"За ДОСТ няма никаква стойност Вашата реакция – дали приемате, или отказвате позицията ни. За нас е важно България да не остане в брауновото движение от Москва към НАТО, от Путин към Меркел, от Бокова до Кристалина, от Симеонов до „Меси“, от Каракачанов до „джентълмена“ В. Сидеров, а да се изправи след президентските избори пред „бай хуей“ – китайски израз, който означава „бели възможности“.
Българските „бели възможности“ са безалтернативни – НАТО и ЕС“, това се казва в отворено писмо на Лютви Местан до Бойко Борисов по повод думите на премиера от тази сутрин.
Както вече 24rodopi.com писа, във връзка с подкрепата на ДОСТ за кандидатурата на Цецка Цачева, Борисов коментира в сутрешния блок на Нова телевизия, че няма по-лошо от непоискано добро. „Избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създаде възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход на Лютви Местан”, заяви Борисов.
24rodopi.com публикува пълния текст на отвореното писмо на Лютви Местан до Бойко Борисов:
ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
Г-Н БОРИСОВ,
Малко скромност никак не Ви е излишна. Нито аз – председателят на ДОСТ, нито който и да е от 17те хиляди членове на младата ни партия е предложил своята подкрепа собствено на Вас, на ГЕРБ и дори на Цецка Цачева, за да ни припомняте библейската максима за непоисканото добро. Ние заявихме позиция за подкрепа на Цецка Цачева не заради самата нея, заради Вас и още по-малко заради партията Ви, а заради стратегическия избор на страната да бъде евро-атлантическа държава и занапред. Изборът на Президент е избор на държавна визия, затова българският президент се избира не от парламента и от партиите, а от гражданите, от нацията.
Ситуацията е такава, че в крайна сметка изборът ще бъде между Цецка Цачева и ген. Радев. Рискът да се случи второто, е огромен. Въпрос на политическа отговорност е всяка партия и всеки гражданин, който споделя евро-атлантизма като ценност, да стори необходимото.
Мотивите за нашето решение, както вече заявихме, стоят по-високо и от ГЕРБ, и от кандидатурата Ви. Струва ми се, и от Вас самия.
Евро-атлантизмът не е нито Ваш монопол, нито на традиционното дясно, нито на която и да е друга партия, защото е национален приоритет и гражданска ценност.
Трябва да сте или наивник, или недопустимо дори според библейските максими нескромен, за да се осмисляте в плана на собственото си его – или партийно, като адресат на нашата позиция. Вие и ГЕРБ с политиката си не заслужавате тази подкрепа минимум защото за Вас властта е по-ценна от демократичните принципи и човешките права и затова слугувате на началниците си от ПФ (по В. Симеонов) при приемането на дискриминационни закони.
Нашата подкрепа е за евро-атлантизма като път за категоричната демокрация в България без евразийско махало.
България няма нужда от президент, който вижда над украински Крим развято руско знаме; от президент, зад когото в крайна сметка да стоят олигарси. Апропо, нито Вие сте убедителен в разграничението си от тях, нито Цецка Цачева покрива убедително критериите за атлантизъм.
За съжаление, алтернативата е по-опасна. Тук трябва да споделя смущението си дали вече не сте се обрекли на тази алтернатива.
Надменността и високомерието, породени от опиянението от 10те победи, заради които затваряте кандидата си в „двора“ на ГЕРБ, е най-лошата услуга, която поднасяте на Цецка Цачева. Въпреки влечението Ви към библейските максими, аз няма да призова Бог да Ви прости, защото не знаете какво вършите. Няма как да не знаете, че колкото и да е голям „дворът“ Ви, той е едва 25, максимум 30%, каквото и да Ви нашепва Вашата собствена социология (или социоложка).
Изглежда Ви тресе тежка ценностна криза и е трудно да разберете, че политиката не е пазарлък и търгашество, че може да се дава не само непоискана, но и отказана подкрепа извън „двора“.
За ДОСТ няма никаква стойност Вашата реакция – дали приемате, или отказвате позицията ни. За нас е важно България да не остане в брауновото движение от Москва към НАТО, от Путин към Меркел, от Бокова до Кристалина, от Симеонов до „Меси“, от Каракачанов до „джентълмена“ В. Сидеров, а да се изправи след президентските избори пред „бай хуей“ – китайски израз, който означава „бели възможности“.
Българските „бели възможности“ са безалтернативни – НАТО и ЕС.
ЛЮТВИ МЕСТАН

