Писмо с искане за спиране на обществените поръчки, обслужващи зелените олигархични кръгове, получи премиерът Бойко Борисов от градски сдружения от Банско, Самоков и Сапарева баня. Изброени са проекти за около 100 милиона лева за опазване на биоразнообразието за 2016 г.
Сред така нар. „зелени олигарси" е посочен кърджалиецът Тома Белев, който е председател на Асоциацията на парковете в България и е член на междуведомствената група към специализирания Висш експертен екологичен съвет към министъра на околната среда и водите.
„Искаме да Ви запознаем с едно от най-уродливите лица на българската олигархия - тази на псевдоеколозите. В приложения списък ще намерите спечелените проекти от НПО-та, състоящи се от 5-6 души и съпругите им. Не претендираме за изчерпателност, заради основателните съмнения, че същите лица имат още НПО-та, фирми и допълнително усвояват пари като експерти в проекти, спечелени с чужди имена.
От милионите, които зелените са усвоили, в българската икономика не влезли постъпления - няма платени данъци, няма разкрити работни места. Движението на парите е еднопосочно", се казва в писмото. Хората на Белев искат да усвоят десетки милиони лева за броене на лешояди, отглеждане на кеклици, отглеждане на лалугери и др.
2 милиона лева да гледат дива коза, да заплождат пеперудата Червен Аполон и да търсят спокойни храсти за дива мечка. Тук партньор по проекта е Природонаучният музей към БАН, където зам.-директор е Стоян Бешков - член на национален съвет на ПП Зелените и кандидат-депутат от Кърджали, където е роден Тома Белев", пишат протестиращите за един от проектите.
„Не е възможно, докато всички отговорни фактори в държавата се мъчат да подсигурят социалната, здравната, стопанската и системите за сигурност и образование, да съществува добре организирана мафия за източване на европроекти и на държавната хазна", се казва в писмото.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/2/16 20:55

    Крадците и предателите на дръвникааа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/2/16 22:41

    Борисов като министър председател на БГ да отговори пред бедната и изчезващата провинция,до КОГА провинцията ще робува на кръвопийците от крадливия катун София...ЗАЩО се обезлюдява провинцията,ЗАЩО не се инвестира в провинцията а само в катуна София,крадливия катун София НЕ Е БЪЛГАРИЯ..... ЗАЩО в катуна София заплатите са европейски а в провинцията са като на третия свят...БГ страна членка ли е на ЕС или е страна от третия сват.............???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/2/16 23:13

    22:41
    алоу анонимен папагал ли си, че винаги повтарящ едни и същи писания, явно че умствените ти възможности са до там. не си сам. много са, които знаят само около сто думи от речника и всеки ден ги повтарят до втръсване. анадън му шинди булгар

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/2/16 07:54

    23:13 без да ставам адвокат на 22:41 ще ти кажа, че за да се казва и повтаря една истина, не са необходими много или различни думи. Но това трябва да е ясно на заблудените герберчета, които непрекъснато повтарят едни и същи заучени високопарни слова във възхвала на герб?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/2/16 08:25

    23:13 мястото на комплексарите е на полето и затова ще си роб цял живот

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/2/16 10:00

    Такива са герберчетета които за 40-50 лв се продадоха и сега чакат следващите избори пак да са доволни за някакви си трохи

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/2/16 13:25

    до сега бяха ахмедовци. сега са местановци. знаем ви, колкото анонимни да сте. националисти сте в душата си. бащите ви бяха дс, сега само вие и вашите деца трябва да ядат, да са на престижни работи. всеки ден сме сред вас. лоши сте, защото имате майка турция, а ние сме без майка. нашата майка е мащеха. а който не е живял с мащеха майка никой нищо не знае. яжте си, работете си, децата ви, а вие след пенсия, купувайте всичката земя/алчни до насита/..., непрекъснато това ни повтаряте. бяхме учители. всички в града са мои ученици. заканвате се на християните...нема нищо лошо. не ви завиждаме. само казваме. и искам да кажа на турците-националисти, а те не са никак малко,... излишно е. а и няма смисъл. обикновените българи нямат нищо общо с преименуването на имената ви. сърдете се на други, но не и на нас. ама на тях се подмазвате. знаем ви колко сте жалки. все пак сме сред вас. а ние обикновените българи-християни можем всякак. нашите родители са преминали през войната. знаем глада. знаем много работи от тях. това се стовари и на нашите глави/въродителният ви ..., но не излизайте с тия номера, защото не е честно от ваша страна. има и психично болни мъже. има си клиники ...ние сме болни и не искаме да ни обременявате. по-малко национализъм и от едната страна-българите-християни и от другата-турци,мюсюлмани. ето ББ е срещу вас. ако имате нещо, което ви вълнува, кажете му право куме в очите, а не да си изливате всичката помия, която ви спохожда. в заключение искам да ви кажа. акъла може да ни вземете, но ръцете никога. здрави са, издръжливи са на тежък физически труд. не се страхуваме от работа. ако бяхме извън бг сега щяхме да сме много по напред от вас, но минало свършено време. хвърлили сме камък и не искаме да се връщаме назад, защото боли и то много ни боли...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/2/16 13:55

      Въри на психиятър прегледай се ти не си в час

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.