца..Местан с ДПС е знаещ и можещ,умен и интелигентен политик от класата на Меркел,Путин,Обама....но злобата,зависта немат край...с ДПС БГ върви успешно към Европейското си развитие

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/10/15 16:39

    Гласуваш за герб,Караянчева и получаваш крадците,утайките на прехода...вижте само кои мекерета са в власта и колко министерски постове имат....значи Боко нема стабилни кадри за управление и се принуди с разни ксенофобски партиии и крадци да управлява.....мерси Караянчева,мерси Бат Бойко с вас БГ върви по пътя на Титаник със всеки изминал ден

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/10/15 16:45

    trebva6e da i podari6 gospodin mestan sega napravi pone edno dobro za grada napravihte stadiona napravete taka da ima futbolen otbor vav a grupa i togava ot kardjali 6te imate palnata podkrepa

    ОтговорИзтриване
  13. един от мнозинството28/10/15 17:00

    15.40 ... Напълно съм съгласен с теб! Точно така! Браво!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/10/15 17:12

    do komentara ot 16.34
    Ti piesh li si hapchetata redovno. S dvulichniya L.M BG e za anadola a ne za evropa.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/10/15 19:45

    Samo GERP ba amsalaci. Oste malko I polvinata mastanlijski rajon ste bide na GERP. Vsicki depese ste kradci I mrisnici! Samo yalandji ste vsicki. Ste smenyali imenata, ste yadyali boj turcite i naj razlicni gluposti. Koga ste yali boj ot bilgarite obiknovenite hora ba? A? Ot vlasta vidyahme zor navremeto ama obiknoveniya bilgarin yadyaha kyotek ot miliciyata! Samo lijat depeseto lijat naroda na oblasta.Na drugite gradove vidyahte li kolko sa napred horata tam a?Drugite oblasti? Yalami takiva nisto ne zaslujavate da vi glasuva naroda.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/10/15 20:05

    Евала на момчилградчани! Страхотни стойностни хора.Още навремето избраха независим кмет Сали Шабан и се опълчиха срещу монопола на ДПС.Винаги са били ''окумуш'' тия хора.Първи тръгнаха в чужбина.Първи се опълчиха на ДПС и сега има нотка на демократичен избор, след като има доста гласове и за други партии. Даже ме съмнява дали и г-нАкиф Акиф е от ДПС. Направи може би най-много за града от всички до сега.Може би човека сам се е отказал от още един мандат, за да не го ползват за реклама, защото той наистина действаше като европеец и се стремеше да направи нещо хубаво за хората от града и общината, но не е харесвал методите и политиката на партията! Още веднъж евала г-н Акиф!Вие не сте за тази мръсотия в която се опитахте да виреете и успяхте до голяма степен. Бяхте един истински народен човек!Бъдете жив и здрав! /един българин от Кърджали/

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/10/15 07:42

    Др.Павел,хайде по скромно де!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/10/15 09:25

    До 16:34"политик от класата на Меркел,Путин,Обама....но злобата,зависта немат край.."
    не знам кой е злобен и завистлив,но политик като него както го определяш ти,НЕ МОЖЕ
    да си позволи да нарече довчерашните си избиратели"КУЧЕТА" при представянето
    на Ахмед Башев,когато бяха освиркани.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен29/10/15 13:46

    16:39
    а вие от бсп накъде вървяхме, забравихте ли или трябва да ви напомня...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен29/10/15 14:50

    Ai, sia, skrindza :-) - dosvidialo mu se da poharchi 2,50 lv za edna minimetlichka-broshka ili obeci s metlichki, ili diadema za kosa s metlichki ot kitaiskia magasin vsichko za edin lev i za edin den :-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.