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/10/16 16:48

    Евала г-н Местан, сега е време и да оттеглите подкрепата си за ГЕРБ. Няма ненаказано добро!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/10/16 16:53

    Vzemi ednoto udari na drugoto nyama kvo da kradete vece shtoto nyama mladi hora da plashtat danatsi na darjavata napravihte Balgaria mizerna darjava za sajalenie hubavata ni darjava.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/10/16 16:54

    Шах с пешката, хареса ми.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/10/16 16:55

    Това е ДОСТ, това е приоритетът на ДОСТ: България, българския народ + сигурността и бъдещето на българския народ да се гарантира 100%.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/10/16 16:55

    Това за белите възможности е направо в десятката. Ейвала.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/10/16 17:11

    EVALA NO BOKO NIAMA DA RAZBERE TOVA KOETO E PISAL

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/10/16 17:25

    Bravo gospodin Mestan no imam golemi simnenia dali Boko ima kapatsiteta da razbere sistnosta na tova pismo. Osven nyakoy ot sivetnitsite mu go razkaje na prost bayganyovski ezik.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/10/16 17:59

    Никакъв глас за Тиквата.....неееее засужавааааа....ОСТАВКА и предсрочни избори

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/10/16 18:48

    bravo samo taka samo dost

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/10/16 19:20

    Народееее гласувайте на 1 тур за ОРЕШАРСКИ,а на балотажа за истинския Български генерал РАДЕВ.....герб раздели нацията и докара много злоба и омраза

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/10/16 19:59

    DOST trqbvashe da ima svoy kandidat za prezident gn MESTAN golqma greshka napravihte,da znaete che pove4eto turci shtqha da glasuvat za vas zashtoto depeseto izdignaha pak balgarin provalil se bivsh premier

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/10/16 20:50

    Браво госпофин Местан. Сега глазурата ще стане майсторски ако призовете за истинския Евроатлантик Орешарски, което много по-добре от нас го знаете. Той го заслужава

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/10/16 21:00

    Преди Борисов Ц Караянчева прецака гласовете на ДОСТаджиите които щяха да бъдат за кандидата на ГЕРБ наричайки Местан агата и ДОСТаджиите"Патерица"
    Kогато Станишев беше казал,че първо ще спечелят президентските после и парламентарните избори беше ми станал смешно,но нищо чудно Станишев да се окаже и прав ааа.ДпСто за тях ще бъде не патерица,а направо турбо турбо.

    ОтговорИзтриване
  14. зафериус24/10/16 21:42

    Meстан ага късно е за обяснения.
    Ти сгреши.
    С това изявление пак грешиш.
    Първа грешка.
    защо се самопокани в изборната надпревара на софрата на герб, щом си на софрата значи имаш пай.
    Втора грешка.
    Казваш че подкрепата е било за кака цеца, защо в самото начало не каза че подкрета е за нея, без герб.
    древният zaferiyus e казал.
    Трябваше да изчакаш балотажа.
    Тогава козовете щяха да бъдат твои.
    Един съвет от zaferiyus.
    Когато правиш изявления бъди като Бойко.
    Недей да жонглираш с фрази от кухнята на езиковеди.
    Бади като момчето от село ада/островица.
    Така хората ще те разберат по добре

    ОтговорИзтриване
  15. Meстан ага късно е за обяснения.
    Ти сгреши.
    С това изявление пак грешиш.
    Първа грешка.
    защо се самопокани в изборната надпревара на софрата на герб, щом си на софрата значи имаш пай.
    Втора грешка.
    Казваш че подкрепата е било за кака цеца, защо в самото начало не каза че подкрета е за нея, без герб.
    древният zaferiyus e казал.
    Трябваше да изчакаш балотажа.
    Тогава козовете щяха да бъдат твои.
    Един съвет от zaferiyus.
    Когато правиш изявления бъди като Бойко.
    Недей да жонглираш с фрази от кухнята на езиковеди.
    Бади като момчето от село ада/островица.
    Така хората ще те разберат по добре

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/10/16 22:13

    Браво Зафериус, ти си истински амджък! Виж как се сети да кажеш кое как да бъде! Още веднъж БРАВО!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен24/10/16 23:55

