Транспарантите за "Местни избори`2015" в Кърджали са поставени законно, остават по булевардите и улиците на града край Арда до 7 дни след изборния ден. Това реши Централната избирателна комисия (ЦИК). Тя отмени решение № 130 от 09.10.2015 г. на ОИК – Кърджали, с което ОИК задължи изпълняващия длъжността кмет на община Кърджали Елисавета кехайова в срок до края на 13 октомври да премахне всички транспаранти по булеварди и улици на територията на общината.
Кърджалийската комисия прие за установено, че в нарушение на чл. 183, ал. 3 от ИК са поставени агитационни материали – транспаранти на територията на община Кърджали в нарушение на заповед № 933 от 18.09.2015 г. на кмета на община Кърджали и кмета на община Кърджали е задължен да премахне транспарантите.
Общинският лидер на ДПС в Кърджали Мухаррем Мухаррем подаде жалба в ЦИК, в която е приложено копие от заповед № 933/18.09.2015 г. от кмета на община Кърджали, с която са определени местата за поставяне на агитационни материали за предизборна кампания. В т. ІІ в тази заповед изрично е постановено, че: „За поставянето на агитационните материали на други места, извън определените в заповедта е необходимо съгласуване с главния архитект на общината". В т. ІІІ са предоставени правомощията на кметовете и кметските наместници да определят местата за поставяне агитационните материали на територията на кметствата и кметските наместничества без училищата.
От писмо № 92-00-959/11 от 06.10.2015 г. на община Кърджали пък се установява, че представителят на ПП „ДПС" за Кърджали, Мухаррем Мухаррем е поискал разрешение за поставяне на агитационни транспаранти на 12 места и кмета на общината е разрешил поставянето на транспарантите с указанието, същите да бъдат премахнати в срок от седем дни след изборния ден.
ЦИК приема, че жалбата на Мухаррем Мухаррем, представляващ ПП „ДПС" за община Кърджали срещу решение № 130 от 09.10.2015 г. на ОИК – Кърджали е основателна. Разрешението е дадено при спазване изискванията на т. ІІ от заповед № 933/18.09.2015 г. на кмета на община Кърджали. Атакуваното решение на ОИК Кърджали е необосновано и незаконосъобразно и ЦИК го отменя.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/15 16:10

    Видял ли, че на власт е коалицията БОСТАН. ЦИК се ръководи от ГЕРБ. Ха сте гласували за ГЕРБ в Кърджали, ха сте гласували за ДПС. Все е тая. Ако не сте от БОСТАН, гласувайте за Георги Кючуков и БСП.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/10/15 16:42

    Dobre taka ste napravim

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/15 09:50

    То и без това никой не си мръдна пръста да ги сваля.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/10/15 09:02

    По добре за бостан отколкото за червеният кочан.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.