    Много ако,та станаха, но ако ДОСТ беше издигнала самостоятелна кандидатура при всички условия щеше да надхвърли 100 хиляди гласа и тогава Боко нямаше да се държи така надменно като керкенез. Но гласовете от Турция ще накарат госин Боко и госожа Черноянчева да си коригират поведението. А сега господин Местан сигурно си вика "По-добре да бях дал коз в ръцете на фашизираните националисти",защото всяко тяхно врякане срещу ДОСТ щеще да означава плюс стотици гласове за ДОСТ, но това е политиката, не всяка сметка излиза точна. Затова много умуване не е за политиката, трява повече луда смелост и решителност.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/10/16 02:59

    До анонимен 24/10/16 22.13
    Зафериус е мъжко момче.
    Ти си едно зло и жалко същество.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен25/10/16 09:05

    Всичо е алъш вериш,нищо добро за хората.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен25/10/16 09:22

    do:24/10/16 19:20 ami ti zashtosi za orasharski i genarala ??? komunist li si ??? ili tolkova mnogo mrazish Turtsite ??? tozi ushkim genaral i bsp to kazvat skapi balgari pri obrashteniyata si vseki den i daje v broshurata mu taka pishe... v BALGARIA ima mnogo etnosti ako iskash da si politik tryabva da se obrashtash kam vsixhki i to stava po drug nachin.. ima Balgarski grajdani .... generala may jiveee oshte po bay toshevo vreme... Mestan e prav za sega pone Tsacheva edno razbra che ima balgarski grajdani v tazi strana a ne samo balgari... hayde sega mnogo pozdravi s tsentralata na dps to ... deto neznaeta kakvo pravite i iskate.. a za orasharski nie dobre znaem kakav e .....

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен25/10/16 10:00

    Ама наистина излиза, че вие мислещите се за турци, сте неграмотни, комплексирани елементи с фанатизирани разбирания за околония свят. Пък после търсите уважение. Вие самите не знаете на коя планета се намирате.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен25/10/16 10:12

    Правилна е позицията на ръководството на община Ардино /ДПС/-да започне кампания в подкрепа на Пламен Орешарски! На втори тур Орешарски ще призове симпатизантите си да дадат гласовете си за генерал Радев! Така този достоен българин ще е следващият Президент на България! Ахмед Доган много добре е обмислил стратегията си относно предстоящите избори-той е наясно, че няма по-голямо зло за държавата ни от Бойко Мутродиев и бандитската му партия!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен25/10/16 10:56

    Браво на г-н Местан това което е писал е много точно.Бойко се мисли за велик но едно нещо не разбира че не е такъв той е нищо без подкрепата на Българския народ това включва всички Български граждани. България не се върти около него и със няколко членове с Турски имена, това не означава че етническите гласове ще бъдат техни.
    Коментара който направи Бойко не поиска само подкрепата на на ПП ДОСТ то не поиска и подкрепата на малцинствата и на другите етности това е чист национализъм. Да видим какво ще направят на изборите, още веднъж показаха простотияси.
    ПП ГЕРБ си е като цяло една просташка партия състояща се от тъпи, неграмотни, необразовани, крадливи, мизерни хора.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен25/10/16 17:03

    ДО „„ 25/10/16 10:00
    А ТИ ГРАМОТЕН И БЪЛГАРИН ЛИ СИ ????????????
    Я ИЗБРОЙ 7 поколения .....::))

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен25/10/16 22:36

    17:03
    Мога до 12-то коляно да ти изброя, но за съжаление голяма част от тях са били изклани от османлиите по време на "АДМИНИСТРАТИВНОТО ВИ ПРИСЪСТВИЕ" по тези земи. Били са изклани, защото не са свели глава пред вас. А за грамотността - повярвай ми, главата ще те заболи от моята грамотност. Не ти трябва да си мерим грамотността.
    Хайде със здраве! :)

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен26/10/16 14:45

    Пейо Яворов - На нивата
    _______________________
    Недей дочаква и
    зори, Върви ори,
    ори, ори...
    КАТО НЯМА ПРОКОПСИЯ,
    ПЛЮЛ СЪМ В ТАЗИ ОРИСИЯ!
    немигнал, ставай: ей,
    месец още, насред
    небето, дълбока ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.